Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 06:38

"Ύποπτη κυβερνητική ηπιότητα για την τουρκική κατάληψη εδάφους στο Νότιο Έβρο"

Περίεργη και ύποπτη ανοχή δείχνει η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην τούρκικη κατάληψη ελληνικού εδάφους 220 στρεμμάτων στο νότιο Έβρο στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται ένα συχνό φαινόμενο που γίνεται όταν «μαζεύονται» τα νερά του ποταμού Έβρου, αλλάζει η κοίτη του ποταμού και αποκαλύπτονται εδαφικές περιοχές που καλύπτονταν από νερό, ώστε ουσιαστικά να καταλάβουν ελληνικό έδαφος αρκετών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο κ. Δένδιας λέει ότι δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις με τη σύμμαχο Τουρκία για λίγες δεκάδες μέτρα! Φαίνεται ότι το περιβόητο στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ, γνωστό και ως Καζάν Καζάν, έκανε «καλή δουλειά» και έχει βάλει τον κ. Δένδια και τον κ. Μητσοτάκη στο λούκι της … «υπεύθυνης στάσης» απέναντι στην σύμμαχο Τουρκία. Με διαβήματα … υπευθυνότητας, αλλά μετά με δηλώσεις ότι τίποτα δεν έγινε, καλά παιδιά οι Τούρκοι, όλα είναι fake news (αλλά διάβημα έγινε για τα fake news!).

Όταν το ΑΚΚΕΛ, μαζί με το ΕΠΑΜ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έκαναν περιοδεία στον Έβρο, ενημερωθήκαμε από τον Νίκο Γκότση, πρώην Αντιδήμαρχο Φερών, για την χάραξη των ελληνοτουρκικών συνόρων μετά από την υπογραφή το 1923 της Συνθήκης της Λωζάννης. Αντιγράφοντας από βιβλίο που μας έδωσε ο κ. Γκότσης: «Ένα από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η επιτροπή ήταν η περιοχή του ΔΕΛΤΑ, καθώς σε ένα διχαλωτό σημείο το ποτάμι χωρίζεται σε δύο βραχίονες τον Δυτικό και τον Ανατολικό όπου είναι και τα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας σήμερα. Η έκταση μεταξύ των δύο βραχιόνων ήταν νησί με έκταση 100.000 στρεμμάτων που έφερε την τουρκική ονομασία Γκιαούρ Αντάς (Νησί των απίστων). Σήμερα η νησίδα ονομάζεται ΔΕΛΤΑ του Έβρου.

Η Τουρκία απαιτούσε την τοποθέτηση του Συνόρου στον Δυτικό βραχίονα του ποταμού, παρουσιάζοντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας εκτάσεων Οθωμανών πολιτών κάτι που αντέκρουσε ο Μινωτάκης, αφού από την έρευνα που έκανε στα αρχεία του υποθηκοφυλακείου στην Κωνσταντινούπολη ανακάλυψε ότι οι τίτλοι ήταν πλαστοί. Ένα από τα πολλά επιχειρήματα της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ότι η ποτάμια ναυσιπλοΐα για την Αδριανούπολη από τα αρχαία και βυζαντινά χρόνια γινόταν από τον Ανατολικό βραχίονα που βρισκόταν και το λιμάνι της Αίνου. Ο Συνταγματάρχης Μπάκερ αφού εξετάσει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών αποφάσισε ότι ο κύριος ρους του Έβρου ήταν ο Ανατολικός βραχίονας. Αυτό σήμανε και την παραμονή του ΔΕΛΤΑ στην Ελληνική επικράτεια».

Αυτά ξεκαθαρίζουν ότι η συνολική περιοχή ανήκει στην Ελλάδα και ειδικά η επίμαχη περιοχή, τμήμα της οποίας κατέλαβαν οι Τούρκοι με την Στρατοχωροφυλακή, ανήκει επίσης στην Ελλάδα, απλώς η αυξομείωση των υδάτων δημιουργεί τους γνωστούς εδαφικούς σχηματισμούς, για τους οποίους όμως είναι ξεκάθαρη η κατάσταση. Το θέμα είναι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Δένδιας δεν βάζουν στη θέση τους τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος.

Εμείς έχουμε πληροφορηθεί για μία πιθανή απάντηση σε αυτό και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αν και ο εξαιρετικά ανέντιμος πρότερος βίος του κομματικού συνοθυλεύματος που αποτελεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθιστά πιθανή μία τέτοια εξήγηση:

Είναι η αντιπαροχή του Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν για να ισορροπήσει την εξυπηρέτηση του Ερντογάν τον Μάρτιο με τον τρόπο που ο Ερντογάν χειρίστηκε την απόπειρα εισβολής λαθρομεταναστών στον βόρειο Έβρο και έδωσε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να παίξει παιχνίδι δήθεν στιβαρού ηγέτη.

Για να μειώσει το πολιτικό στραπάτσο που έπαθε στο βόρειο Αιγαίο όταν οι κάτοικοι των νησιών κόντεψε να πλακώσουν στο ξύλο τα ΜΑΤ που έστειλε ο Μητσοτάκης για να «συμμορφώσει» τους «ανεύθυνους νησιώτες» και να υποταχτούν στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών στα νησιά.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου σύμπτωση που τα μητσοτακικά παπαγαλάκια διαρκώς μιλούν για την υποτιθέμενη επιτυχία προσωπικά του Μητσοτάκη στο χειρισμό της κατάστασης στον βόρειο Έβρου αλλά δεν λένε κουβέντα για το τι έγινε στο βόρειο Αιγαίο εναντίον των νησιωτών.

Να μην δώσει παράσταση και ο Ερντογάν τώρα;

Με την ευγενική υποστήριξη Μητσοτάκη και Δένδια.

Για όσους θα μπουν στον πειρασμό και στη συνήθεια όσα γράφουμε να τα αποκηρύξουν, ας σκεφθούν:

Είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο;

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

 

           

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2