Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 06:42

Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε Μητσοτάκη για την κλήση του σε εθνική ομοψυχία στα εθνικά θέματα

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε συνέχεια της κλήσης του (και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων) για εθνική ομοψυχία στα εθνικά θέματα ενόψει της προκλητικότητας της Τουρκίας στο νότιο Έβρο.

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να θεσμοθετήσει την ενημέρωση των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων για τα θέματα που έχουν σχέση με εθνικά θέματα και άλλα, χωρίς όμως την παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του Πρωθυπουργού.

Κατά συνέπεια το ΑΚΚΕΛ εκφράζει την απορία του ποια είναι τα στοιχεία εμπιστοσύνης που θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι διαθέτει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να τους εμπιστευτεί κάποιο κόμμα και επαναδιατυπώνει ως προαπαιτούμενο την θεσμοθέτηση της ενημέρωσης των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

=====================Το κείμενο της επιστολής====================

27/5/2020

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΧΕΤ.: Οι κυβερνητικές κλήσεις για εθνική ομοψυχία στα εθνικά θέματα και η αγνόηση της ενημέρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), σάς είχε αποστείλει επιστολή στις 13 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα «Θεσμοθέτηση της ενημέρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων για εθνικά και άλλα θέματα». Την παραθέτουμε στο τέλος.

Δεν μάς δώσατε κάποια απάντηση ούτε κάνατε κάποια δήλωση με άλλο τρόπο, ώστε να δεσμεύεστε για την πραγματοποίηση αυτή της ενημέρωσης. Πρόσφατα όμως φέρεστε εσείς και άλλα κυβερνητικά στελέχη να κάνετε κλήσεις στον πολιτικό κόσμο για εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, για τα εθνικά θέματα κλπ.

Ζητάτε αυτά αφού μάς αγνοήσατε με προκλητικό τρόπο, όχι μόνο εμάς αλλά συνολικά 455.000 Έλληνες πολίτες που ψήφισαν 15 κόμματα, τα οποία το κύκλωμά σας απέκλεισε από την Βουλή, μέσω του 3%. Ζήτημα αν εσείς εκπροσωπείτε το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος και αυτό πριν κάνετε τις κολοτούμπες με τη Συμφωνία των Πρεσπών κλπ.

Τώρα κατασκευάζετε προφίλ με τα πληρωμένα Media, τις δημοσκοπήσεις κλπ για συνεχίσετε την παραπλάνηση των Ελλήνων και ζητάτε λευκή επιταγή; Ποια στοιχεία εμπιστοσύνης διαθέτετε για να σας εμπιστευθεί κάποιο κόμμα; Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για θεσμοθετημένη ενημέρωση των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, τώρα πια και ως προααιτούμενο.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Το κείμενο της προηγούμενης επιστολής μας

ΣΧΕΤ.: Θεσμοθέτηση της ενημέρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων για εθνικά και άλλα θέματα

            Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ένα σοβαρότατο πρόβλημα που πλήττει διαρκώς την δημοκρατική λειτουργία και αυτό είναι η παντελής αγνόηση των κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά λόγω του εκλογικού νόμου δεν εξέλεξαν βουλευτές.

Στο προηγούμενο Κοινοβούλιο τα κόμματα που συμμετείχαν εκπροσωπούσαν κάτι λιγότερο από το 50% του εκλογικού σώματος ενώ στην σημερινή κατάσταση εκπροσωπούν κάτι περισσότερο από το 50%. Συνεπώς, όταν ενημερώνετε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για οποιαδήποτε θέματα, στην πράξη απευθύνεστε σε λιγότερο από τους μισούς εκπροσωπούμενους πολίτες, δεδομένου ότι δεν έχουμε απλή αναλογική και το ποσοστό των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντανακλά μικρότερη αναλογία του πληθυσμού ως εκπρόσωποι των πολιτών.

Κατά συνέπεια, είναι επιβεβλημένο για την καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας να θεσμοθετηθεί και να το εφαρμόσετε εσείς άμεσα στην πράξη, την ταυτόχρονη ενημέρωση σε μία συνάντηση όλων των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εξέλεξαν βουλευτή. Και να προσθέσετε αυτήν τη συνάντηση σε συνέχεια των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς από εδώ και πέρα.

Η αρχή μπορεί να γίνει με ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνολικά με τις προηγούμενες ενημερώσεις που είχατε κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς σε άλλα θέματα.

Ελπίζουμε να μην υπάρχει αντίρρηση από την πλευρά σας και να ενημερώσετε άμεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2