Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

970x250 mask 1

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 20:47

Με το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τον κ. Νίκο Νικολαΐδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος Να Ζω», κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Τον κ. Νικολαΐδη συνόδευσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης παρευρίσκονταν ο κ. Ντινούδης και ο κ. Βαμβακάς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο, με την ευκαιρία της έναρξης της Νέας Σχολικής Χρονιάς.

Εκτενώς συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν 300 περίπου παιδιά και το οποίο παραμένει κλειστό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς να είναι ακόμη σίγουρο ότι το χρονικό διάστημα θα είναι τελικά επαρκές για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υπάρξει μία και μοναδική εργολαβία, για τις συνολικές σχολικές παρεμβάσεις στις 38 σχολικές μονάδες. Ενώ το σωστό θα ήταν να υπήρχαν περισσότερες εργολαβίες, ώστε να υπήρχε καλύτερος χρονικός σχεδιασμός για τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος, παρά τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής μας Παράταξης, αλλά και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, προχώρησε στη συνολική εργολαβία. Τα αποτελέσματα της απόφασής του είναι ορατά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και σύντομα και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι για την καθυστέρηση ευθύνεται το γεγονός ότι εντοπίστηκε αμίαντος στα πλακάκια του δαπέδου του σχολείου και αιφνιδιάστηκε ο Δήμος και συνεπώς ο εργολάβος. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο Δήμος γνώριζε για την ύπαρξη αμιάντου, πρώτον γιατί ο Δήμος τον τοποθέτησε πριν από 12 χρόνια και δεύτερον διότι ο Διευθυντής του σχολείου επανειλημμένως εγγράφως ενημέρωσε για το θέμα τον Δήμο. Αλλά και οι δικές μας προτροπές προς τον Δήμαρχο να απορρίψει τη συνολική εργολαβία ήταν και έγκαιρες και πειστικές.

Συζητήθηκαν επίσης τα λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Έβρου. Φθάνουν τον αριθμό συνολικά 67. Οι ελλείψεις αφορούν δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στο Βόρειο Τμήμα του Νομού, παρά το γεγονός ότι στο Νότιο Τμήμα υπάρχουν πολύ περισσότερα σχολεία. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα. Είναι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών μας, που το είχαμε αναδείξει και πρέπει με ένταση να διεκδικηθεί από τις Τοπικές Αρχές.

Τέλος αναφορά έγινε στο δίκαιο αίτημα των Εκπαιδευτικών οι πρόσοδοι των αγροτεμαχίων που ανήκαν στις σχολικές μονάδες ως την ψήφιση του Καλλικράτη να χρηματοδοτούν αποκλειστικά ανάγκες των σχολείων.

Στη Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος Να Ζω», αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απόψεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων, της αντιπολίτευσης. Να αντιμετωπίζει την Παιδεία ως προτεραιότητα και να επιλέγει τη συνεργασία και τη συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων της.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2