Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 19 Μάιος 2019 08:54

Μετά το κράξιμο...

Μετά το κράξιμο...
Αφού τα άκουσε ο δήμαρχος που δεν παραβρέθηκε στα στην εναρκτήρια εκδήλωση των Ελευθερίων, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στην επέτειο. Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, τρέχει πίσω από τις αναρτήσεις για να καθαρίσει σχάρες και σκουπίδια. Ακόμη, άρον άρον απελευθέρωσαν την πλατεία, όταν κατάλαβαν ότι δεν λάθος ήταν που ξεκίνησαν την αλλαγή πλακών τέτοια εποχή. Να, τώρα που οι δημότες έμαθαν το κόλπο... Αλλά, ποιός θα είχε τα κότσια να επισημάνει τις παραλήψεις τους;

 

Πως και τι εκλέγουμε

Λοιπόν, μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση. Την πρώτη Κυριακή, όποιοι σύμβουλοι εκλεγούν, εκλέχτηκαν και τέλος. Μόνο δήμαρχο εκλέγουμε την δεύτερη Κυριακή. Το ίδιο και στην περιφέρεια. Έτσι μειοψηφία θα είναι στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του δήμαρχου ή του περιφερειάρχη. Δια τούτο, από την πρώτη ακόμη Κυριακή, εκλέγουμε ουσιαστικά δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ο οποίος θα έχει ικανότητες στην διοίκηση, θα γνωρίζει την αυτοδιοίκηση και θα έχει την ικανότητα να συνθέτει θέσεις στο συμβούλιο.

popolaros4 paltanofilo 16 05 19

Ου πόσοι αλλά που 
Η πόλη, ο Δήμος βιώνει σήμερα μια παρακμή. Μια από τις χειρότερες κρίσεις της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Κρίση οικονομική, απαξίωση πολιτικών και δημοκρατικών θεσμών, αλλά και κρίση αξιών, πολιτισμού και παιδείας.
Στις εκλογές θα φανεί η δύναμή μας. Αυτή που θα μας εμπιστευτεί να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της οπισθοδρόμησης για να γίνουμε ο πολιτικός καταλύτης που θα φέρει ξανά τις δημοκρατικές δυνάμεις, τον πολίτη, το δημότη στο προσκήνιο της τοπικής πολιτικής ιστορίας.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δώσουμε ελπίδα στους δημότες μας. Την ελπίδα ότι μπορούν να νικήσουν, ενωμένοι και δυνατοί ενάντια σε φήμες, διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών.
Ποτέ δεν είμασταν πολλοί. Ούτε θα είμαστε. Στην ιστορία των δημοκρατικών αγώνων της πόλης και της δημοτικής μας παράταξης, πάντα οι λίγοι καθόριζαν, κόντρα στους δύσκολους καιρούς, την τύχη της πόλης. Όλοι αυτοί που κατάφεραν να την κρατήσουν ψηλά σε κύρος, δύναμη και αξιοπρέπεια.
Αντιστεκόμαστε απέναντι σ' αυτούς που απροκάλυπτα απειλούν με "επέλαση" σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων του δημότη. Στη νέα άρχουσα τάξη του Δήμου. Μια κακομαθημένη ελίτ, ένα μικροαστικό κατεστημένο, που η μόνη λύση που έχει να προτείνει στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών, είναι η προκλητικά πολυτελέστατη και πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία της.
"ξεΚίνημα για την πόλη" Μέχρι την τελική νίκη
(του Ξάνθου Κώστογλου, για την αντιγραφή Ποπολάρος)

 

Κάντο όπως ο Τσίπρας;

Στα κότερα ο συριζαίος πρωθυπουργός, σε βιομήχανο ο συνδυασμός του Σύριζα στην Κομοτηνή. Κατά αναλογία προφανώς... Ναι αλλά, δεν βγάζει καμιά ανακοίνωση ο συντονιστής του τοπικού Σύριζα, να πει πόσο συμφωνεί με αυτή την πρακτική της Λαφτσή, η οποία πρακτική συμπυκνώνεται στο πατρίς, θρησκεία, κεφάλαιο... Ξεχειλώνει κατά το δοκούν η αριστερή ιδεολογία;

popolaros1 metios 16 05 19

Στον Έβρο θα παιχτούν πολλά
Σε ότι αφορά στην περιφέρεια, ο Μέτιος δείχνει να παίρνει κεφάλι καθώς έχει ένα αρκετά πλήρη και δυνατό συνδυασμό. Αν έχει και την πραγματική στήριξη της ΝΔ, μάλλον προβάλει ως φαβορί των εκλογών. Ακολουθεί ο Τοψίδης, με έξοδα πολλά, φαίνεται και από το εκλογικό κέντρο στην Κομοτηνή, έπεται ο Κατσιμίγας... Πάντως, πολλά θα κριθούν στον Έβρο, από όπου κατάγεται ο Τοψίδης. Και ναι μεν ο Έβρος θέλει να έχει περιφερειάρχη, αλλά είπαμε... αν η ΝΔ στηρίξει Μέτιο...

 

Υπόσχονται τα πάντα...
Επίσης στην περιφέρεια, υποψήφιοι συμπεριφέρονται λες και πάνε για πρωθυπουργοί. Δεσμεύσεις και υποσχέσεις που θέλουν χρήμα με ουρά για να γίνουν πραγματικότητα, επιπλέον δε, λίγη σχέση έχουν με την πραγματική εικόνα της ΑΜ-Θ, με την αναπτυξιακή της δυναμική και με το που θα μπορούσε να πάει η περιοχή μας, η οποία παραμένει από τις πιο φτωχές στην ΕΕ. Το ανέκδοτο, συνεχίζει να είναι η τουριστική ανάπτυξη, την οποία κανείς δεν βλέπει μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και ξοδέματος χρήματος.

 

Θα γίνουν οι εξορμήσεις
Εντωμεταξύ, ο καιρός δεν βοηθάει τον προεκλογικό αγώνα, καθώς οι βροχές είναι σχεδόν καθημερινές, η δε συννεφιά μόνιμη. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα, μάλλον θα έχουμε καλό καιρό και άρα θα γίνουν οι εξορμήσεις των συνδυασμών στους οικισμούς.

 

Πολιτικό χαμαιτυπείο η επαρχία των Αθηνών
Σε κεντρικό επίπεδο, το επίπεδο της πολιτικής είναι για χαμαιτυπείο. Από κοντά και ο Τύπος και τα ΜΜΕ της επαρχίας της Αθήνας. Οι ευρωεκλογές έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα με Μητσοτάκη και Τσίπρα να βρίζονται για το ποιος θα συνεχίσει την καταστροφή της χώρας. Η κυβέρνηση υιοθέτησε το "Τσοβόλα δώστα όλα" και θα βάλει λεφτά στην τσέπη των συνταξιούχων, ώστε να χωρέσει και το ευρωψηφοδέλτιο της. Κανονική εξαγορά ψήφων, αλλά ποιος ενδιαφέρεται... Να πέσει το χρήμα και τίποτε άλλο. Και βέβαια, ότι χρήμα δίνεται, είναι σε μορφή επιδομάτων, αφού αυξήσεις έχει συμφωνηθεί, με τους δανειστές, πως δεν υπάρχουν. Ότι, δηλαδή, γινόταν και πριν χρόνια, πρακτική που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.

ποπολαρος

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2