Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

970x250 mask 1

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 14 Ιούλιος 2019 08:27

Ότι και αν ψηφίσεις...

Ότι και αν ψηφίσεις... 
Τελικά, λάθος το είπε η Φώφη πως ότι και αν ψηφίσεις, Καραμανλής θα βγει... Η αλήθεια είναι πως ότι και αν ψηφίσεις, ΠαΣοΚ βγαίνει... Μπορεί ένας-δυο να μπήκαν στη στενή, αλλά οι άλλοι ήταν τόσο πετυχημένοι που και στον Σύριζα ήταν, ως βουλευτές και υπουργοί και τώρα στη ΝΔ ως υπουργοί. Και οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ, είναι αυτοί που βγάζουν κυβερνήσεις.

 

Πάλι ...ορφανοί μείναμε
Κρίμα που δεν είχαμε και στην περιοχή μας μεγαλοπασόκο πρόθυμο για υπουργό και έτσι μείναμε πάλι ...ορφανοί. Αν και έτσι όπως είχαν τα πράγματα, ήταν δύσκολο να είχαμε τόσο ισχυρή εκπροσώπηση.

 

Το αεροπλάνο της ανάπτυξης
Πάντως, περιφερειάρχη έχουμε πολιτικό φίλο του πρωθυπουργού, βουλευτή ξανά έχει η ΝΔ, ισχυρή εκπροσώπηση, στον Δήμο Κομοτηνής η ΝΔ έχει ισχυρή παρουσία, στην παράταξη που διοικεί και θα διοικήσει, τα Επιμελητήρια της ανήκουν, ε ήρθε η ώρα να απογειωθεί το αεροπλάνο της ανάπτυξης για μας.

popolaros1 ilxan 11 07 19

Ειδικό κεφάλαιο στα Γκίνες 
Εντωμεταξύ και αν δεν υπάρχει, στα Γκίνες πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό κεφάλαιο για τον Ιλχάν Αχμέτ. Βουλευτής που να έχει εκλεγεί με τόσα πολλά κόμματα, δεν υπάρχει. Και μάλιστα, μάλλον του πήγαινε καλύτερα το ΚΙΝΑΛ, αν κρίνουμε από τον αριθμό των ψήφων που έλαβε. Και να μην κακολογούμε τους ψηφοφόρους του. Και πολλοί άλλοι, σαν κατσίκια πηδούν από κόμμα σε κόμμα και μάλιστα χωρίς να ακολουθούν ένα πρόσωπο, αλλά μήπως βολευτούν...

 

Υπάρχουν και θέσεις για στελέχη
Πάντως, με Ιλχάν, Στυλιανίδη και Χαρίτου, όλοι ικανοποιημένοι πρέπει να είμαστε στη Ροδόπη. Και ας μη ξεχνάμε πως σε μια κυβέρνηση και ειδικότερα στο κόμμα της, υπάρχουν πολλά στελέχη που μπορούν να αξιοποιηθούν. Πιθανόν, θα υπάρχουν και τοπικά στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις και αρμοδιότητες. Όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

 

Πολλοί ψηφοφόροι, λίγα μέλη
Τι άλλο να πει κανείς για τις εκλογές... Το ενδιαφέρον είναι μετεκλογικά για τον Σύριζα. Ένα κόμμα με πολλούς ψηφοφόρους και λίγα μέλη. Εκεί θα στραφεί η ηγεσία, αν και δύσκολα οι νυν κομματικοί Συριζαίοι θα παραδώσουν την κομματική εξουσία. Και μιλάμε για τις τοπικές κοινωνίες. Πως να φέρεις στο κόμμα να ψηφίσουν πρώην ΠαΣοΚοι; Και αν το πετύχεις, πόσοι θα έρθουν, όσο υπάρχει ακόμη ΠαΣοΚ...

 

Παλινόρθωση του δικομματισμού
Εντωμεταξύ, ανακούφιση από τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, επειδή δεν μπήκε στην βουλή η ΧΑ. Ναι αλλά μπήκε ο Βελόπουλος. Μάλλον για διαχειρίσιμο τον έχουν. Προφανώς, ο Βαρουφάκης θα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος. Αλλά και αυτός, δύσκολα να συνασπίσει πολύ κόσμο. Οπότε... έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να έχουμε παλινόρθωση του δικομματισμού, ο οποίος τώρα είναι καλός, ενώ πριν ήταν η πληγή της δημοκρατίας. Όπως μας βολεύει...

popolaros3 xailanter 11 07 19

Μέχρι να πεθάνει ο Χαιλάντερ 
Στα πιο σοβαρά τώρα. Ο Ποπολάρος και λόγω επαγγελματικής διαστροφής παρακολούθησε τον προεκλογικό πολιτικό λόγο. Το συμπέρασμα είναι, είτε οι πολιτικοί δεν είναι και τόσο έξυπνοι, είτε μας δουλεύουν. Σε κάθε περίπτωση, μετά από 10 χρόνια μνημόνια, τίποτα δεν διδαχθήκαμε. Για αυτό, υπό στενή εποπτεία, μέχρι να πεθάνει ο Χαιλάντερ. Δυστυχώς... Άλλωστε, πως να εξηγήσεις στέλεχος του Σύριζα που βλέπει φασισμό στην κλοπή της κάλπης αλλά όχι ποινικά κολάσιμη ενέργεια. Πως να εξηγήσεις ότι ο Χρυσοχοΐδης έγινε υπουργός του Μητσοτάκη... Προφανώς κατά τον ίδιο λόγο που έγιναν σούπερ δεξιοί, υπουργοί του Σύριζα. Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δική τους την θεωρούν την χώρα οι ελίτ και υπάρχουν οι πρόθυμοι να τους υπηρετήσουν. Η ΧΑ τους έφταιγε... Και αν όντως τους έφταιγε, γιατί τόσα χρόνια κρατά η δίκη της; Γιατί παραγράφηκαν τα πάντα όσον αφορά τις λίστες με τα λεφτά στο εξωτερικό; Είναι πολλά τα γιατί και ούτε μια απάντηση.

 

Ακτιβισμό με τσιρίδες
Όσο για τον Σύριζα στην αντιπολίτευση, μην έχετε αμφιβολίες, θα καεί το πελεκούδι... Ακτιβισμό γνωρίζουν, ακτιβισμό θα κάνουν, με τσιρίδες και με τσιτάτα. Ευτυχώς, το πανηγύρι θα γίνει κυρίως στην επαρχία των Αθηνών και δεν θα μας επηρεάσει στην καθημερινότητα μας. Να γιατί δεν τους πλησιάζει κομματικά ο κόσμος. Τους ψηφίζει βέβαια, γιατί έτσι βολεύονται οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, οι ελπίζοντες σε επιδόματα και όσοι βολεύονται με μαύρο χρήμα, αφού παρά τα λόγια, έργα δεν είδαμε. Υπάρχουν και οι ιδεολόγοι, οι οποίοι όμως από καιρό τώρα έχουν κόψει ρόδα μυρωμένα.

 

Και με τον χρυσό τι...
Πάντως τοπικά, η πρώτη σύγκρουση, πολιτική, θα έχει να κάνει με τον χρυσό. Η τοπική κοινωνία έχει εκφραστεί αρνητικά, σε όλες τις εκφάνσεις της. Η ΝΔ, μάλλον θα στηρίξει την επένδυση. Τι θα γίνει; Η συνέχεια επί της ...οθόνης.

 

Κάτι καλό θα βγει...
Κλείνοντας, να μην είμαστε και τόσο απαισιόδοξοι. Οι δίδυμες εκλογές, εθνικές και ευρωεκλογές και οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, σε κάτι καλό μπορεί να βγάλουν. Να μην χρειαστεί να ψηφίσουμε ξανά για 4 χρόνια. Την πήραμε και μάλιστα ισχυρή την δόση της δημοκρατίας. Και επιτέλους, όσοι και όσο μπορούμε, θα απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2