analisi    koukou

Ανακοίνωση εργαζομένων νοσοκομείου Κομοτηνής για τις συνθήκες εργασίας

ΥΓΕΙΑ Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 14:01

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την ανυπόστατη και αυταρχική επιβολή χειρουργικών σκούφων στο νοσηλευτικό προσωπικό, καθ΄ όλο το ωράριο, εκ μέρους του ανώτατου νοσηλευτικού θεσμικού παράγοντα, ο σύλλογος εργαζομένων καταδικάζει απερίφραστα την παραπάνω ενέργεια και ιδιαίτερα καταγγέλλει το βίαιο και απροκάλυπτο τρόπο που πραγματοποιήθηκε.

Παρόμοια οδηγία ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε από την 10μελή επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων , ο δε πρόεδρός της ουδέποτε έλαβε γνώση , η επιτροπή ουδέποτε συνεκλήθη, ουδέποτε αποφάσισε και επίσης ουδέποτε υπήρξε επιβεβαιωμένο εργαστηριακά κρούσμα ενώ συγκεκριμένη οδηγία αναρτήθηκε αυθαίρετα και με μια μόνο υπογραφή.

Όσον αφορά, συνάδελφοι, τις πρόσφατες οδηγίες του ύστατου πανελλήνιου ελεγκτικού κέντρου που δεν είναι άλλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πουθενά δεν αναφέρεται η επιβεβλημένη χρήση χειρουργικών σκούφων από το νοσηλευτικό προσωπικό και είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο σε ολόκληρη την υγειονομική επικράτεια που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Συνάδελφοι, ως επαγγελματίες υγείας εφαρμόζουμε τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία, όταν γι αυτές ενημερωνόμαστε επισήμως.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μείνουμε άλαλοι και άπραγοι παρατηρητές σε ότι έχει να κάνει με αυθαίρετες παρεμβάσεις, κατάχρηση εξουσίας, τρομοκρατία και εργασιακό bulling αισχίστου είδους, που δέχτηκαν και δέχονται οι συνάδελφοί μας και ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Απαιτούμε :
- Επικέντρωση στον εμβολιασμό του προσωπικού
- Έκδοση εσωτερικής εγκυκλίου υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων για το συγκεκριμένο θέμα
- Κοινοποίηση και ανάρτηση των τελευταίων οδηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενώ μέχρι την υλοποίηση των ανωτέρω προτείνουμε ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος να μην φέρει σκούφο.
Επίσης, συστήνουμε σε κάθε συνάδελφο ο οποίος δέχεται ωμό εκβιασμό και απροκάλυπτες απειλές ΑΜΕΣΩΣ να το καταγγείλει στο Σύλλογο εργαζομένων .

Ο Σύλλογος θα ανταποκριθεί με διακριτικούς χειρισμούς, τηρώντας την ανωνυμία του καταγγέλοντος, διασφαλίζοντας τη θέση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και θα κοινοποιήσει στα αρμόδια όργανα το θέμα .
Συνάδελφοι, έχοντας πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων μας , είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε σε κάθε βαρβαρότητα και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια, την υπόληψη και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Α γ ω ν ι ζ ό μ α σ τ ε
για την εξάλειψη συμπεριφορών και νοοτροπιών που μας καθυποτάσουν στις μυλόπετρες της μιζέριας και της υποταγής.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
daltons

ΑΛΜΥΡΑ / ΓΛΥΚΑ / ΠΡΩΙΝΟ/ ΚΑΦΕΣ