Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 08:00

Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και διανομή δεμάτων

Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας παρέθεσε σήμερα η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Από νωρίς το πρωί σύσσωμη η εθελοντική ομάδα του φορέα έπιασε δουλειά, ψήνοντας και ετοιμάζοντας το γιορτινό τραπέζι. Στις 12 ακριβώς ήρθαν οι 75 ωφελούμενοι του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» και μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, και την εθελοντική ομάδα πέρασαν ένα όμορφο μεσημέρι. Αμέσως μετά οι ωφελούμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν υπό τους ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Σκοπός  τέτοιων γευμάτων  αποτελεί η κινητοποίηση και η κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών με απώτερο σκοπό τη σύναψη σχέσεων μεταξύ τους.

Χθες Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», οι ωφελούμενοι παρέλαβαν δέμα με τρόφιμα μακράς διάρκειας . Πριν τη διανομή πραγματοποιήθηκε ομιλία από την πρώην νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας και εθελόντρια της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.ΑΦ , Βαφειάδου Στέλλα, με θέμα την ασφαλή μέτρηση και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

 Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουμε στη μέτρηση της πίεσης με αποτέλεσμα την αλλοίωση των τιμών. Ακόμη, έδωσε χρήσιμες  οδηγίες για τη σωστή μέτρηση της πίεσης στο σπίτι , καθώς και συμβουλές σωστού τρόπου ζωής, άσκησης και διατροφής ώστε η πίεσή μας να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, ενώ παράλληλα στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2