Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 07:41

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Επιθυμούμε η ΑΣΠΑΙΤΕ να ενταχθεί στο ΔΠΘ - Θα ανακηρυχθεί Ιστορική πρωτεύουσα η Μαρώνεια»

Επίσκεψη ουσίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος στις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Χαριτόπουλος ζήτησε την συνεργασία του Πανεπιστημίου σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα τμήματα του Πανεπιστημίο

Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, (σ.σ. ο οποίος και κατάγεται από τις Σάπες) δέχθηκε να συνεργασθεί στην προσπάθεια συλλογής υπογραφών προσωπικοτήτων για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, αλλά και την γενικότερη ιστορική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εδώ για την Μαρώνεια το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του είναι μεγάλο, καθώς αρχές Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής. Ένα πρώτο και άμεσο είναι πως θα ανακηρυχθεί ως Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου.

Επιστρέφοντας στις συνεργασίες με το ΔΠΘ, ο κ. Χαριτόπουλος στάθηκε στο τμήμα Φιλολογίας και Κοινωνικής Διοίκησης , για την πραγματοποίηση εργαστηρίων και εκδηλώσεων με βάση την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, αλλά και την διεύρυνση της πρακτικής άσκησης σε δομές του Δήμου. ΄Ηταν ο δήμος που επί προηγούμενης θητείας Χαριτόπουλου είχαν ξεκινήσει αυτές οι προσπάθειες , οι οποίες θα ενισχυθούν. ΕΠι πλέον ο κ. Χαριτόπουλος έθεσε και την ενίσχυση της βιβλιοθήκης στη λέσχη ηλικιωμένων, αλλά και των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.

Πρότεινε δε στις Πρυτανικές αρχές την υλοποίηση πτυχιακών εργασιών ή και μελετών αξιοποίησης με αντικείμενο την Μαύρη Πεύκη και το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.
Σε ότι αφορά την ΑΣΠΑΙΤΕ, ο κ. Χαριτόπουλος ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να ενταχθεί στο δυναμικό και στην διοίκηση του ΔΠΘ. Κάτι που φαίνεται πως επιθυμεί και το ΔΠΘ και μάλιστα θα μπορούσε να προβεί και σε κάποιες προσαρμοστικές ενέργειες, σε σχέση με το τοπικό προφίλ της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαριτόπουλος, θα έχει συνάντηση πολύ σύντομα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπου θα θέσει το θέμα με την απόλυτη τεκμηρίωση επιχειρημάτων για το μέλλον και την προοπτική αυτού του ενδεχομένου, αν γίνει πραγματικότητα.

Τέλος ο κ. Χαριτόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον Τοπικό Αστυνομικό που αποκτά η Μαρώνεια.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού εγκρίθηκε η λειτουργία τοπικού αστυνόμου στην Μαρώνεια για το 2020. ΑΠό την πλευρά του ο Δήμος θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του θεσμού παραχωρώντας χώρο για την στέγαση του και καλύπτοντας τις λειτουργικές ανάγκες του.

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2