Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2019 08:29

Σχέδιο "Ραμσής" από Καρασταύρου

Σχέδιο "Ραμσής" από Καρασταύρου 
Φαραωνικό σχέδιο αστικής ανάπλασης στην περιοχή της παλιάς Νομικής έχει ο αντιδήμαρχος Καρασταύρου, αν και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Χωρίς πυραμίδες... ελπίζουμε και χωρίς το ...μούσι του Ραμσή. Πάντως θα είναι άνω των 10 εκατ. και για αυτό, είπε δεν εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η δημοτική αγορά για την οποία υπάρχει μελέτη αλλά ο προϋπολογισμός του έργου είναι κάτω των 10 εκ. Ε, ας τον κάνουν άνω των 10 εκατ. και να εντάξουν το έτοιμο σε μελέτη έργο. Καθότι, σε 1,5 μήνες τι να προλάβεις να σχεδιάσεις για μια τεράστια περιοχή.

 

Είμαστε του plan B
Κάπως έτσι χάνονται τα προγράμματα... Έτσι, αλλά και αν σου λείπουν 2-3 υπογραφές, οπότε χάσαμε το open mall... Έχουμε όμως και για αυτό plan B. Και για την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς, σε plan B πάμε... Μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με το μεγαλεπήβολο σχέδιο αστικής ανάπλασης. Να θυμίσουμε ότι ανταγωνιστικά είναι αυτά τα προγράμματα και εκεί μείς είμαστε όλο plan B.

1 popplaros kadoi 26 09 19

Χορτάσαμε ανταποδοτικότητα 
Υπάρχει, λέει, πρόθεση να προταθεί αύξηση στα τέλη καθαριότητας κατά 16%, τέλη που είναι ανταποδοτικά... το χρυσό χάπι της ανταπόδοσης, δηλαδή τι; Να πάρουμε και άλλους κάδους και άλλα οχήματα; Και δεν μπορούμε από το αποθεματικό μαμούθ του Δήμου; Πάντως από ανταπόδοση στα τέλη καθαριότητας χορτάσαμε... Κυριακές με γεμάτους κάδους και δυσοσμία, κάδοι σε δύσκολα σημεία της κυκλοφορίας, κάδοι χωρίς απολύμανση... Μάλλον καλύτερη οργάνωση χρειάζεται και όχι αύξηση τελών.

 

Δεν θα αυξηθεί ο καφές
Πάντως, δεν φαίνεται να αυξηθούν τα τέλη στα νεκροταφεία... Μετά θάνατον, ποιος νοιάζεται... άλλοι πληρώνουν. Ούτε και στα τέλη που πληρώνουν καταστήματα... Ε, να μην αυξηθεί και ο καφές... Είπαμε, υπάρχει το αποθεματικό μαμούθ, εκεί στα 7-8 εκατ. ευρώ. Υπάρχει όμως; Ε, ας συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή να δούμε αν θα διευκρινιστεί.

 

Αυστηρά απαγορεύονται τα ...τασάκια
«Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο», ανέφερε ο υπουργός Κικίλιας μιλώντας για την "ευστηρή" εφαρμογή της απαγόρευσης καπνίσματος προσθέτοντας πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. Με λίγα λόγια έδωσε το σύνθημα για ελεύθερο κάπνισμα... ή τουλάχιστον για εφαρμογή του νόμου όπως μέχρι σήμερα. Απαγορεύονται (πάλι) τα τασάκια στα τραπέζια, από εκεί και μετά, όλοι ενημερώνονται όταν πρόκειται να γίνει έλεγχος και μια μέρα την αντέχουμε άκαπνοι σε καφέ-μπαρ.

2 popolaros dikastiko 26 0919

Άντεξε η σκάλα; 
Κάθε τι δημόσιο, κυρίως κτήριο, πρώτα το απαξιώνουμε και μετά ξοδεύουμε για να το αναπλάσουμε. Μετά την πολυετή ιστορία ανάπλασης της Τσανάκλειου που είχε καταλήξει ερείπια, τώρα το υπ. Δικαιοσύνης εξετάζει τρόπους διάσωσης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Το οποίο, μετά τόσα χρόνια, σε ερείπιο θα έχει καταλήξει. Άραγε, άντεξε στον χρόνο και στη φθορά η υπέροχη εσωτερική σκάλα; Και σε αυτή την περίπτωση πάντως ...επιτυχία είχαμε. Στριμώξαμε το νέο κτήριο, να είναι δίπλα του οι δικηγόροι και σκοτώσαμε στην κίνηση μια ολόκληρη περιοχή.

 

Σφυρίζοντας αδιάφοροι
Μια χαρά η συνάντηση "Γεφύρια 2019", αν και υποβαθμίστηκε ολίγον δημοσιογραφικά. Λέτε να δούμε ανάλογη εκδήλωση και στην Καβάλα όπου και εκεί έχουμε πεσμένη γέφυρα και μάλιστα μέσα στην πόλη. Να θυμίσουμε πάντως σε ότι αφορά στην γέφυρα στον Κομψάτο, ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός Σπίρτζης, μας είχε προτείνει να του πούμε τους υπεύθυνους κατασκευής και επίβλεψης και θα μας έκανε τη νέα γέφυρα με χρήματα του υπουργείου. Εμείς τότε, σφυρίζαμε αδιάφοροι... Επιπλέον, έχει, άραγε, ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για το τι έφταιξε και έπεσε η γέφυρα; Πολύ σφύριγμα βρε παιδιά, πολύ σφύριργα... ούτε τσέλιγκες να ήμασταν.

3 popolaros binieta 26 09 19

Δεν θα ζητήσουν "βινιέτα" άλλες πόλεις; 
Ο σχεδιασμός Στυλιανίδη για τον κάθετο άξονα: Η Εγνατία θα παραχωρήσει τον δρόμο στον Δήμο Κομοτηνής, θα μπουν διόδια και τα έσοδα θα πηγαίνουν σε ένα ειδικό ταμείο. Με ένα μέρος των εσόδων θα συντηρείται ο δρόμος και τα υπόλοιπα για τουριστική ανάπτυξη, όπως χρηματοδότηση του ΚΤΕΛ ή και Τουριστικών γραφείων, για να κάνουν εκδρομές από Βουλγαρία, αφού θα επιτραπεί η κυκλοφορία λεωφορείων, για να έρχονται τουρίστες και να γνωρίσουν την Κομοτηνή, να αφήσουν και τα λεφτά τους. Και μετά, δεν θα ζητήσουν Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα το ίδιο για τους δικούς τους δρόμους προς τα σύνορα; Έχουν και αυτές οι περιοχές διαρροή κεφαλαίων. Δεν θα το ζητήσουν η Δράμα και άλλες πόλεις;

 

Απλά, βλέπουν τα τρένα να περνούν
Προσέξτε, ότι και πάλι, θεσμικά δεν κάνουμε κάτι για να φέρουμε έστω διερχόμενο τουρισμό από τις βόρειες χώρες στην Κομοτηνή. Προσπαθούμε με επιδοτούμενο τουρισμό... Επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση και όποιοι άλλοι φορείς με αρμοδιότητα, απλά βλέπουν τα τρένα να περνούν. Πιθανόν να μην τους θέλουν τους διερχόμενους τουρίστες. Προφανώς πάντως, όλα γίνονται για να μη χάνουν οι βενζινάδες, άντε και όσοι πουλούν και τσιγάρα. Κανείς δεν λέει πως χάνουν τα μεγάλα σουπερμάρκετ, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αλλού ψηφίζουν. Και κάτι τελευταίο... Τα λεωφορεία που θα φέρνουν κόσμο από Βουλγαρία, θα μπορούν να πηγαίνουν και κόσμο εκεί, ή θα απαγορευτεί με σοβιετικές μεθόδους και αυτό;

 

Με ΦΠΑ ...πολυτελείας τα ξύλα 
Εντωμεταξύ, μιλώντας για Βουλγαρία, αυξήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τιμή στα καυσόξυλα που έρχονται από την γειτονική χώρα. Δυο βινιέτες να του βάλουμε και να επιδοτείται τοπικά και το καυσόξυλο... Αλλά πόσος είναι στην Ελλαδάρα ο ΦΠΑ στα ξύλα; Μόλις... 24%... Για να πάει προς τα κάτω, κανείς δεν μιλάει...

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μετά την ανακωχή, τι; Από την αρχή, πέρα έβρεχε... »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2