analisi    koukou

Μένει μέχρι να «απομακρυνθεί»... !;

Μένει μέχρι να «απομακρυνθεί»... !;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 11:47

Όπως έχει επισημανθεί και παλαιότερα «θα ήταν λάθος οι όποιες αλλαγές στη νόμιμη θρησκευτική ηγεσία της περιοχής να γίνουν κάτω από την πίεση διπλωματικών και πολιτικών συναλλαγών ή τοπικών ψηφοθηρικών πρακτικών όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια». Προκύπτει, ότι κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις, όσο κι αν ανταποκρίνονται στο κοινό αίσθημα, λαμβάνονται βεβιασμένα και στο τέλος δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν ενώ αφήνουν περιθώριο στην τουρκική προπαγάνδα να δημιουργεί εντυπώσεις.

Χαρακτηριστική η υπόθεση του Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντα του Τοποτηρητή Μουφτείας Διδυμοτείχου τον Δεκέμβριο με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Με απόφαση που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης παύθηκε από τα καθήκοντα του ο εδώ και 30 χρόνια τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου κ. Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου.

Στη θέση του, τοποθετήθηκε προκειμένου να ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου και μέχρις αναλήψεως καθηκόντων από τον διοριζόμενο Μουφτή, ο ιερωμένος Οσμάν Χαμζά.

Ο κ. Δαμάδογλου ο οποίος αντικαταστάθηκε, προσωρινά όπως φαίνεται, από τον Οσμάν Χαμζά άσκησε κατόπιν αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης για την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή μέχρι να αποφανθεί οριστικά για την υπόθεση του η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.

 

Προσωρινή Διαταγή Αναστολής απόφασης παύσης

Παρ’ όλο όμως που η προσωρινή διαταγή δικαιώνει τον πρώην Τοποτηρητή της Μουφτείας, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αρνείται κατά παράβαση καθήκοντος να πειθαρχήσει σε αυτήν με αποτέλεσμα να σταλεί εξώδικο από τον κ. Δαμάδογλου.

Ο τελευταίος εξέδωσε για την υπόθεση δελτίο Τύπου και το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου: Δελτίο Τύπου Μουφτή Σερίφ Δαμάδογλου

Έχει , επίσης, επισημανθεί ότι οι  εξελίξεις στην γείτονα χώρα και το κενό που τείνει να δημιουργηθεί στις εκεί δομές εξουσίας  αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τον επανασχεδιασμό  κάποιων παραμέτρων της ελληνικής διπλωματικής πρακτικής, ενώ δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας και η ανάγκη για ανάδειξη μιας σύγχρονης ηγεσίας από τους κόλπους της Μειονότητας η οποία προς το παρόν βρίσκεται σε φάση ΑΝΑΚΥΚΛΗΣΗΣ ενώ κάποιοι τοπικοί κύκλοι εξακολουθούν να χάνουν το δάσος εμμένοντας στο δέντρο.

Πηγή : VIA Diplomacy – Νίκος Αρβανίτης

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
daltons

ΑΛΜΥΡΑ / ΓΛΥΚΑ / ΠΡΩΙΝΟ/ ΚΑΦΕΣ

Tecno LIFT Ανελκυστήρες

Ηλκετρολογικά, Μηχανολογικά, Δημόσια έργα, Φωτοβολταϊκά Μελέτη, Επίβλεψη, Κατασκευή

Γρηγοριάδης Γεώργιος

Ειδικός Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τα Αδέρφια – Εστιατόριο

Το παλαιότερο εστιατόριο της Κομοτηνής προσφέρει τις σπιτικές γεύσεις από το 1935 και συνεχίζει...

Κρεοπωλείο ΤΟ ΚΤΗΜΑ

Ποιότητα κρεάτων, εξυπηρέτηση, Καθαριότητα και πάνω από όλα η ειλικρίνεια στον πελάτη

Ιερώνυμος Γεώργιος

Μπουγάτσα - Πίτες - Τυρόπιτες - Κρουασάν

  igia diatrofi omorfia

  output 0ieitd

stepani paidikos

pantelis stavros

14459771 10207189435640888 1409657585 n

makridou

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

 evexia

thrakisports1

 

enalaktikon forntistirio 02 16

stergiadis patrol komo 01 16

travel 1

xatzinikolaou

dagka

ΣΥΝΔΕΣΗ

ΕΝΚΑ 2

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.