Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 10 Νοέμβριος 2019 08:15

Ποια χρήση θα έχουν;

Ποια χρήση θα έχουν ; 
Με καλή πρόθεση από Δήμο Κομοτηνής και ΔΠΘ, εύκολα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο θέμα των κτηρίων της πρώην Νομικής, αντί να διαπληκτίζονται ως μη όφειλαν. Αν τα κτήρια ανήκουν στον Δήμο και το ΔΠΘ, όπως λέει, πρέπει να έχει κτήρια για να διεκδικήσει και άλλες σχολές, μπορεί ο Δήμος να δεσμευτεί για την παραχώρηση κτηρίου, στον ίδιο χώρο ή αλλού. Αν δεν υπάρχει, ας στηθούν προκάτ. Αμ και με το νέο κτήριο που θα κατασκευαστεί στην πανεπιστημιούπολη, χώρος όλο και θα υπάρχει. Από την πλευρά του δε ο Δήμος, να πει ξεκάθαρα τι θέλει να κάνει αυτά τα κτήρια προς όφελος της πόλης, αν είναι δικά του. Τώρα, οι δυο φορείς δείχνουν να ερίζουν για το ποιος θα κάνει ένα έργο και μάλιστα αρκετά ακριβό, με ή χωρίς δικά τους χρήματα. Πάντως, να μην είμαστε σίγουροι ότι θα εγκριθεί η πρόταση του Δήμου στο σχετικό πρόγραμμα. Το έχουμε δει και άλλες φορές.

 

Πλίνθοι και κέραμοι...
Πάντως, σύμφωνα με προμελέτη, ο Δήμος θέλει να κάνει κλειστό γυμναστήριο και νηπιαγωγείο στον χώρο της πρώην Νομικής. Εμ, κάπως πρέπει να δικαιολογηθούν τα 12,5 εκατ. ευρώ που αιτούμαστε από τον "Φιλόδημο". Καλά όλα αυτά, αλλά αν δεν φύγει το ΔΠΘ, δεν γίνονται. Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόταση για την χρήση των υπαρχόντων κτηρίων, αφού αναβαθμιστούν ενεργειακά. Να δούμε και αναλυτικά κοστολογημένη την πρόταση του Δήμου, καθότι μέχρι σήμερα, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα...

4 popolaros elefas 07 11 19

Να απαντήσουμε με ελέφαντα 
Ώστε οι Βούλγαροι έφεραν ξανά τους βίσονες στην οροσειρά της Ροδόπης... Και εμείς, θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Να φέρουμε ξανά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ροδόπη, τον ...ελέφαντα. Βέβαια, θα ήταν καλύτερα να φέρουμε μαμούθ, αλλά κολλάμε στο που θα βρεθεί το είδος, καθότι έχει εκλείψει από γης. Πέρα από την πλάκα, οι Βούλγαροι και η περιοχή τους, έγιναν παγκόσμια είδηση και μπορεί να έχουν πολλαπλά οφέλη. Ακόμη και τουριστικά. Εμείς, απλά θα ξαναπάμε σε τουριστικές εκθέσεις ή και θα συνεχίσουμε να καταριόμαστε τον κάθετο άξονα.

 

Το πραγματικό σκάνδαλο novartis
Και να θέλεις, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με την κεντρική πολιτική. Σε άλλες χώρες, η novartis, αποδεχόμενη ενοχή, πλήρωσε δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια στο κράτος. Στην Ελλάδα, εκτός του ότι θα μείνει τελικά ατιμώρητοι οι γιατροί που τα πήραν, αρχικά ασχοληθήκαμε με το αν τα έπιασαν πολιτικοί και τώρα ασχολούμαστε με το αν στήθηκε σκευωρία ότι δήθεν τα πήραν πολιτικοί. Με την ουσία της υπόθεσης, δεν ασχοληθήκαμε και πιθανόν να μην ασχοληθούμε, να περάσει και αυτό με παραγραφή.

1 popolaros parko 07 11 19

Θέλει αλλαγές το πάρκο 
Προσπαθούν στο Δήμο Κομοτηνής να επαναλάβουν το περσυνό δήθεν χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο πάρκο. Προφανώς θα δούμε και το "πυραυλικό σύστημα" χριστουγεννιάτικο δένδρο. Καλή επιτυχία να έχουν, αλλά έτσι δεν γίνονται τα πράγματα. Και το πάρκο, όπως είναι, δεν προσφέρεται. Με μια βροχή ή ένα χιόνι, βάλτος γίνεται. Και στο κυλικείο του πάρκου, αφού μπήκαν πλάκες παντού, ήρθε η μεγάλη επιτυχία, σε συνδυασμό με τα παιδικά παιχνίδια. Αν υπάρχει η δυνατότητα, το πάρκο θα πρέπει να αλλάξει για να γίνει ελκυστικό όλο τον χρόνο. Και πάντως, όχι με προσκλήσεις να έρθουν νηπιαγωγεία και δημοτικά. Αν είναι καλά στημένες οι εκδηλώσεις, τα παιδιά θα τα φέρουν από μόνοι τους οι γονείς. Αλλά, δύσκολα να το κάνει αυτό ο Δήμος.

 

Καλώς δεν πήγε
Σωστά έπραξε και δεν πήγε στην τουρκοφιέστα περί δημοκρατίας ο δήμαρχος Γκαράνης. Το κράτος πειρατής ξεπέρασε και άλλα όρια, λες και είναι λάστιχο και αυτά, με την εισβολή στην Συρία. Ο παπάς από την Δράμα, μάλλον για αλλού πήγαινε, είδε φως και μπήκε. Είδε και τον περιφερειάρχη... για απλή κοινωνική εκδήλωση θα την πέρασε.

 

Το ρεκόρ είναι 17!
Ξαφνιάστηκαν τ α κανάλια της επαρχίας της Αθήνας που σε ευρύχωρο τζιπ. το οποίο είχε ατύχημα στην Εγνατία, επέβαιναν 14-15 λαθρομετανάστες. Το ρεκόρ ήταν και παραμένει, 17 σε αυτοκίνητο σεντάν... που είναι και πιο δύσκολο, αλλά γίνεται καθώς πρέπει να πέσει το πίσω κάθισμα και να είναι ξαπλωτοί. Μιλάμε για πακιστανούς βεβαίως, βεβαίως... οι οποίοι είναι και ...σιλουέτες.

3 popolaros gefira 07 11 19

Με ανακατασκευή, ποιος θα περνούσε... 
Όπως όλα δείχνουν, μελετητής και υπηρεσίες, θα πάμε σε σενάριο για νέα γέφυρα στον Κομψάτο. Με κόστος, 4 με 5 εκατ. ευρώ, αναλόγως της λύσης που θα επιλεγεί. Πάντως η σχετική μελέτη, δεν έδωσε απαντήσεις για τους λόγους που έπεσε η γέφυρα, δεν ήταν και το αντικείμενο της αυτό. Νέα γέφυρα λοιπόν, γιατί με ανακατασκευή της παλιάς, ποιος θα περνούσε από πάνω της και δεν θα σκεφτόταν αν θα έπεφτε...

 

Ας παίρνουν άδειες
Αφού είπαμε καλά λόγια για τον δήμαρχο Κομοτηνής, να πούμε μπράβο και στον Οντέρ Μουμίν, δήμαρχο Ιάσμου, που επιμένει στις πρωινές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, παρά την αποχή της αντιπολίτευσης. Είναι και κάποιοι που λένε, πως με πρωινές συνεδριάσεις, δεν θα βάζουν υποψηφιότητα δημόσιοι υπάλληλοι. Την είδαμε την προκοπή των δημόσιων υπαλλήλων και έπειτα, ας παίρνουν άδεια, θέλει και λίγες θυσίες αν επιθυμείς αφιλοκερδώς να προσφέρεις στον τόπο σου.

 

Να γιατί τους παίρνει ο ύπνος
Για την ιστορία πάντως, οι βραδινές συνεδριάσεις έχουν να κάνουν με την βουλή που συνεδριάζει βράδυ, ενίοτε και μεταμεσονύκτια και ο λόγος είναι πως προ δεκαετιών είχαν στην Αθήνα απογευματινές εφημερίδες και έπρεπε να προλάβουν την ύλη. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, αλλά πάλι βράδυ συνεδριάζουν στην βουλή, για αυτό και χασμουριούνται ή τους παίρνει ο ύπνος.

ποπολαρος

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2