Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 17:15

Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης, αυτό της ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού δικαστικού μεγάρου, φαίνεται να αποκτάει σάρκα και οστά. Συνεπεία της μεταξύ τους συναντήσεως και κατόπιν προεργασίας του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρου Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/20 συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρο Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στην Αθήνα.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, ο κ. Ζαμπούκης κατέθεσε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που κατατείνουν στην ανάγκη υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου, εστιάζοντας στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά διαπιστώνονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα στην ανοικοδόμηση ολοκαίνουριου κτιρίου, στο γκρέμισμα του υπάρχοντος ειρηνοδικείου και στη συστέγαση του διοικητικού πρωτοδικείου. Μάλιστα κατέθεσε πρόταση το νέο κτίριο να ανεγερθεί στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι η ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου εκτός του στενού πολεοδομικού ιστού της πόλης δύναται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας υποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ενός νέου δικαστικού μεγάρου και συμφωνήθηκε συνεργασία και στενή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάλυση και επεξεργασία όλων των επιμέρους ζητημάτων, αρχής γενομένης τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση φακέλου με το πλήρες πληροφοριακό υλικό.

Επίσης, τονίστηκε η πιθανότητα παραχώρησης χρήσης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από τις αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής του, σε τοπικούς συλλόγους για την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2