Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Θρακική Αγορά

Η αναβολή του πρωταθλήματος της Pre League δημιούργησε έντονο εκνευρισμό και πολλές σκέψεις στους αθλητές της ΑΕ Κομοτηνής και του Άθλου Ορεστιάδας που συμμετέχουν σε αυτή.

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την αναστολή των ομάδικών προπονήσεων και την αναστολή των πρωταθλημάτων, το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον διαγώνιο της ΑΕ Κομοτηνής Άρη Ανδρεάδη, τον ακραίο της ομάδας της Ροδόπης Πέτρο Κάλα, τον κεντρικό του Άθλου Ορεστιάδας Νίκο Χριστόφα και τον πασαδόρο της ομάδας του Έβρου Γιάννη Σκαρλατίδη.

Ο Άρης Ανδρεαδης σχολίασε για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερη. Για το ενδεχόμενο αναστολής του πρωταθλήματος λίγο πολύ, όλοι είχαμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Για αυτό που σίγουρα δεν είμασταν έτοιμοι είναι η αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα δεν συμφωνώ με αυτό που γίνεται. Η συγκεκριμένη απόφαση καταστρέφει τον αθλητισμό». Ο Πέτρος Κάλας συμπληρώνει: «Πάρα πολύ μας έχεις επηρεάσει όλο αυτό σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως ψυχολογικά. Στο πρώτο lockdown, βιώσαμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη, στερηθήκαμε το βόλεϊ για αρκετό καιρό, που το κάνουμε σχεδόν όλη μας την ζωή και κοπιάσαμε πολύ φέτος για να επανέλθουμε σε ένα καλό επίπεδο. Οπότε τώρα με την πλύση φτάσαμε στην πηγή και νερό δεν ήπιαμε».

Για το πρόβλημα που δημιουργεί στους αθλητές η στασιμότητα και η αναβολή εκτός των αγώνων και των προπονήσεων ανέφερε: «Δε θα μιλήσω για τα πολλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στα σωματεία είτε τα οικονομικά είτε τα οργανωτικά. Θα μιλήσω όμως για τα προβλήματα που δημιουργεί σε εμάς τους αθλητές. Ένας αθλητής όταν έχει καταβάλει τόσο κόπο και προσπάθεια ήδη μετά από ένα lockdown να επαναφέρει το σώμα του σε αγωνιστική κατάσταση το γεγονός ότι του λένε να σταματήσει να προπονείται για ένα μήνα τον ρημάζει σωματικά και ψυχολογικά. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι θα έχουμε αναβολή του πρωταθλήματος ένα μήνα αλλά ότι στο μήνα αυτό μας απαγορεύουν τις προπονήσεις. Με την άρση των μέτρων το να επανέλθουμε στην τωρινή μας κατάσταση θα χρειαστεί εκ νέου αρκετή προετοιμασία που σημαίνει εκ νέου θα έχουμε κι άλλη αναβολή του πρωταθλήματος. Πολλοί θα είναι και οι αθλητές που δεν θα μπορέσουν σωματικά να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση. Πολλοί θα είναι και οι τραυματισμοί που θα ακολουθήσουν». Για την επόμενη ημέρα πρόσθεσε στην συνέχεια ο Πέτρος Κάλας: «Πρώτα απ’ όλα, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κάτι για το οποίο δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, θεωρώ ότι οι ομάδες, δεν θα παίξουν βόλεϊ στο 100%, κάτι το οποίο θα ναι φυσιολογικό. Φοβάμαι πολύ τους τραυματισμούς. Δεν έχουν όλοι οι αθλητές την δυνατότητα να συντηρήσουν την φυσική τους κατάσταση στην καραντίνα και αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις μετά».

Για τις λύσεις που πρέπει να βρεθούν απάντησε ο Άρης Ανδρεάδης: «Σσίγουρα πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλο αυτο. Το θέμα είναι ότι για να βρεθεί η λύση αυτή πρέπει να υπάρχει συνεργασία απο όλες τις μεριές (σωματεία – ομοσπονδίες – κυβέρνηση) πράγμα το οποίο μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει» ενώ ο Πέτρος Κάλας μίλησε για την απογοήτευση που έχει ο ίδιος από την Πολιτεία: «Φυσικά και είμαι απογοητευμένος. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το βόλεϊ και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Σε ότι αφορά την αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Νίκος Χριστόφας του Αθλου Ορεστιάδας αναφέρει: «Εμφανώς είναι μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία γενικά το ότι σταμάτησε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα εφόσον αποφασίστηκε να κλείσουν όλοι οι χώροι εκγύμνασης και να επιτρέπεται μόνο σε ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες να προπονούνται κανονικά και να συμμετέχουν σε αγώνες αφού υποβληθούν σε τεστ για τον covid βέβαια, το οποίο δύσκολα μπορει να εφαρμοστεί στις ερασιτεχνικες κατηγορίες κυρίως λογο κόστους. Φέτος λοιπόν αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με 8 μόλις ομάδες στη Volleyleague και με ομάδες στη Pre League οι οποίες είχαν επενδύσει φετος για την άνοδο τους στην Α1 να βρίσκονται ξεκρεμαστοι έως τις 3 Δεκεμβρίου (τουλάχιστον)».

Ο Γιάννης Σκαρλατίδης συμπληρώνει: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εκτός γηπέδου και ειδικότερα να μην έχεις καθόλου επαφή με την μπάλα. Η διακοπή ήρθε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο όπου έχεις τελειώσει την προετοιμασία, δένεις σαν ομάδα και μπαίνεις σιγά-σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό. Με λίγα λόγια ξεκινάς πάλι από την αρχή».

Για το κόστος που θα έχει η αναστολή των προπονήσεων για τους παίκτες απαντάει ο Νίκος Χριστόφας: «Μόλις είχαν τελειώσει οι ομάδες με την περίοδο της προετοιμασίας και οι αθλητές ήταν έτοιμοι για τα παιχνίδια έγινε η διακοπή. Ο καθένας πρέπει να βρει τρόπους λοιπόν για να διατηρηθεί σε κάποιο επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Αυτό προφανές σημαίνει ότι θα είμαστε ανέτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, σε έναν μήνα στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι συνέπιες αυτών είναι το επίπεδο να είναι χαμηλότερο αφού όντας ομαδικό άθλημα δεν θα έχουν προπονηθεί σαν σύνολο οι ομάδες αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες τραυματισμών».

Οσο για την επόμενη μέρα, ο Γιάννης Σκαρλατίδης απαντά: «Να δοθεί χρονικό περιθώριο στις ομάδες να ξαναμπούνε σε ρυθμούς προπόνησης, μια μικρή προετοιμασία. Επίσης καλό θα είναι κάθε αθλητής να κρατάει το σώμα του σε καλή φυσική κατάσταση για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση του».

Τέλος για τις λύσεις που χρειάζονται αναφέρει ο Νίκος Χριστόφας: «Δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να βρεθούν λύσεις για να επιστρέψουμε στην κανονική ροή όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού αλλά και στην καθημερινότητα, βλέπε καταστήματα εστίασης κλπ οι οποίοι απασχολούσαν μεγάλο ποσοστό εργαζομένων». Από την πλευρα του, ο Γιάννης Σκαρλατίδης αναφέρει την απογοήτευση για τον προγραμματισμό που δεν υπήρχε καθώς ήξεραν ότι υπήρχε περίπτωση 2ου lockdwn: «Θα έπρεπε να υπάρχει από πριν ένα πλάνο. Είχαμε το χρονικό περιθώριο για σωστό προγραμματισμό. Είναι κρίμα καθώς η διοίκηση του Άθλου κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσει το επίπεδο του αθλήματος στο νομό μας και η αβεβαιότητα του αύριο, μας φέρνει όλους σε δύσκολη θέση».

ThrakiSportS

 

Ο Μηνάς Καστέλλος επιστρέφει με το τραγούδι “Το Ξερό Μου Το Κεφάλι” σε μουσική Γιάννη Φρασέρη και στίχους Γρηγόρη Βαξαβανέλη και σε παραγωγή (Remix) του DJ Σπύρου Τσουρή.

"Το ξερό μου το κεφάλι".

Το νέο remix του Μηνά Καστέλλου θα μας αιφνιδιάσει, θα μας ξεσηκώσει και θα γίνει το αγαπημένο μας!

Κυκλοφορεί από την Dusty Records.


Μουσική: Γιάννης Φρασέρης

Στίχοι: Γρηγόρης Βαξαβανέλης

Remix: Σπύρος Τσουρής

Ακούστε το εδώ:
https://bit.ly/ToKseroMouToKefali_Remix

 

 

Με μεγάλη επιτυχία η Europa Donna Hellas πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 την Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Η γυναίκα στο κέντρο της Θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής: One size doesnt fit all»

 

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Europa Donna Hellas για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του. Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξακομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Την έναρξη των εργασιών της Διεπιστημονικής Ημερίδας κήρυξε η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas και Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Έλενα Κουντουρά.

Σημαντικοί και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, στο χώρο του καρκίνου του μαστού, που στηρίζουν το έργο της EDH, συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Ειδικότερα, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα 4 στρογγυλά επιστημονικά τραπέζια με τους ειδικούς συμμετέχοντες:

 • 1ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Τρόπος ζωής και πρόληψη καρκίνου μαστού»

κ. Αγγελική Αντωνιάδου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Diet Coaching και Master Διατροφικών Διαταραχών.

κ. Έρη Βαβουράκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

κ. Καίτη Σαμαρτζή, Συγγραφέας, Spiritual Teacher - Master Teacher Reiki/Angelic Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλοόγου Ρέικι, Family Counselor  και μέλος του ΔΣ της Europa Donna Hellas

κ. Στέλλα Ζουλινάκη, Life & Business Coach -Επιχειρηματίας- Insurance Agent & Manager -ΜέλοςτουΣυλλόγουΗCCMA και Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της Europa Donna Hellas

Στο 1ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Έλενα Βρεττού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Σύμβουλος επικοινωνίας Physical Education Teacher -PR Coordinator και Ειδική Γραμματέας στο ΔΣ της Europa Donna Hellas και ο κ. Γεώργιος Μακρής, Γυναικολόγος-Ογκολόγος MD, PhD, Msc, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

 • 2ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: Προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

κ. Σπύρος Λαζάρου, Ειδκός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού

κ. Φλωρεντία Φωστήρα, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, Ερευνήτρια Γ΄ ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

κ. Μαρία Χριστοδούλου, Eιδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, Δ/ντρια Διαγνωστικού κέντρου Απεικόνιση Αιγαίου (Ρόδος), Αίγλη (Κύπρος), μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Στο 2ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Αθηνά Βούρτση, Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού και η κ. Μαίρη Σιγανού, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, μέλος του ΔΣ της Europa Donna Hellas

 • 3ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»

κ. Φιορίτα Πουλακάκη, Χειρουργός Μαστού MD, PhD, FEBS Δ/ντρια Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινική Αθηνών, Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, Executive Board member Europa Donna, The European Breast cancer Coalition.

κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Ογκολόγος, Επιστημονικός Δ/ντης Ογκολογικού τμήματος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκη

κ. Βασίλης Κρέτσης, Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, MD, FEBOPRAS, f.University Irvine California, Διευθ/ής Πλαστικής Χειρουργικής, Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Στο 3ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν ο κ. Χρήστος Μακρόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, MD, Mphil-UK, PhD, FEBS, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού τμήματος Χειρουργικής Μαστού της UEMS, μέλος της επιστημονικής επιτροπής και κ. Δημήτρης Μπαφαλούκος, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική, Δ/ντης Α΄ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπ. Metropolitan, μέλος της επιστημονικής επιτροπής

4ο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Ειδικά θέματα στον καρκίνο του μαστού»

κ. Σπυριδούλα Καρβέλη, Ψυχολόγος Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

κ. Γεώργιος Μακρής, Γυναικολόγος-Ογκολόγος MD, PhD, Msc, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

κ. Μιμή Μαρσέλλου, Φυσικοθεραπεύτρια-Ιδρύτρια του Προγράμματος Φυσικοθεραπείας Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους Pelvic Floor Act και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Hellas

κ. Ιωάννης Ρήγος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Md, MSc, PhDc, Εξειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Στο 4ο Στρογγυλό Τραπέζι προέδρευσαν η κ. Μαρία Κοτρώτσιου, Αισθητικός και Επανορθωτικός Χειρουργός MD, PhD Δ/ντρια Νοσ. Ευαγγελισμός, μέλος της επιστημονικής επιτρομής και η κ. Ιωάννα Θεοδωρίδου, Κλινική Ψυχολόγος

Η Ημερίδα ήταν ανοικτή στο κοινό και προβλήθηκε ζωντανά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Europa Donna Hellas.

Καθ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας, το κοινό είχε την δυνατότητα να υποβάλλει τα ερωτήματά τους στους ομιλητές. Όλο το υλικό της Διεπιστημονικής Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Europa Donna Hellas (https://europadonna.gr/index.php/news/63-o-karkinos-tou-mastoy-stin-epoxi-tis-eksatomikevmenis-iatrikis-europa-donna-hellas-webinar)

Η Πρόεδρος και το ΔΣ της Europa Donna Hellas απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην επιστημονική μας εκδήλωση, στην Europa Donna Κύπρου, στον πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος, στην Γυναικεία Επιτροπή Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην ομάδα Εθελοντικής Δράσης και Αλληλεγγύης Hopeaholics, στο Σωματείο Mentoria και στην Ασφαλιστική Εταιρεία AXA. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που παρακολουθήσατε ζωντανά την Ημερίδα μας και στηρίζετε τους σκοπούς της Europa Donna Hellas.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο χορηγό μας την Φαρμακευτική Εταιρεία IPSEN που στάθηκε σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθειά μας και υποστηρίζει το έργο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ομάδα της Sympraxis για την παραγωγή και την τεχνική υποστήριξη της Διαδυκτιακής μας Ημερίδας.

Σχετικά με την Europa Donna Hellas

H Europa Donna Hellas, πιστοποιημένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Υπουργείο Yγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί το Ελληνικό Forum της Europa Donna (The European Breast Cancer Coalition), της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον καρκίνο του μαστού που αριθμεί 47 χώρες κράτη – μέλη και αποτελεί Όργανο Συνηγορίας και Διεκδίκησης. Πρόεδρος της Europa Donna Hellas είναι η Ευρωβουλευτής κυρία Έλενα Κουντουρά.

Βασικός στόχος της Europa Donna Hellas είναι η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των γυναικών που διαμένουν στη χώρα μας, σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί την συχνότερη μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της Europa Donna Hellas και το πως θα μπορούσατε να γίνετε μέλη της και να συμβάλλεται στους σκοπούς της, μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φορέα https://europadonna.gr/

 

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), Αντιπροσωπευτικός Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

“Να μπει τέλος στο σκηνοθετημένο αδιέξοδο”

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στη υλοποίηση σχεδιασμού κλεισίματος 53 καταστημάτων και κινητών συνεργείων σε όλη την Επικράτεια (9 στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη και 40 στην Περιφέρεια). Οι ενέργειες αυτές, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού συρρίκνωσης του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας. Παράλληλα θέτει μεγάλο αριθμό εργαζομένων των καταστημάτων αυτών, σε αναγκαστική αργία, αφήνοντάς τους ως επιλογή, περιορισμένες σε αριθμό θέσεις εργασίας, ή την εθελούσια έξοδο.

Ο Σ.Ε.Τ.Π. προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών (εξώδικος διαμαρτυρία προς τη Τράπεζα, αίτημα συνάντησης – παρέμβασης στο Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Ανάπτυξης, αίτημα συνάντησης – παρέμβασηςστα κόμματα του Κοινοβουλίου), προκειμένου να αποτραπεί, τόσο η συρρίκνωση του Δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας, όσο και το σκηνοθετημένο αδιέξοδο το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς επιβάλει στους εργαζόμενους αυτούς. Στόχος των ενεργειών του Συλλόγου, είναι αφενός η προστασία των εργαζομένων, αφετέρου η προστασία των Τοπικών Κοινωνιών και Οικονομιών.

Εν μέσω πανδημίας, την εποχή που βάλλονται όλες οι κοινωνικές ισορροπίες και όλοι - Κράτος και Κοινωνία - πασχίζουν να διατηρηθεί ζωντανή η Οικονομία και η Εργασία, η Τράπεζα Πειραιώς, στερούμενη οποιασδήποτε κοινωνικής ευαισθησίας, βρίσκει την ευκαιρία να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, που πλήττουν και την Εργασία και την Οικονομία.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της Τράπεζας και δεν αποδεχόμαστε, ούτε και οι εργαζόμενοι,την αναγκαστική αργία.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν στην Τράπεζα να ολοκληρώσει πρακτικές που στρέφονται ενάντια στην Εργασία και την Οικονομία.

 

Επισυνάπτονται:

Ανακοίνωση ΣΕΤΠ Νο 132, «Να μπει επιτέλους τέλος στο σκηνοθετημένο αδιέξοδο».

Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο51, «Ως εδώ με τις αδιέξοδες λογικές συρρίκνωσης των Τραπεζών! Να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα εκβιαστικά διλήμματα στους συναδέλφους της Τράπεζας Πειραιώς!».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Βάιος Νάκος       Στέλιος Μουλακάκης

 

 

 

Μπορεί ο θυμός και η δίψα για εκδίκηση και τιμωρία να φωλιάσουν σ’ έναν παιδικό νου; Ο χρόνος είναι πάντα αρκετός για να γιατρέψει τις πληγές ή τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον που έχει στόχο ζωής να σπείρει τον όλεθρο;

Οι απαντήσεις, στο καινούριο βιβλίο της Αλέκας Ζωγράφου «Το Τανγκό της Ηλέκτρας», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που ταξιδεύει τον αναγνώστη από την Κέρκυρα έως την Μπολόνια. Έρωτας και πάθος, μνήμες, θυμός, ερινύες και δίψα για εκδίκηση μπλέκονται αριστοτεχνικά μέσα από την πένα της συγγραφέα, σαν ένας μίτος που αγωνιάς να φτάσεις στις τελευταίες σελίδες για να τον λύσεις.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος:
Το Τανγκό της Ηλέκτρας
Συγγραφέας: Αλέκα Ζωγράφου
Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη
Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2020
Σελίδες: 478
ISBN: 9789606214851
Τιμή: 14,90 €

Λίγα λόγια…

… για την πλοκή

Ο ερχομός του Σίμου Ζέπου στην Κέρκυρα είναι μόνο η αρχή. Ο νεαρός δικηγόρος είναι αποφασισμένος να θέσει σ’ εφαρμογή το σχέδιό του, ακόμη και αν το τίμημα για τον ίδιο είναι μεγάλο. Η οργή του αρνείται να ξεθυμάνει, όσο κι αν πέρασαν τα χρόνια, και θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί.

Πολύτιμο στήριγμά του, η ΙταλίδαΛούναΣαρτόνι. Θύματά του, η οικογένεια του ΛορέντζουΜελιτινού. Ο ήρωας, πολύ μεθοδικά θα κλέψει την καρδιά της Αντζολίνας αλλά και της κόρης της, Ηλέκτρας. Ποιο μεγάλο μυστικό κρύβεται, άραγε, πίσω από τις ενέργειές του;

Και ενώ όλα δείχνουν να καταρρέουν, ένα τανγκό θα σταθεί η λύτρωση για την Ηλέκτρα. Αν ακολουθήσει τα βήματα, ίσως καταφέρει να κλείσει μέσα της την αγάπη που της λείπει. Θα χρειαστεί, όμως, πίστη και πάθος για τη ζωή που δικαιούται, για εκείνη που της ανήκει...

Τελικά, ποιος θα νικήσει και ποιος θα νικηθεί; Τις ζωές των ηρώων, μόνο η μοίρα μπορεί να ορίσει…

…για τη συγγραφέα 

Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σήμερα κατοικεί στην Αθήνα και εργάζεται στην τηλεόραση.Σπούδασε γαλλική φιλολογία, αλλά πολύ γρήγορα, η αγάπη της για τον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας της άλλαξε τα σχέδια και έτσι, ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου.

Έχει εργαστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπεύθυνη σε μόνιμες στήλες για την ομορφιά, την υγεία, το βιβλίο και τις ανθρώπινες σχέσεις, ως αρχισυντάκτρια σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και στο ραδιόφωνο στη σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων.

Η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία ξεκίνησε το 2009 με το πρώτο της βιβλίο «Ο Ζώζι και η ποντικοΜόνα Λίζα». Ακολούθησαν τα βιβλία «Μ, όπως Μελίτα, όπως μέλι»,«Ο Μανώλης, ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά, νότια του χάρτη». Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο για το Ρέθυμνο, το οποίο με ειδική έκδοση χρησιμοποιήθηκε για το 17ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού.

Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως… αλμύρα», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ήταν η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο: «Άνεργη με Louis Vuitton».

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα: Email: a.zografou@yahoo.grFacebook: aleka.zografou

Photo vivl

 

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 06:45

5η Εταιρική συνάντηση του έργου «CircPro»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,στο πλαίσιο της συμμετοχής της στοέργο CircPro (SmartCircularProcurement) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020, διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά την 5ηεταιρική συνάντηση του έργου CIRCPRO. Η συνάντηση διεξήχθη με online τηλεδιάσκεψη μέσω του εργαλείου zoom.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διαπεριφερειακή ανταλλαγή εμπειριών και η μαθησιακή διαδικασία μεταξύ των εμπλεκομένων των συμμετεχουσών περιφερειών όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσιους φορείς με κυκλικές δημόσιες συμβάσεις, η παρουσίαση των καλών πρακτικών και των παραδειγμάτων δράσεων έξυπνων κυκλικών προμηθειών από άλλες χώρες και περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών από αντίστοιχα έργα και δράσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέρα από εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι των εταίρων του έργουCircPro, καθώς και μέλη των τοπικών ομάδας εργασίας (stakeholdersgroup) του κάθε εταίρου.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. ΑλέξηςΠολίτης ο οποίος επεσήμανε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσα από τη συμμετοχή της στο έργο CircPro αποκομίζει γνώσεις και εμπειρία για την εφαρμογή δημόσιων συμβάσεων που εξοικονομούν πόρους και προάγουν την αξιοποίηση ανακυκλωμένων υλικών, προϊόντων με συνολική διαχείριση του κύκλου ζωής τους και την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας. Παράλληλα οι δημόσιες αρχές της περιοχής ως αγοραστές συνεργάζονται με επιχειρήσεις της Περιφέρειας, για να εντοπίσουν διαδικαστικά και νομικά εμπόδια για την υλοποίηση δημοσίων προμηθειών με κυκλικά στοιχεία. Έτσι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την μετάβαση από ένα γραμμικό σε ένα κυκλικό μοντέλο οικονομίας σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Green Deal για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και συμβάλει στην ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρήσεων καθώς και νέων επιχειρηματικών μοντέλων και δικτύων που βασίζονται στην κυκλικότητα για την εισαγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Σημείωσε πως ήδη στην Περιφέρεια υπάρχει παρουσία τέτοιων επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν καλά παραδείγματα ενσωμάτωσης πρακτικών κυκλικής οικονομίας στα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης, συσκευασίας, διανομής και τελικής κατανάλωσης των προϊόντων που παράγουν. Κλείνοντας σημείωσε πως η Περιφέρεια μαθαίνει, βελτιώνει το ανθρώπινο δυναμικό της, στηρίζει τις επιχειρήσεις τις περιοχής και προετοιμάζεται για το άμεσο μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας και του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Γιώργο Κρεμλή ως Κύριο Σύμβουλο του Πρωθυπουργού για την ενέργεια, το κλίμα, το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία και Επίτιμο Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. O κ. Κρεμλής επεσήμανε την σημαντικότητα της εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς καθώς και την αναγκαιότητα των κυκλικών δημόσιων συμβάσεων οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Αναφέρθηκε ακόμη στη δημιουργία οδικού χάρτη(roadmap) για την αναβάθμιση του πλάνου της κυκλικής οικονομίας σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε. και ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του στην εκδήλωση.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία του έργου CircPro σε σχέση μετους βασικούς στόχους του, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών για την κυκλική οικονομία με την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής της Ελλάδας για την κυκλική οικονομία, του Εθνικού Σχεδίου Δράσηςγια τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις, τωνμοντέλων συμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειαςστο δημόσιο τομέα μέσα από το έργο PRODESA και τέλος της Αστικής Ατζέντας Σύμπραξης (Urban Agenda Partner ship on InnovativeandResponsiblePublic Procurement) για καινοτόμες και υπεύθυνες δημόσιες κυκλικές συμβάσεις.

Στο δεύτερο μέρος της διαδικτυακής συνάντησης το βήμα μοιράστηκαν οι εταίροι του έργου όπου παρουσίασαν καλές πρακτικές εφαρμογής δημόσιων κυκλικών συμβάσεων με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών. Παρουσιάστηκαν έργα που αφορούσαν την ενεργειακή απόδοση και το δημόσιοφωτισμό, μοντέλα συνεργασίας τηλεθέρμανσης και επαναχρησιμοποίησης, διαδικασίες υποβολής προσφορών ως συγκεκριμένο μέσο προστασίας του περιβάλλοντος και τέλος μοντέλα για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή στοιχείων επικοινωνίας των συμμετεχόντων με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη διευκρίνιση σημείων που ενδεχομένως δεν καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους.

 

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο

Ξεκίνησαν οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drive through σε δημότες από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ μέσα από μια συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής που ανέλαβε την προμήθεια των tests. Τα rapid tests πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων. Στους πρώτους237 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 13 άτομα θετικά.

Να σημειωθεί ότι στους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στη συνέχεια θα γίνει μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Η διαδικασία κίνησε ομαλά, χωρίς σημαντικό χρόνο αναμονής. Οι πολίτες παρέμεναν στο αυτοκίνητό τους κατά την εξέταση,και όφειλαν να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α.) και βέβαια να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους είχαν αποστείλει sms με αριθμό 1 στο 13033.

Μένουμε Σπίτι

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στον χώρο διενέργειας των τεστ ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη. Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή όπως και σε άλλες πόλεις και στόχο έχει να διαμορφωθεί μια εικόνα σε σχέση με τους πολίτες της Κομοτηνής, εάν έχουμε πολλά κρούσματα ή λόγω lockdown έχουν μειωθεί. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει μέχρι και την Πέμπτη τα δωρεάν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στον γενικό πληθυσμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κι ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε καλύτερη επιδημιολογικά κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν 15 μέρες πριν». Ο Δήμαρχος μετέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα κρούσματα μειώνονται. «Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας ήταν κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεέςrapidtestπου πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προσωπική του εμπειρία από τη νόσο COVID 19 ο κ. Γκαράνης συνέστησε προσοχή σε όλους. «Είναι ένας ύπουλος ιός, όπως τον χαρακτήρισαν, που περνάει από τις χαραμάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων», στη λογική του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Επίσης, μετέφερε πως από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτη.

Σημαντική ήταν η αρωγή του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εύρυθμη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο προστατεύουν απόλυτα τους πολίτες, διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση εικόνας για τα επιδημιολογικά στοιχεία που επικρατούν σε μια περιοχή.

Το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, λόγω των αυξημένων τιμών σε ζωοτροφές και γενικά σε πρώτες ύλες για κτηνοτρόφους, που προκλήθηκαν λόγω του lockdown αλλά και λόγω φυσικών φαινομένων.

Το ΑΚΚΕΛ ζητά την καταβολή ελάχιστων αποζημιώσεων de minimis για αυτό το πρόβλημα όσο και πραγματική αποζημίωση με βοήθημα λόγω των προηγουμένων μέτρων για τον κορονοϊό όπου οι κτηνοτρόφοι ουσιαστικά έλαβαν φιλοδώρημα των 3,90 ευρώ.

 

---------------------------------Το κείμενο της επιστολής--------------------------------

24/11/2020

ΠΡΟΣ: Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη                     

ΣΧΕΤ.:De minimis αποζημιώσεις λόγω τιμών ζωοτροφών και μη καταβληθέντων βοηθημάτων για κορονοϊό

Κύριε Υπουργέ,

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει de minimis στους κτηνοτρόφους για την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών αλλά και για την αποκατάσταση του εμπαιγμού του φιλοδωρήματος που ήταν το βοήθημα των 3,90 ευρώ για τον κορονοϊό.

Τα κόστη παραγωγής των κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί αρχικά λόγω ζημιάς από τον «Ιανό» σε σιτηρά και τριφύλλι, αφού δεν θα σπαρούν μετά από τις ζημιές. Με την σόγια η κατάσταση είναι ανάλογη, όπως και με τα σιτηρά στα Βαλκάνια που η παραγωγή φέτος υπήρξε μικρή λόγω ξηρασίας και όλα αυτά μετά από το lockdown του Μαρτίου και επιπλέον μετά από το τρέχον lockdown. Στην κτηνοτροφία διαπιστώθηκε αύξηση πάνω 10% στις πρώτες ύλες και γενικά όλες οι ζωοτροφές έχουν υψηλότερες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση από το Υπουργείο για ενίσχυση των κτηνοτρόφων με de minimis, αλλά και με πρόσθετο βοήθημα διότι τα 3,90 ευρώ, όπως το ΑΚΚΕΛ και όλοι οι κτηνοτρόφοι τονίσαμε, είναι περισσότερο φιλοδώρημα, παρά ενίσχυση.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού εδώ


Η ροκ όπερα Goditha είναι ένα μιούζικαλ που συνδυάζει τη δύναμη της μέταλ μουσικής με τους τρυφερούς ήχους των φλάουτων, κλαρινέτων, βιολιών και άλλων ορχηστρικών οργάνων. Η συνθέτρια-τραγουδοποιός Ελίνα Εγγλέζου και ο κορυφαίος συνθέτης-ενορχηστρωτής-παραγωγός Μπόμπ Κατσιώνης ένωσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν ένα έργο άκρως μελωδικό και ταυτόχρονα γεμάτο ένταση και ενέργεια, τυλιγμένο με μία ατμόσφαιρα που παρασύρει τον ακροατή σε μία δίνη αντιφατικών συναισθημάτων μέσα από τραγούδια που θα του μείνουν αξέχαστα.
Το έργο είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι το οποίο διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό όπου εκτυλίσσεται η ιστορία της Goditha, μίας νεαρής κοπέλας η οποία προδομένη και τυφλωμένη από το μίσος, παραδίνεται στην Daeva, την πριγκίπισσα του Σκότους, για να ζητήσει εκδίκηση. Πλέκει έτσι έναν ιστό πάνω στον οποίο οι άλλοι 15 χαρακτήρες του έργου ακροβατούν διαρκώς ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Την μουσική στολίζουν με τις συναρπαστικές θεατρικές ερμηνείες τους οι
¨
Maxi Nil ( Jaded Star ) , Henning Basse ( Firewind / MaYan / Sons of Seasons ),

Angel Wolf-Black ( Vivaldi Metal Project ), Yiannis Papanikolaou ( Diviner / Rock & Roll Children ), Iliana Tsakiraki ( Enemy of Reality ), Dionissis Christodoulatos ( Sorrowful Angels ),

Margarita Papadimitriou ( SL Theory / Voice Box ), Anna Tarba, Constantine Alex,

Marios Karanastasis ( The Silent Wedding ) , George Eikosipentakis ( Inner Wish ) ,

Christos Kounelis ( Disharmony / Art Of Simplicity / Bigus Dickus ) , Mora ( Dimlight ),

Anastasia Papadopoulou ( Upon Revival ), Margarita Stamouli

και την υπέροχη αφήγηση του γνωστού ηθοποιού-τραγουδιστή Stratis Steele ( Endomain ).

 Από όσο γνωρίζουμε, η Goditha είναι η πρώτη ροκ όπερα γραμμένη από γυναίκα στην παγκόσμια δισκογραφία. Το διπλό cd θα κυκλοφορήσει από την Symmetric Records και θα είναι διαθέσιμο για pre-order από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 στο  goditha.bandcamp.com σε ψηφιακή καθώς και σε φυσική μορφή μέσα σε ένα 8σέλιδο πολυτελές digipak το οποίο θα περιλαμβάνει 48σέλιδο booklet με στίχους και φωτογραφίες από την παράσταση.

Στίχοι- Μουσική - Ενορχήστρωση  Ελίνα Εγγλέζου
Ενορχήστρωση - Μίξη – Παραγωγή   Μπάμπης Κατσιώνης ( Firewind / Outloud / Serious Black )
Mastering  Νασος Νομικος ( VU Productions )
Βιολιά   Άγγελος Παύλος Γκούφας ( In Vein )
Φλάουτο / Σαξόφωνο   Μάριος Χριστόπουλος
Ούτι   Βασίλης Κοιλάκος
Ακουστικές και ηλεκτρικές Κιθάρες , Μπάσο , Πλήκτρα  Μπάμπης Κατσιώνης
Κλασικές και 12-χορδες κιθάρες , μπαλαλάικα , οκαρίνα  Ελίνα Εγγλέζου

Artwork  Kώστας Τσιάκος  ( papergoblin.com )


 Στο cd συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι “ There He Is ”.

Official links

https://www.facebook.com/bobkatsionisofficial/

https://www.facebook.com/symmetricrecords

https://www.facebook.com/Goditha-The-Rock-Opera-419374551800097/

https://www.youtube.com/channel/UC_g0RvMnstf9xxhIt19N-dQ

https://goditha.bandcamp.com/

 

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 • ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Το Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΔΥΚ καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως τις 14:00 όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στις επιχειρήσεις της Κομοτηνής ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα πανελλαδικά.

Καταγγέλλουμε την στάση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής που αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει ΔΣ, να συζητήσει και να προκηρύξει απεργία την ίδια μέρα. Βέβαια, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αφού από το ξέσπασμα της πανδημίας «έχει κατεβάσει ρολά» καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφήνοντας τους εργαζόμενους της Ροδόπης ανοργάνωτους απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε στη στάση εργασίας για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ακύρωσε το σχεδιασμό της να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που της έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

 • τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200€ μισθό
 • τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
 • την κατάργηση της Κυριακής αργίας
 • την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
 • τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες νέας οικονομικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι’ αυτό:

 • προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων.
 • επιβάλλειτην ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία
 • παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες
 • επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. 

 Διεκδικούμε 

 • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
 • Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
 • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν
 • Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
 • Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
 • Να δοθεί η 13ηκαι η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες

 

 

Σελίδα 1 από 2117

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2