Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 15 Δεκέμβριος 2019 09:05

Απάντηση στους S 400

Απάντηση στους S 400 
Η Τουρκία έβαλε τους S 400 αλλά και εμείς δεν χάσαμε χρόνο. Μάλιστα ο Δήμος Κομοτηνής, δείχνει να το πήρε προσωπικά και απάντησε επαναφέροντας στο πάρκο την περσινή συστοιχία αντιεραπορικών πύραυλων. Πέρυσι, λόγω κακοκαιρίας δεν αξιοποιήθηκε το οπλικό σύστημα, φέτος ωστόσο, οι ιθύνοντες, ελπίζουν να το απογειώσουν… Ούτε από τα λάθη μας δεν συνετιζόμαστε… Και μην ξεχνάμε, πέρυσι η …συστοιχία είχε αποσυρθεί αρχές Μαρτίου, φέτος ας την κρατήσουμε λίγο παραπάνω, έτσι για να τρέμουν οι γείτονες.

 

Να φυτέψουμε νέο δένδρο
Τώρα βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς, δεν κάνει καλό τα Χριστούγεννα ο Δήμος; Ε, αν κάνει, θα πάρει τα εύσημα των πολιτών-δημοτών. Όμως δεν τα παίρνει, πολλά χρόνια τώρα. Παίρνει όμως τις ψήφους και αυτό προφανώς αρκεί για τους δημοτικούς «άρχοντες». Ωστόσο, για παράδειγμα, πώς να πεις «α τι ωραίο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία»… Το βράδυ κάτι γίνεται, αλλά την μέρα, σύρματα, καλώδια και λαμπάκια. Το καλύτερο θα ήταν να φυτευτεί ένα νέο δένδρο, εκεί δίπλα στον Καρθεοδωρή και μεγαλώνοντας, να αποκτήσει ξανά η πόλη Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

2 popolaros poli auto 12 12 19

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο 
Το πρόβλημα με αυτή την δημοτική αρχή, όπως και με προηγούμενες, είναι πως δεν είχαν ένα σαφές προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο και θα ακολουθούσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους. Σαφές πρόγραμμα για το τι θα κάνουν με το κυκλοφοριακό. Σαφές πρόγραμμα για την αναζωογόνηση των γειτονιών της Κομοτηνής ή και των οικισμών. Σαφές πρόγραμμα για την εισαγωγή και πάλι του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας. Το εκλεγείς και μετά από ένα μήνα να δηλώνεις ότι θέλεις να κάνεις ανάπλαση 12 εκατ. ευρώ, χωρίς σαφή στόχευση, δείχνει ακριβώς πως ούτε την πόλη σου γνωρίζεις. Ούτε φυσικά τις ανάγκες της, ούτε και τις προτεραιότητες για να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Στο δε θέμα της καθημερινότητας, ζούμε ένα Βατερλό διαρκείας. Αδύνατη η κυκλοφορία στα πεζοδρόμια, συστάδες πινακίδων στο κέντρο της πόλης, σχάρες απορροής «υπογειωμένες» στο οδόστρωμα, γενικότερα δε μια πολιτική διαχείρισης, μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

 

Μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα
Δηλαδή, έτσι και καθυστερήσει ο Φιλόδημος ή τελικά δεν τρέξει, τσάμπα μάλωναν Δήμος Κομοτηνής και ΔΠΘ για το ποιος θα αναβαθμίσει ενεργειακά τα κτήρια στην πρώην Νομική; Ένα έργο πάνω από 3 εκατ. ευρώ σε οικήματα που όμως ανήκουν στον ΟΣΚ, αν δεν έχει αλλάξει κάτω, γεγονός που κάνει τους δυο «μονομάχους», να μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα. Και αν το ΔΠΘ μας λέει ότι θέλει τα κτήρια για σχολές που θα πάρει, αν πάρει, ο Δήμος δεν γνωρίζει καν γιατί θα κάνει την αναβάθμιση, αφού δεν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης των κτηρίων. Περιέργως δε, οι δυο τους, δεν συμφωνούν να προχωρήσουν από κοινού, αν γίνεται, στο έργο. Περίεργα πράγματα…

4 popolaros egnatia 12 12 19

Ρωμαϊκός δρόμος ήταν 
Πάντως, για να μην μπερδευτούμε τελείως, Ρωμαϊκός δρόμος ήταν η Εγνατία Οδός. Ένας από τους πολλούς δρόμος που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι για να κινούνται, μεταξύ άλλων, ταχύτατα οι λεγεώνες τους διατηρώντας την Pax Romana ανά την αυτοκρατορία τους. Τμήματα της οδού βρίσκουμε συνεχώς και θαυμάζουμε την κατασκευή της. Αντιθέτως, η δική μας Εγνατία Οδός, έτσι όπως πάει, σε λίγα χρόνια θα έχει διαλυθεί. Έτσι, καλή η ιδέα του φεστιβάλ Via Egnatia, ωστόσο, μαζί με τα αρχαία, ας έχουμε κατά νου και τα νέα, δηλαδή να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα της Εγνατίας και των καθέτων, ζητώντας λύσεις για τα άπειρα προβλήματα του δρόμου, προβλήματα για Γκίνες… Τρύπες, μπαλώματα, διόδια κάθε δυο-τρία τραγούδια στο ραδιόφωνο και 670 χιλιόμετρα χωρίς ένα βενζινάδικο.

 

Από Καλαμάτα, …Κομοτηνή
Εντωμεταξύ, μιας και στην Καλαμάτα εκδίωξαν το 5G εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, μήπως να τους προτείνουμε να έρθουν στην πόλη μας. Από Καλαμάτα σε Κομοτηνή, είναι μακρύς ο δρόμος αλλά μόνο λίγα γράμματα διαφορά. Άσε που εμείς είμαστε προοδευτικοί και όχι άνθρωποι των σπηλαίων… Και ποδηλατόδρομο έχουμε και την άσφαλτο την μετατρέπουμε σε καλντερίμι και ημιυπόγειους κάδους.

 

Περασμένα μεγαλεία…
Πολύς κόσμος έμεινε στο περίμενε για το κοινωνικό μέρισμα. Να είσαι λέει από αυτούς που το έπαιρνες από το 2016 και να μην στο δίνει φέτος ο Μητσοτάκης, Αλλά, υπάρχουν και χειρότερα… Να έχεις χάσει το μέρισμα να γεννήσει και η γυναίκα σου (που είναι έγκυος) στις 31 Δεκεμβρίου και να χάσεις και το διχίλιαρο… Οι δε συνταξιούχοι, του χρόνου τα Χριστούγεννα και αν, θα δουν το επίδομα της δήθεν 13ης σύνταξης.

3 popolaros ROMI 12 12 19

Άρτον και θεάματα (panem et circenses) 
Όπως κατέγραψε ο Ρωμαίος σατιρικός συγγραφέας Γουβενάλης (Σάτυρα Χ) οι Ρωμαίοι παραιτήθηκαν πλέον από τα ένδοξα καθήκοντά τους και «αποβλέπουν στον άρτο και την ψυχαγωγία», με την διττή έννοια ότι η εξουσία ευτελίζετε με το να εξαγοράζει την κοινωνική γαλήνη, αλλά και ο λαός ευτελίζετε αρκούμενος σε ασήμαντες απολαβές! Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση «σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών». Σας παραπέμπει σε κάτι;

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2