Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 10:44

Ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία – νηπιαγωγεία

Στις διευκρινίσεις των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών για τον τρόπο και το πλαίσιο επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής και των παιδικών και βρεφικών σταθμών από την 1η Ιουνίου στρέφονται σήμερα οι προβολείς. Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ομόφωνα η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, έδωσε το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία. 

Το σκεπτικό της Επιτροπής ανέπτυξε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, προαναγγέλλοντας την παραπάνω εξέλιξη. «Επιδημιολογικά είμαστε πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή, είμαστε σε μια φάση όπου το R0, όπως το λέμε, είναι πολύ χαμηλό και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου προς τα πάνω από τα υπόλοιπα ανοίγματα που έχουν γίνει και της άρσης των μέτρων. Από την άλλη μεριά, γνωρίζουμε ότι ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας και άρα ούτε και το Σεπτέμβριο ούτε και τον Οκτώβριο θα λέμε ότι είναι πλήρως ασφαλές και δεν θα υπάρχει καθόλου ο ιός ώστε να αφήσουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο» είπε. 

Σημείωσε παράλληλα πως θα πρέπει να ληφθούν οι υπ' όψιν τρία στοιχεία: «Πρώτον, ότι τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν. Διεθνώς έχει καταγραφεί ένας πολύ ελάχιστος συνολικός αριθμός παιδιών που έχουν νοσήσει. Δεύτερον, ότι οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι επίσης πάρα πολύ μικρές, της τάξεως του 0,01%. Και τρίτον, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός, είναι μικρός». 

 Αλλά και ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Ν. Σύψας τόνισε ότι προηγήθηκε εκτεταμένος διάλογος και καλή εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων, λαμβανομένης υπ' όψιν της επίδραση του ανοίγματος της Α’ Λυκείου. «Ήταν ομόφωνη απόφαση. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τελειώσει η πανδημία πρέπει να αποφασίσουμε πότε… Τώρα ή το φθινόπωρο; Τώρα είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, ένα πολύ κάλο R0, από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε παράλληλα πως στόχος είναι να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ σε κάθε τάξη. «Αν υπάρχουν 15 μόνο μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως μέρα παρά μέρα» εξήγησε. Σημείωσε ακόμη ότι έχει ληφθεί πρόνοια με απλή δήλωση γονέα ότι στην οικογένεια υπάρχει ευπαθές άτομο, ώστε το παιδί να εκπαιδευτεί εξ αποστάσεως.  

naftemporiki 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2