Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 07:44

ΑΔΕΔΥ Ροδόπης: Δημόσιο σύστημα ασφάλισης, εγγύηση της σύνταξης από το κράτος, μόνιμη σταθερή εργασία

Δυναμικό παρών από τους εργαζόμενους από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας και γενικά, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο ΕΦΚΑ(πρώην ΙΚΑ), για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, η οποία στοχεύει στο «δέσιμο» όλων των ομάδων που πλήττονται από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, σε Υγεία, Παιδεία, Δημόσιο Τομέα, προκειμένου μέσα από την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Σάββας Κοσκερίδης, έκανε λόγο για ισχυροποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, αντί κατάργηση από την παρούσα κυβέρνηση.
Μειωμένες συντάξεις από 20% έως 60%.Εργασία έως τα 67 έτη, χωρίς ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά. Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις κατά 50%, μείωση του εφαπαξ 40%. Κατάργηση 13ης 14ης Σύνταξης. Επί πλέον μίλησε για λεηλασία στο ασφαλιστικό σύστημα και υποστελέχωση των υπηρεσιών του δημοσίου.
«Ζητάμε Δημόσιο σύστημα ασφάλισης, εγγύηση του κράτους για την σύνταξη και μόνιμη και σταθερή εργασία», τόνισε ο κ. Κοσκερίδης.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής, πέρα από την υποστελέχωση, μίλησαν για την μετατροπή της σύμβασης του νέου Νοσοκομείου, από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και το τι θα επιφέρει η αλλαγή αυτή στην πρόσβαση των ασθενών, καθώς θα είναι το νοσοκομείο των ολίγων.

Στεκόμενοι στην λειτουργία του νέου νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ, οι εργαζόμενοι τόνισαν πως θα δοθεί ως βορά στους επιχειρηματίες, γιατί αυτό προβλέπει το μοντέλο των ΣΔΙΤ. «Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η κερδοφορία των ιδιωτών. Παρέδωσε την παραγωγή του οξυγόνου σε ιδιώτες και τα ραδιοφάρμακα για την ποζιτρονική τομογραφία, τα οποία πια είναι στα ύψη για τους ασθενείς. Ο αγώνας ξεκίνησε και θα συνεχισθεί. Σήμερα είναι το νοσοκομείο της Κομοτηνής, αύριο το πανεπιστημιακό της Λάρισας, μεθαύριο της Χαλκίδας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Αλέκος Σπανός.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους κατέθεσαν πως δεν υπάρχουν γι’ αυτούς ειδικές κατηγορίες στο νέο Ασφαλιστικό. Διατύπωσαν δε το ερώτημα πώς να συμπληρώσεις συντάξιμα 3ο έτη υπηρεσίας συνεχή, όταν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με τους Αναπληρωτές. Πρόσθεσαν δε και το θέμα της εξίσωσης πτυχίων από χρονικής διάρκειας 5 μηνών με 5 ετών σχολή πανεπιστημίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ΑΜ-Θ Τρύφων Λαζαρίδης, υπογράμμισε τις ελλείψεις του προσωπικού στον φορέα, που ασχολείται με 5-6 εκ κόσμου, χωρίς προσωπικό. Μάλιστα αυτές τις μέρες λήγει και η σύμβαση ορισμένου χρόνου των επιστημόνων που είχαν προσληφθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, περίπου 3.600, οι οποίοι εργάσθηκαν στον ΕΦΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Στην ΑΜ-Θ τα άτομα στον ΕΦΚΑ ήταν 20 και έβγαζαν εις πέρας ένα μεγάλο βάρος από την καθημερινότητα του ΕΦΚΑ και τις συνταξιοδοτήσεις. Αν φύγουν αυτοί σε όλες τις υπηρεσίες προς το κοινό, αλλά και ως προς τις συνταξιοδοτήσεις. «Ζητάμε με πολιτική βούληση να ανανεωθούν οι συμβάσεις αυτών των συναδέλφων, οι οποίοι ονομάζονται ωφελούμενοι, αλλά οι ωφελούμενοι είναι οι πολίτες από την παρουσία τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και φυσικά στον ΕΦΚΑ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Λαζαρίδης.

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2