Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 18:12

Έκοψε βασιλόπιτα η ΕΑΑΣ Ξάνθης

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο, 18 Ιαν. 2020, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 130 μελών και φίλων.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο Υποδιοικητής του Δ’ Σ.Στρατού, Υπτγος Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπεληςκαι ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους και όλες τους προσελθόντες, ευχήθηκε για το καλό του Νέου χρόνο εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες, προς τους :

- Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αδιάλειπτη και τιμητική για εμάς παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

- Δήμαρχο της Ξάνθης, για την παρουσία του, ενώ τονευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη θετική αντιμετώπιση των προτάσεων μας που αφορούν: α)τη μεταφορά σε άλλο χώρο και ευπρεπισμό των Προτομώντων 3 Ξανθιωτών Ηρώων, β) την αναγραφή στο μνημείο Ηρώων των στοιχείων Ξανθιώτη Μουσουλμάνου ‘’πεσόντος υπέρ Πατρίδος’’ και γ) την διαβεβαίωση ότι θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση μας, για κατασκευή και τοποθέτηση 2 προτομών έμπροσθεν του Δημαρχείου του Χαρίσιου ΒΑΜΒΑΚΑ και Αθανασίου ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ, χάρις στις ενέργειες των οποίων ενσωματώθηκε η Ξάνθη και η Θράκη γενικότερα στον Εθνικό κορμό.

- Αντιπεριφερειάρχη, του οποίου μετέφερε τις ευχές (λόγω αδυναμίας του να παρευρεθεί)για τη διαχρονική του βοήθεια, όπως και την προώθηση του έργου ‘’Βελτίωση Δρόμου προς το Οχυρό ΕΧΙΝΟΣ’’, όπως και στον Περιφερειάρχη ΑΜΑΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, που συνηγόρησε
-
- Τον Α/ΓΕΣ και μέχρι χθες, Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ Στρατού, για τη διαρκή στήριξη των δραστηριοτήτων μας, τη διάθεση της Λέσχης και της Στρατιωτικής Μουσικής και την απόφαση κατασκευής ξυλόγλυπτου Επιταφίου, στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ, κλπ, ενώ διερμηνεύοντας τα συναισθήματα διαβεβαίωσε ότι τα μέλη μας όπως εξάλλου και όλη η Τοπική κοινωνία, είναιεθελοντές και αρωγοί στο πλευρό του Σ. Στρατού, του ΓΕΣκαι των ΕΔ γενικότερα, όπως και στους εν ενεργεία συναδέλφους μας. Τέλος του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο Εθνικό έργο του Αρχηγού ΓΕΣ που επωμίστηκε και παρακάλεσε τον Υποδιοικητή του Δ’ΣΣ να του τα μεταφέρει.

- Τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ για τη έμπρακτη υποστήριξη των πρωτοβουλιών μας και την παρουσία του σε αρκετές, όπως και τον Διευθύνοντα. Σύμβουλο ,Υπτγοε.α Ιωάννη Δεβούρο, του οποίου μετέφερε τις ευχές.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τη βράβευση των 11 αριστούχων μαθητών Β’ και Γ΄ Λυκείου της περσινής χρονιάς τέκνων μελών μας, όπως και 5 παλιώνμελών του Παραρτήματοςγια τη διαχρονική τους προσφορά.Τους επιδόθηκαν αντιστοίχως το ‘’Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ’’ για τις άριστες επιδόσεις των μαθητώνκαι η‘’τιμητική πλακέτας της ΕΑΑΣ’’, σε 5 παλιά μέλη μας για τη συμμετοχήτους στις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις του Παραρτήματος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά και σχολίασε επιλεκτικά τις σημαντικές δραστηριότητες που ήδη άρχισαν ή δρομολογήθηκαν στο 2020, Συγκεκριμένα :
• 100 χρόνια Ελεύθερη Θράκη.- Ευθύνες και Υποχρεώσεις.
• Πρόγραμμα Εκκλησιασμοί σε ι.ν.στα Πομακοχώριαπου αρχίζειστις 8 Φεβ .2020.(Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΓΛΑΥΚΗΣ).
• Τοποθέτηση Ιστού και μεγάλης Σημαίας στο Ύψωμα ‘’Αυγό’’.
• Προσκυνηματικό Ταξίδι στη Β. Ήπειρο 24-28 Σεπ.2020.
• Εκλογές για το νέο ΔΣ/ΕΑΑΣ στις 23 Φεβ.2020. Η προτροπή και το μήνυμα είναι : «ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις ΕΚΛΟΓΕΣ »
ΣχόλιοΣε αυτό το σημείο ενημέρωσεότι μετά από 3 θητείες ως Πρόεδρος, του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης,, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τη σκυτάλη στη νεώτερη γενιά συναδέλφων .

Οι τυχεροί της βραδιάς, στη βασιλόπιτα και τις κληρώσεις,ήταν:

• Στη βασιλόπιτα,το φλουρί έτυχε στην ΕΑΑΣ και το δώρο ήταν μία ασημένια εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, την οποία και παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΣ,ο οποίοςευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και επιτυχίες στο Παράρτημα.

• Στην κλήρωση που έγινε,με δώρο ένα μοντέρνο γυναικείο ρολόι και 1 βραχιόλι, τυχερός ήταν ο Ανχηςε.α. Δημήτριος Καρυπίδης.

• Στην κλήρωση της λαχειοφόρου που έγινε,με δώρο ήταν 1 tablet, που αγοράστηκεγια την οικονομική ενίσχυση της 13χρονης που νοσεί βαρέως (πωλήθηκαν 500 λαχνοί), τυχερός ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, καταρχάς σχολίασε θετικά την επιλογή του Αντγου Χαράλαμπου Λαλούση στη θέση του Α/ΓΕΣ, ενώ στη συνέχειααπεύθυνε χαιρετισμόπρος όλουςκαι εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους 11 αριστούχους μαθητές και τους γονείς τους, όπως και στα 5 μέλη που τιμήθηκαν, όπως και το Παράρτημαγια το πολυδιάστατο έργο του.
Επακολούθησε, μουσικοχορευτική βραδιά, με μουσική και τραγούδια της ορχήστρας της Στρ. Μουσικής/ Δ’Σ.Σ, στην οποία αναδείχτηκε η δεινότητα των μελών μας σε παραδοσιακούς Ελληνικούς /ξένους και λαϊκούς χορούς, που διήρκεσε με κέφι μέχρι τιςπρώτες πρωινές ώρες
Ευχαριστούμε, το Δ’ Σ Στρατού, όπως και το προσωπικό της ΛΑΦΞ και της Στρ. Μουσικής, για την ουσιαστική συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, όπως και το ΔΣ/ΕΑΑΣ για την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση της δραστηριότητας.

Γράφει : ο Υπτγοςε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣΠαραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2