Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 08 Μάρτιος 2020 08:40

Επιχείρηση αποσταθεροποίησης

Επιχείρηση αποσταθεροποίησης 
Ο Ποπολάρος διαφωνεί με τις εκτιμήσεις που θέλουν την Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη με το μεταναστευτικό. Η Τουρκία, 20 χρόνια τώρα ενορχηστρώνει μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας μας, στέλνοντας μας λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες προέλευσης, αδιαφορώντας για το που αυτοί θα καταλήξουν τελικά. Τελικός της στόχος, είναι προφανώς η συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου που μας ανήκει και ακόμη καλύτερα για αυτήν, αν έχει και κέρδη θαλάσσιας κυριαρχίας. Πιθανότατα, μαζί με λαθρομετανάστες, έρχονται και φανατικοί ισλαμιστές, αν και ο ρόλος τους στη χώρα μας δεν έχει φανεί.

Από την πλευρά της η χώρα μας φέρεται, ως συνήθως, σαν ατζαμής της πολιτικής και της διπλωματίας.

Η επαρχία της Αθήνας, έχοντας αποτύχει σε όλα, δεν θα μπορούσε να πετύχει με τους λαθρομετανάστες. Ευχή είναι, μετά και τα αποκαλυπτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, να ξυπνήσει από τον λήθαργο του life style και από την άμυνα να περάσει στην αντεπίθεση. Απώθηση των λαθρομεταναστών, ένα κράτος δεν πράττει βάση ηθικής αλλά βάση εθνικού συμφέροντος, επαναπροώθηση όσο το δυνατόν περισσότερων, ενίσχυση οικονομική κυρίως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τα οποία πρέπει να αδειάσουν από λαθρομετανάστες.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σκληρές και να εφαρμοστούν άμεσα, έστω και αν «δυσαρεστούν» τις επιχειρήσεις των ΜΚΟ ή τους όποιους διεθνιστές του Κολωνακίου. Και επιτέλους, να καταλάβει τι είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις και πως απαντάς σε αυτές.

Απέναντι μας, ο Ερντογάν δεν είναι απλώς ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, στόχος του είναι το χτίσιμο μιας ολοκληρωτικής κοινωνίας η οποία θα στηρίζει την πολιτική του για αύξηση του ζωτικού χώρου της Τουρκίας. Είναι η ίδια πολιτική του ζωτικού χώρου του Χίτλερ. Και τέλος, πλην ίσως της Γαλλίας, να μην ελπίζουμε σε βοήθεια άλλων. Στην ΕΕ συνυπάρχουμε με αποικιοκράτες, με αυτούς που αιματοκύλισαν πολλές φορές τον κόσμο, με πραγματικούς εθνικιστές και κυρίως με εκπροσώπους πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων.

Όλοι αυτοί, την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η γλώσσα της ισχύος και της αποφασιστικότητας.

 

Έχει και η ισότητα τα όρια της
Επιτροπή Ισότητας συγκρότησε ο Δήμος Κομοτηνής, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Και έβαλε πρόεδρο έναν άνδρα… Έχει και η ισότητα τα όρια της. Ποιος τον συμβουλεύει τον δήμαρχο ή μόνος του τα αποφασίσει όλα;

2 popolaros ios 05 3 20

Γελάει και ο κοροναιός 
Ευτυχώς που στο ΕΟΔΥ έχει και σοβαρούς ανθρώπους, καθότι με τον υπουργό Υγείας γελάει και ο κοροναιός. Γνωρίζαμε έγκαιρα την εξάπλωση του ιού στην Ιταλία και όμως κανέναν έλεγχο δεν αποφάσισε σε λιμάνια και αεροδρόμια για όσους έρχονταν από εκεί. Σιγά μην η κυβέρνηση γενικότερα, πήγαινε κόντρα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Κατά την ίδια λογική, ματαίωσε τα οργανωμένα καρναβάλια και απολύμανε τα γήπεδα για να μην χαθούν οι εισπράξεις, επίσης επιχειρηματιών που κάνουν τα κουμάντα στην χώρα. Τελικά, ο ιός ήρθε μόνο από την Ιταλία, αρχικά και προφανώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι όσα βρίσκουμε. Πόσες χιλιάδες άλλα υπάρχουν δεν θα το μάθουμε ποτέ, όπως δεν γνωρίζουμε πόσοι κολλούν από γρίπη κάθε χρόνο.

 

Οι παρελάσεις θα ματαιωθούν;
Εντωμεταξύ, ευτυχώς που αργεί το Πάσχα, καθότι με την σοβαρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει και ψήσιμο του οβελία… Πάντως, σε λίγες ημέρες, θα πρέπει να αποφασίσει και αν θα γίνουν οι παρελάσεις. Έχει βέβαια την δυνατότητα να αποφασίσει να ψεκαστούν πρώτα όλοι οι δρόμοι όπου γίνονται παρελάσεις και να καταφέρει να σκοτώσει τον κοροναιό από τα γέλια.

 

Η θλίψη και ο …θλιβερός 
Τη θλίψη του για την πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο μεταναστευτικό, αλλά και τα συγχαρητήριά του προς τα αντανακλαστικά των ενόπλων δυνάμεων, μετέφερε με post του στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Υψηλή πολιτική ασκεί ο Τσαλικίδης πιθανόν καλοβλέποντας και βουλευτική θέση. Καλύτερα θα ήταν να εκφράζει θλίψη για την πεσμένη γέφυρα στον Κομψάτο και τα γενικότερα χάλια του οδικού δικτύου. Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αντιπεριφερειάρχη. Και για την Εγνατία θα μπορούσε να πει κάτι, αλλά να… είναι αναρμόδιος. Ενώ για τα άλλα… απλά, πολιτικά θλιβερός.

 

Τα σύνορα θα τα κλείσουμε;
Από τον πρωθυπουργό που μας επισκέφθηκε, του ζητήσαμε να μπουν διόδια στον κάθετο άξονα ή το καταλάβαμε ότι και η γελοιότητα έχει όρια; Πάντως, μπορούμε να επανέλθουμε και να ζητήσουμε από τον υπουργό της Υγείας να κλείσει τα σύνορα με Βουλγαρία λόγου κοροναιού. Αυτός δεν θα μας παρεξηγήσει…

1 popolaros pin 05 3 20

Ένα pin για την επέτειο; 
Να υποθέσουμε ότι από την ο κοροναιός και από την άλλη τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν, άπατες θα πάνε οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση; Ε, έχουμε καιρό ακόμη και όσο θα ζεσταίνει τόσο θα υποχωρεί η υστερία από τον ιό, επιπλέον δε αν ησυχάσουν τα πράγματα στον Έβρο… Καλά… μπορεί και να ελπίζουμε και σε επίσκεψη της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, να πάρουν παραπάνω κύρος οι εκδηλώσεις… Α και μια ιδέα από τον Ποπολάρο… ένα pin για τα εκατό χρόνια θα ήταν καλό να γίνει και να το φορούν βουλευτές, αυτοδιοικοιτικοί, να το δίνουμε σε επισκέπτες, αλλά να φορεθεί και από απλούς πολίτες, καθώς θα είναι μικρού κόστους αγοράς. Έτσι, θα μας μείνει και ένα ενθύμιο. Το πρόβλημα είναι τι θα συμβολίζει το pin, με τόσα λογότυπα που κυκλοφορούν.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2