Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018 13:31

Απευθείας στη Γ’ Εθνική χωρίς μπαράζ οι πρωταθλητές της προσεχούς σεζόν στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

Ήταν στις 18 Απριλίου, τρεις μήνες πριν, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Σταύρος Ψαρρόπουλος προανήγγελε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ την επιστροφή των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική μέσω ενός περιφερειακού πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προσανατολίζεται στην συγχώνευση των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής στους μισούς, δηλαδή σε τέσσερις, με 16 ομάδες ο καθένας. Αυτό θα συμβεί από την μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή την χρονιά 2019-2020. Για να συμβεί αυτό, πέρα από τους αυξημένους υποβιβασμούς, είχε αναφέρει ότι δεν μπορούν πλέον να ανεβαίνουν 56 ομάδες κάθε φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, προαναγγέλλοντας την επιστροφή του περιφερειακού πρωταθλήματος μεταξύ των κορυφαίων ομάδων κάθε ΕΠΣ σε επίπεδο περιφερειών, ώστε μία ομάδα ανά έξι νομούς να εξασφαλίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Βέβαια, όπως είχε διευκρινίσει και τότε το ThraiSportS, «όλα αυτά ήταν τότε ακόμα σχέδια επί χάρτου και για να γίνουν πραγματικότητα θα έπρεπε να περάσουν από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ τον  Ιούνιο». Η Γενική Συνέλευση έγινε και ως γνωστόν σε αυτήν δεν τέθηκε κανένα θέμα κατάργησης της απευθείας ανόδου και επαναφοράς των μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ούτε τέθηκε ζήτημα για επαναφορά του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ή Δ’ Εθνικής, όπως επίσης έντονα είχε φημολογηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, μπορεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων να είχε εισηγηθεί αυτές τις αλλαγές και να είχε κάνει δημόσια την προαναγγελία ακριβώς τρεις μήνες πρν, ωστόσο έντονη ήταν η διαφωνία σε αυτές των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Διοργανώσεων αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ετσι το προαναγγελθέν σχέδιο δεν προωθήθηκε ποτέ στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι τρεις μήνες μετά από εκείνη την εξαγγελία, σήμερα 18 Ιουλίου, το σχέδιο για μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των ΠΑΕ μένει στα χαρτιά.

Το γεγονός απασχολούσε έντονα και τις ομάδες στην Θράκη, καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε σε πολλές η αίσθηση ότι ακόμα και αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί να παίξουν μπαράζ με τους άλλους πρωταθλητές μέχρι και τις Σέρρες για την μία όλη κι όλη ομάδα που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Τελικά όπως συνέβη και πέρυσι και φέτος, όλοι οι πρωταθλητές θα ανέβουν αφού όχι μόνο την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη σεζόν όλα δείχνουν ότι η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους, κάτι που πάντως θα ξεκαθαρίσει όταν σε λίγες ημέρες υπάρξουν και οι κατάλληλες προκηρύξεις.

Βέβαια, για να υπάρξουν προκηρύξεις στη Γ’ Εθνική πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με Super League και ακολούθως με Football League, αλλά σε κάθε περίπτωση τα πάντα βάσει ΚΑΠ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εντός του Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, με τα υπάρχοντα δεδομένα, το γεωγραφικό μας διαμέρισμα θα έχει και τη νέα σεζόν τους τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ Ξάνθης, Έβρου και Θράκης στη Γ’ Εθνική συν φυσικά όσους παραμείνουν από τους φετινούς πέντε εκπροσώπους (Αρη Αβάτου, Ορφέα Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης).

ΘράκηΣπορτΣ

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2