Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020 07:07

Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης: «Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι έγκαιρος κεντρικός σχεδιασμός και μέριμνα»

Γράφτηκε από τον

«Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι ο έγκαιρος κεντρικός σχεδιασμός και μέριμνα της κυβέρνησης», αναφέρει με νόημα ο Νίκος Τσαλικίδης με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα στον κλάδο εστίασης που επιβλήθηκαν και στη Ροδόπη παρά τα λιγοστά κρούσματα που εμφανίζει η περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης τονίζει ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της Ροδόπης, της Θράκης και της δοκιμαζόμενης τοπικής οικονομίας» και επισημαίνει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ σχεδιάζει πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25-30 εκ. ευρώ.

 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του:

«Η απόφαση νέων περιορισμών στον κλάδο της εστίασης πλήττει αδιαμφισβήτητα την επιχειρηματικότητα και την οικονομία στην περιοχή μας και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Βέβαια οι πρωτόγνωρες περιστάσεις που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού επιτάσσουν την τήρηση των εκατοστοί μέτρων και υγειονομικών κανόνων, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οφείλουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα, εφαρμόζοντας τα μέτρα της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που επηρεάζει τη χώρα μας.

Ως περιοχή το πράξαμε στο ακέραιο, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι για αρκετά μεγάλο διάστημα, καταγράφηκε στη Ροδόπη εξαιρετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων παρά την επισκεψιμότητα και τις αυξημένες διελεύσεις από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που οξύνονται οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊου, τίθεται ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη ενίσχυσης της Ροδόπης, της Θράκης και της δοκιμαζόμενης τοπικής οικονομίας και σίγουρα το ελάχιστο που περιμένουμε είναι ο έγκαιρος κεντρικός σχεδιασμός και μέριμνα της κυβέρνησης.

Το κλείσιμο των συνόρων με τη Βουλγαρία στη Νυμφαία αν και αναπόφευκτη, δυστυχώς διαμόρφωσε δραματική μείωση των τουριστικών αφίξεων από τη βαλκανική ενδοχώρα και συνακόλουθα περαιτέρω μείωση της ζήτησης στην τοπική αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Εμείς ως περιφέρεια ενεργοποιηθήκαμε άμεσα στην κατεύθυνση τόνωσης του οικονομικού κλίματος, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25-30 εκ.ευρώ, μέσω του οποίου στοχεύει να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της, καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους.

Ο δρόμος είμαι μακρύς και δύσκολος οφείλουμε να προσπάθήσουμε και να είμαστε αισιόδοξοι για να τα καταφέρουμε».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2