Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2020 09:13

Νέες ενημερωτικές δράσεις από την ΕΛΑΣ και στην ΑΜ-Θ για την εξαπάτηση ηλικιωμένων τηλεφωνικώς

Γράφτηκε από τον

Πάνω από 100 διαλέξεις έχουν δώσει και έχουν ενημερώσει ηλικιωμένους συμπολίτες μας εξειδικευμένοι Αστυνομικοί σε ΚΑΠΗ, αλλά και στα ίδια τους τα σπίτια, για το μεγάλο φαινόμενο της εξαπάτησης τους από τηλέφωνο, που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Για το θέμα είχαν δώσει συνέντευξη τύπου όλοι οι Αστυνομικοί Δ/ντες της ΑΜ-Θ, πολύ πρόσφατα, με οδηγίες προς τους ηλικιωμένους, οι οποίοι ΆΜΕΣΑ, αν δεχθούν ένα τέτοιου είδους τηλεφώνημα, θα πρέπει να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Αστυνόμο Β΄ και Προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, Αναστάσιο Τσιπλάκη, οι επιτήδειοι κάνουν τυχαίες κλήσεις και χρησιμοποιούν δύο μεθόδους: Προφασίζονται είτε πως προέκυψε μια αληθοφανή ανάγκη στο παιδί του ηλικιωμένου μετά από εμπλοκή σε τροχαίο και που είχε ως θύμα μικρό παιδί. Είτε, πως το παιδί τους έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και προφασιζόμενοι κρατικούς λειτουργούς, ζητούν χρήματα. Στο όλο κόλπο υπάρχουν και συνεργοί που προφασίζονται πως είναι τα παιδιά των ανυποψίαστων ηλικιωμένων…Ζητούν λοιπόν άμεση καταβολή χρημάτων και μάλιστα κανονίζουν και το ραντεβού και έχουν πάρει χρήματα και σε αρκετές περιπτώσεις…Οι οποίες τώρα τελευταία βαίνουν μειούμενες, λόγω και των ενημερώσεων που έχουν γίνει.

Ο κ. Τσιπλάκης ξεκαθάρισε πως ΚΑΝΕΝΑΣ κρατικός λειτουργός δεν –Αστυνομία, Δικαστές, Γιατροί-, δεν θα τηλεφωνήσει στα σπίτια των ανθρώπων για να ..ζητήσει χρήματα για υπόθεση ατυχήματος, ή υγείας. «Αμέσως οι συμπολίτες μας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Αστυνομία. Πρόσφατα σε μια περίπτωση, μόλις μας καταγγέλθηκε σχετικό περιστατικό στη Δράμα, η ΕΛΑΣ αξιοποίησε τις πληροφορίες και συνέλαβε τους δράστες, πριν γίνει η απόσπαση των χρημάτων.
«Οι επιτήδειοι ασκούν έντονη ψυχολογική πίεση και πάνω στη σύγχυση που δημιουργείται, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα. .. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τα παιδιά τους και να ρωτήσουν αν όντως ισχύει, αυτό για το οποίο τους καλούν οι απατεώνες».

Ο κ. Τσιπλάκης επανέλαβε πως οι ενημερώσεις για το φαινόμενο της τηλεφωνικής εξαπάτησης θα συνεχισθεί και στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, των τοπικών Αστυνόμων αλλά και η Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, με δράσεις ενημέρωσης που προγραμματίζονται και στη νέα χρονιά.
Πάντως οι Αστυνομικοί ενημερώνουν και τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ηλικιωμένα άτομα στον περίγυρό τους, να τους υπενθυμίζουν για τα τεχνάσματα και τις μεθόδους των επιτηδείων , που σκοπό έχουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2