Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 09:48

ΟΜΙΛΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Γράφτηκε από τον

Ομιλία δύο ξεχωριστών κεφαλαίων ήταν αυτή που απηύθηνε από το βήμα της Βουλής αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. 

Αφενός μεν απάντησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριακο Βελόπουλο για τους πρωτοφανείς και ακραίους χαρακτηρισμούς του εναντίον του Ισλάμ που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουής και αφετέρου στο κύριο μέρος της ομιλίας του για το φορολογικό νομοσχέδιο, ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις του με έμφαση στην Θράκη και την ανάπτυξη ειδικών κινήτρων για αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις 

Το σχετικό video από την ομιλία του.          

Ιλχάν Αχμέτ για το φορολογικό νομοσχέδιο προς την κυβέρνηση

Δώστε ειδικά φορολογικά κίνητρα για την Θράκη

 Μεταφορικό ισοδύναμο στα πρότυπα των νησιών για τις επιχειρήσεις, μην

απεμπολείτε το 12% της επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις

 Δέσμη προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής για αγρότες και κτηνοτρόφους

 «Από το ματωμένο υπερ-πλεόνασμα των 7 δις μοιράσατε ψίχουλα 170 εκατ. ως

κοινωνικό μέρισμα»

 

Ειδικά φορολογικά κίνητρα για την Θράκη για την επιβίωση της επιχειρηματικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δέσμη προτάσεων για γεωργία και κτηνοτροφία μέσα από τροπολογία που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής καθώς και αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την διατήρηση της πολιτικής των υπερ-πλεονασμάτων που αναστέλλουν την προοπτική ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και κριτική στα κριτήρια και το ύψος διανομής του φετινού κοινωνικού μερίσματος περιελάμβανε η ομιλία του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, κατά την σημερινή πρώτη μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δυστυχώς, το συζητούμενο νομοσχέδιο δεν φέρνει την πολυπόθητη φορολογική μεταρρύθμιση για τη χώρα μας. Είναι άτολμο, χωρίς όραμα και κυρίως χωρίς καμία ουσιαστική αναπτυξιακή διάσταση. Είναι μια χαμένη ευκαιρία και είναι κρίμα», τόνισε στην ακροτελεύτια παράγραφο της ομιλίας του ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής. Αναλυτικά παρατίθεται η ομιλία του Ιλχάν Αχμέτ.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Φορολογική Μεταρρύθμιση που συζητάμε σήμερα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

Α) Είναι δέσμιο των υψηλών πλεονασμάτων που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση. Πρόσθετα πλεονάσματα 7 δις και σήμερα δώσατε ψίχουλα 170 εκατομμυρίων για το κοινωνικό μέρισμα όπως όμως και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει ψίχουλα.

Β) Επιδεινώνει την άδικη για τους πολλούς σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων

Γ) Διατηρεί την υπερφορολόγηση και τους φραγμούς που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγή νέων εισοδημάτων

Δ) Δεν περιλαμβάνει κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την προώθηση επενδύσεων στη σύγχρονη τεχνολογία που απαντούν στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής.

Κύριοι συνάδελφοι,

Η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικοδόμηση ενός Κράτους –Δικαίου. Και η προηγούμενη κυβέρνηση με την φορο-επιδρομή ενάντια στην ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ φρόντισε να τραυματίσει βαριά τον σημαντικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους πολλών κλάδων της ελεύθερης οικονομίας.

Να ξέρετε ότι στο νομό Ροδόπης, για παράδειγμα, η ανεργία σήμερα κυμαίνεται γύρω στο 17%, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς στους δείκτες αυτούς δεν καταγράφονται οι χιλιάδες συμπολίτες μας, ειδικά από την Μειονότητα, που παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς προς αναζήτηση εργασίας ως φθηνό εργατικό δυναμικό στην Γερμανία, την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ως προερχόμενος από μία περιοχή κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική όπως είναι η Θράκη αλλά και με τεράστια προβλήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία του Κινήματος και αφορούν τον τρόπο φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος ζητώντας ταυτόχρονα να τις κάνετε αποδεκτές.

Πιο συγκεκριμένα, σας προτείνουμε να υιοθετήσετε την πρότασή μας:

Α) Για συντελεστή φορολόγησης 9% των κερδών από ατομική αγροτική επιχείρηση με φορολογητέο εισόδημα έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ και 13% για το υπερβάλλον φορολογητέο εισόδημα. Γιατί οι φοροελαφρύνσεις που έχουμε στο συζητούμενο νομοσχέδιο αφορούν μόλις το 6% των αγροτών, αγνοώντας επιδεικτικά τη μεγάλη πλειοψηφία τους.

Β) Φέρνετε μια θετική διάταξη που αφορά τη φορολόγηση με συντελεστή 10% των κερδών των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών. Τι κίνητρο όμως δίνετε στον αγρότη για να παραδώσει τα προϊόντα του στις συλλογικές οργανώσεις; Κανένα. Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει έκπτωση κατά 35% στα έσοδα του αγρότη με βάση την αξία των προϊόντων που παραδίδει στο Συνεταιρισμό.

Γ) Προτείνουμε επίσης, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η πρωτογενής παραγωγή, την καθιέρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και κάθε άλλης αγροτικής αποζημίωσης.

Δ) Για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ του άρθρου 41 του ν.2859/2000 (Α΄ 138) που παραδίδουν τα αγροτικά τους προϊόντα σε ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συνεταιρισμούς των οποίων είναι μέλη, προτείνουμε να επιστρέφεται επιπλέον ποσοστό 5% του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ε) Ζητώ επίσης να ισχύσει επιτέλους πραγματικός και όχι προσχηματικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους κτηνοτρόφους που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις του ζωικού τους κεφαλαίου.

Στ) Να ενταχθούν και οι εξισωτικές αποζημιώσεις στις ρυθμίσεις του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ζ) Και επιτέλους θεσμοθετήστε οριστικά και αμετάκλητα την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, γιατί με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία η ισχύουσα εξαίρεση δεν ισχύει για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ 2019.

Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης,

Είναι κατανοητό ότι οι διατάξεις που αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων αναμενόντουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όμως είστε πραγματικά άτολμοι. Στις εν λόγω διατάξεις δεν δίνετε στους επενδυτές κανένα κίνητρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κανένα κίνητρο για να επενδύσουν στις περιοχές της επικράτειας που πλήρωσαν πιο ακριβά την κρίση. Δεν τολμάτε καν να φέρετε μία διάταξη με φοροαπαλλαγές για τους νέους που ανοίγουν δική τους επιχείρηση.

Το Κίνημα Αλλαγής αντίθετα μιλάει για πενταετές πρόγραμμα στήριξης  των νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών, με τριετή πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος.

Επιπλέον, εισηγούμαστε τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για να έχουμε μια πιο δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων και για να ενισχύσουμε τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Για περιοχές όπως είναι η Θράκη με σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα, με εντεινόμενα τα φαινόμενα της αποβιομηχάνισης και τις αυξητικές τάσεις εγκατάλειψης παραδοσιακών εκμεταλλεύσεων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την κτηνοτροφία, θα ήταν αναμενόμενο από την κυβέρνηση να προβλεφθούν ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων στον Πρωτογενή τομέα και την Μεταποίηση και θα συρρικνώνουν το χάσμα με τις μεγάλες αγορές του κέντρου. Για παράδειγμα θα μπορούσε να συζητηθεί η ιδέα διαμόρφωσης ενός μεταφορικού ισοδυνάμου για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Θράκηςστα πρότυπα των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Μην ξεχνάτε επίσης την επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας που εγκαταλείφτηκε από το 2010 και οι επιχειρήσεις το περιμένουν με αγωνία. Δυστυχώς, το συζητούμενο νομοσχέδιο δεν φέρνει την πολυπόθητη φορολογική μεταρρύθμιση για τη χώρα μας. Είναι άτολμο, χωρίς όραμα και κυρίως χωρίς καμία ουσιαστική αναπτυξιακή διάσταση. Είναι μια χαμένη ευκαιρία και είναι κρίμα.

Σας ευχαριστώ

 

 

Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για τις δηλώσεις Βελόπουλου για το Ισλάμ στην Βουλή

«Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που επί τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα»

«Η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα»

«Δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία»

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατά την διάρκεια την σημερινής του ομιλίας στην Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, προέβη σε μιας άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων ισχυριζόμενος ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είπε συγκεκριμένα: « επειδή εδώ μέσα κάποιοι είναι λαθρολάγνοι, μπορεί το Ισλάμ να αφομοιωθεί, ναι ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα. Η άποψή μου είναι όχι διότι δεν είναι συμβατό με τον δυτικό τρόπο ζωής, διότι είναι αδύνατη η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων και το κυριότερο γιατί ενημερωθείτε εσείς της αριστεράς κυρίως που είστε ψευτοανθρωπιστές- δεν ξέρω τι είστε, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολύ-θρησκευτική ιδεολογία… Δεν ξέρετε τι λέει για τους ομοφυλόφιλους το Ισλάμ κύριοι; Τους σκοτώνουν. Δεν ξέρετε τι λέει για την γυναίκα ότι πρέπει να φοράει μπούργκα και να της κάνουν κλειτοριδεκτομές;»

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Βελόπουλου ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής έσπευσε από βήματος της Βουλής και με αφορμή την ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να απαντήσει και να ανακαλέσει στην τάξη τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κάνοντας λόγο για «βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων», διαχωρίζοντας το Ισλάμ και τους Ιερούς του κανόνες από αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις, που υπάρχουν σε όλες τις γνωστές θρησκείες, χωρίς όμως να εκτρέπουν το πραγματικό μήνυμα αγάπης της διδασκαλίας τους. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί της αδυναμίας αφομοίωσης των μουσουλμάνων στην Ελλάδα που εξαπέλυσε στην ομιλία του ο κ. Βελόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης του απάντησε ότι « η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα». Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέληξε καταχειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ότι είναι περήφανος για την θρησκεία του και για την Μειονότητα της Θράκης καθώς και για το γεγονός ότι επί τρεις θητείες υπηρετεί το Σύνταγμα μέσα στην Ελληνική Βουλή. 

 

Αναλυτικά η παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης:

«Θα ήθελα πριν ξεκινήσω το κυρίως μέρος της ομιλίας μου κ. πρόεδρε να κάνω χρήση ενός δικαιώματος μου. Σήμερα το πρωί ακούσαμε το πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο που προσέβαλε βάναυσα τους μουσουλμάνους και ως ένας από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές που έχω την τιμή να υπηρετώ στην Ελληνική Βουλή, θέλω να ασκήσω το δικαίωμα να απαντήσω πάνω σε αυτό και μετά να μπω στην τοποθέτησή ου για το φορολογικό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίναμε σήμερα μάρτυρες σε ένα πρωτοφανές θέαμα. Είχε το θράσος ο κ. Βελόπουλος να προσβάλει βάναυσα όλους τους μουσουλμάνους και γενικά όλο το Ισλάμ. Σας αναφέρω μόνο ενδεικτικά κάποιες λέξεις από τα πρακτικά της Βουλής. «Δεν είναι θρησκεία. Μπορεί λοιπόν το Ισλάμ να αφομοιωθεί;», ρωτάει. Και λέει: «δεν είναι θρησκεία, είναι πολύ-θρησκευτική ιδεολογία». Δηλαδή, ο κ. Βελόπουλος αμφισβητεί ένα από τα μεγαλύτερα θρησκεύματα της ανθρωπότητας, το Ισλάμ και λέει ότι δεν είναι θρησκεία. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό κ. Βελόπουλε; Που μπορεί να φθάσει αυτή ηυπόθεση; Και λέει πιο κάτω ο ίδιος: «πώς θα αφομοιώσουμε ένα διαφορετικό σύστημα στην Ελλάδα; Είναι ασύμβατο το Ισλάμ με το νομικό πολιτισμό».

Προχωράει και λέει και το εξής: « Δεν ξέρετε τι λέει το Ισλάμ κύριοι για τους ομοφυλόφιλους; Κλείνετε τα μάτια σας, δεν ξέρετε; Τους σκοτώνουν…». Κύριε Βελόπουλε, όπως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν δόγματα, αιρέσεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις, έτσι και στο Ισλάμ μπορεί να υπάρχουν κάποιεςαιρέσεις που τα υπερασπίζονται αυτά. Όμως αυτό δεν είναι το Ισλάμ. Δεν είναι το Ιερό Βιβλίο και δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Θα ήθελα να πω αυτό και κλείνω την απάντησή μου. «Μιλήσατε για αφομοίωση. Μήπως έχετε μπερδέψει και πρέπει να μιλήσουμε για ενσωμάτωση; Τι αφομοίωση κ. Βελόπουλε; Αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα. Τι απαιτεί όμως η αφομοίωση; Να αφομοιώσετε μία θρησκεία, μία διαφορετικότητα, να τους εντάξετε στην εθνική κοινότητα, δηλαδή να μην λένε ότι είναι μουσουλμάνοι, ναμην έχουν τίποτα το διαφορετικό, δηλαδή στην ουσία μία φασιστική νοοτροπία αφού μιλάτε για ξεκάθαρη αφομοίωση. Και δεν εξαιρέσατε κανέναν. Δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος μόνο σε ορισμένους ίσως ισλαμιστές που έχουν άλλη άποψη (φωνές από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης), αλλά αναφέρθηκε για όλο το Ισλάμ και είπε αυτά που είπε. ( διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης). Είναι όλα γραμμένα στα πρακτικά. Εγώ οφείλω και θέλω να δηλώσω το εξής: είναι περήφανος και είναι περήφανοι 120.000 μουσουλμάνοι- μειονότητα που ζει στην Θράκη που είναι μουσουλμάνοι. Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην Βουλή και πριν από δεκαπέντε μέρες υπερασπίστηκα την θρησκευτική ελευθερία και μάλιστα το κόμμα μου είχε το θάρρος να προτείνει αυτό που τελικά η πλειοψηφία δεν αποδέχθηκε.χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του Κινήματος Αλλαγής, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.). Οι καιροί είναι ύποπτοι και πρέπει να ξέρουμε τι λέμε στην Βουλή».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2