Ελλάδα και Μάλτα συμφωνούν ότι το νέο Σύμφωνο δεν είναι προαπαιτούμενο για ανάληψη δράσης σε εξωτερικές σχέσεις, προστασία των συνόρων και επιστροφές

Ελλάδα και Μάλτα συμφωνούν ότι το νέο Σύμφωνο δεν είναι προαπαιτούμενο για ανάληψη δράσης σε εξωτερικές σχέσεις, προστασία των συνόρων και επιστροφές

Μάλτα:

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας κ. Byron Camilleri

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, κ. Byron Camilleri, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στην Βαλέτα της Μάλτας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του επετειακού συνεδρίου για την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου EASO.

Οι κκ. Μηταράκης και Camilleri συζήτησαν για τις κοινές προκλήσεις που οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρες πρώτης γραμμής.

Παράλληλα, διατύπωσαν την κοινή πεποίθηση ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που είναι υπό διαπραγμάτευση δεν είναι προαπαιτούμενο για την ανάληψη δράσης στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων, της προστασίας των συνόρων και τις επιστροφές.

Oι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων αλλά και την εγκαθίδρυση ενός συστήματος αλληλεγγύης ως προαπαιτούμενων για μια ανθεκτική και δίκαιη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Τέλος ο Υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις λιβυκές αρχές, καθώς η πλειονότητα των ροών προέρχονται από αυτή τη χώρα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό