elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 12:24

Το φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει, πανηγυρίζει και «ενώνει» τους καλλιτέχνες με το κοινό

Ένα «αντάμωμα» μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, των παλιών δασκάλων και των νέων δημιουργών, μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το «επετειακό» φετινό φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο θα γιορτάσει τα εξηκοστά του «γενέθλια» μαζί με σημαντικούς καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και, φυσικά, τους χιλιάδες θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο και στην πόλη της Καβάλας.

«Φέτος γιορτάζουμε, πανηγυρίζουμε τα εξήντα μας χρόνια. Σκεφτήκαμε, τι καλύτερο από το να καλέσουμε στη γιορτή μας τους νέους, να τιμήσουμε μαζί τους, τους παλιούς δασκάλους μας και όλους εκείνους τους πρωτεργάτες της θεσμοθέτησης του φεστιβάλ. Σκεφτήκαμε, η φετινή μας γιορτή, να ανοίξει γενναιόδωρα την αγκαλιά της σε νέους δημιουργούς, που έχουν δώσει δείγματα γραφής, να τους καλέσει να πειραματιστούν, να δοκιμαστούν και να εργαστούν πάνω στο αρχαίο δράμα. Να προσπαθήσουν δίπλα στο αρχαίο θέατρο, εδώ στις Κρηνίδες, όπως τον παλιό καιρό, για ένα μήνα σχεδόν, να δείξουν την εργασία τους, τον κόπο και το όνειρο τους στο κοινό και όχι μόνο αυτό, αλλά και ολόκληρη τη διαδικασία των προβών, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει», είπε ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας και καλλιτεχνικός σύμβουλος του φεστιβάλ, στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017 στο αναψυκτήριο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων.

«Δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι, για όσα έγιναν τα εξήντα αυτά χρόνια, ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση του κόσμου και χαρούμενοι, για τους σημαντικούς ανθρώπους που στήριξαν τον θεσμό. Εξήντα χρόνια μετά, το φεστιβάλ Φιλίππων «γεννάει», ακόμα, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Φέτος, έχουμε άλλη μία ευκαιρία να ανταμώσουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος, επεσήμανε ότι οι Καβαλιώτες είναι ευγνώμονες προς αυτούς που συνέβαλαν ώστε το φεστιβάλ Φιλίππων να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό και συνάμα υπερήφανοι. «Η ευθύνη μας είναι μεγάλη, να συνεχίσουμε την μεγάλη αυτή προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και συντελεστές των παραγωγών που έγιναν ειδικά για το 60ο φεστιβάλ. Όλοι δήλωσαν γοητευμένοι από την «μαγεία» του χώρου και ενθουσιασμένοι που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αλλά και να συνομιλήσουν καλλιτεχνικά με άλλους συναδέλφους τους. «Εδώ θα λάβει χώρα ένας ωραίος «διάλογος», μία «ζύμωση». Μόνο με τον διάλογο μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μπιμπής, ενώ η Δήμητρα Χατούπη πρόσθεσε ότι: «Η τέχνη πρέπει να επικοινωνείται».

Η «πρεμιέρα» του φεστιβάλ θα γίνει στις 8 Ιουλίου 2017, με την μεγάλη διεθνή επιτυχία: “Piaf, the show”, ένα οπτικοακουστικό θέαμα που αφηγείται τη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Εντίθ Πιάφ, την οποία ερμηνεύει η Αν Καρέρ, από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γαλλικής σκηνής.

k-tipos.gr

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2