Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 31 Μάιος 2020 07:56

Από δήμαρχοι, κλητήρες…

Από δήμαρχοι, κλητήρες… 
Η αλήθεια είναι πως η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και ο λόγος κυρίως για τους δήμους, έχει λίγες αρμοδιότητες και ακόμη λιγότερους πόρους. Αλλά, είναι επίσης αλήθεια πως όταν προτείνεται να της δοθούν, το αρνείται προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, κυρίως ότι οι δήμαρχοι δεν θέλουν να βάλουν φόρους, αν και όλοι οι πόροι από φόρους προέρχονται. Προ ετών απέρριψαν την πρόταση να αναλάβουν τον ΕΝΦΙΑ, γιατί «λείπει ο εισπρακτικός μηχανισμός», όταν έχουν τον καλύτερο, τις ΔΕΥΑ. Επιπλέον, οι δήμοι, γνωρίζοντας την τοπική κοινωνία θα μπορούσαν να κάνουν τον ΕΝΦΙΑ πιο δίκαιο. Τώρα, άρχισε μια συζήτηση για παραχώρηση σχολείων και Κέντρων Υγείας. Κανονικά, αυτά έπρεπε να τα είχαν ζητήσει οι δήμοι, όπως και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πραγματική δημοτική αστυνομίας και όχι την «στρατοχωροφυλακή» που επιβλήθηκε. Όλα αυτά όμως, θέλουν πολιτική αντίληψη από το ντόπιο πολιτικό προσωπικό και βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης. Αν κανείς μελετήσει την αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη, θα διαπιστώσει τις τεράστιες διαφορές από το μόρφωμα διοίκησης που υπάρχει στην χώρα μας. Επιπλέον, πως σε ένα τέτοιο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, οι δικοί μας επικεφαλείς θα είχαν μετατραπεί από δήμαρχοι, κλητήρες… και δεν θα τους έσωζαν ούτε οι πάσης φύσεως αναθέσεις, ούτε η κατευθυνόμενη, επί πληρωμή, δημοσιογραφία.

 

Η Τσανάκλειος, έδρα διοίκησης…
Αν τα ρεπορτάζ επαληθευτούν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα επισκεφτεί την περιοχή και γίνει δεξίωση στην ανακαινισμένη Τσανάκλειο, να γιατί το κτίριο αυτό θα έπρεπε να γίνει έδρα διοίκησης του δήμου, προσδίδοντας κύρος στην αυτοδιοίκηση, και στο κτίριο το ίδιο έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία τοπικά.

 

Σαν καρφί του …Ματαλάκα
Όταν έρχονται υπουργοί και γίνονται συσκέψεις, όπως με τον ΥΠΕΣ Θεοδωρικάκο, να μην μένουν στην απέξω οι τοπική βουλευτές, λέει ο Στυλιανίδης προς την Περιφέρεια-Μέτιο. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα λεγόμενα του σύσταση, αλλά σαν καρφί του Ματαλάκα ήχησε. Ξέρετε, από το γνωστό ανέκδοτο, τάκα-τάκα, τάκα-τάκα, τα καρφιά του Ματαλάκα… Πολιτικό όμως καρφί. Βέβαια, μετά τα βρήκαν, όχι τα καρφιά, λένε οι πληροφορίες.

3 popolaros natura 28 05 20

NATURA να φύγουμε… 
Δηλαδή, αν το ΝATURA εμποδίζει να μετατρέψουμε σε χώρο μπιτσόμπαρων τις ακτές Φαναρίου, εμποδίζει και τον δήμο να βάλει εκατοντάδες ομπρέλες στην αμμουδιά για να χαρούμε την θάλασσα; Και χιλιάδες αν βάλει, το κόστος θα το βγάλει, καθώς η ιδιωτική πρωτοβουλία θα σπεύσει να προσφέρει υπηρεσίες εστίασης-καφέ στους λουόμενους αποδίδοντας τέλη στον δήμο, τα οποία θα αξιοποιηθούν για αναβάθμιση των παραλιών; Δεν θα είναι οργανωμένες οι παραλίες; Μια χαρά αυτοργάνωση θα έχουν και με την επίβλεψη του δήμου.

 

Αχ πατρίδα μου …βαριά;
Μετά το άνοιγμα της βιομηχανίας κομμωτηρίων, νυχούδων, είχαμε την βιομηχανία εστίασης-καφέ και απομένει προς άνοιγμα η βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Τώρα, βιομηχανία, πόσο μάλλον βαριά, δεν είναι καμιά από αυτές τις δραστηριότητες, στις υπηρεσίες ανήκουν και δυστυχώς οι πρώτες ύλες δεν είναι δικές μας, τα περισσότερα δε χρήματα, φεύγουν έξω. Δημιουργούν βέβαια θέσεις εργασίας και εισόδημα, αλλά για σκεφτείτε και μόνο το 20% των θέσεων εργασίας να ήταν σε παραγωγικές δραστηριότητες… Πόσο πιο γλυκιά θα ήταν η ζωή μας… Άλλωστε και το παραδοσιακό τραγούδι λέει, αχ πατρίδα μου γλυκιά… και συμπληρώνει, πόσο σ’ αγαπώ βαθιά. Αν βαθιά την αγαπούσε την πατρίδα το πολιτικό προσωπικό, είχε και τις γνώσεις, για την παραγωγική διαδικασία θα ενδιαφερόταν και όχι για τον φρέντο…

 

Κοινωνική ή φυσική απόσταση;
Με τον κορωνοιό, μπήκαν και νέες έννοιες στην ζωή μας, ή μάλλον άλλαξαν κάποιες έννοιες. Για παράδειγμα, έχουμε την κοινότητα αντί της κοινωνίας ή της τοπικής κοινωνίας, αναλόγως της περίστασης και έχουμε και το μνημειώδες, κοινωνική απόσταση, αντί του φυσική απόσταση. Ε, ναι, καθότι κοινωνική απόσταση έχει ο φτωχός από τον πλούσιο. Αλλά, τι να πεις, ο ιατρικός κόσμος τις εισήγαγε τις νέες έννοιες, οπότε αν φανταστείς πως γράφουν οι γιατροί, ανάλογα μιλούν κιόλας.

4 popolaros kafe 28 05 20

Το ήθελαν το ευχέλαιο 
Τόσες και τόσες δραστηριότητες άνοιξαν, μόλις άνοιξαν εστίαση και καφέ με τραπεζάκια έξω, άνοιξαν και οι ουρανοί. Ένα ευχέλαιο το χρειαζόταν οι δυο αυτοί κλάδοι στο ξεκίνημα… Εντωμεταξύ, πως και πως περιμένουν να ανοίξουν και τα γυμναστήρια. Καθότι, σου λέει, τόσα εκατομμύρια sms με το 6 στάλθηκαν στο 13033, το 10% να κάνουμε πελάτες, σωθήκαμε. Άσε όσους έγιναν βαρελάκια, βλέποντας μάστερ σεφ στην καραντίνα και τρώγοντας μετά πίτσα και πιτόγυρα ντελίβερι.

 

Εξαρτάται από το …ποτήρι
Έχει μια πρόταση ο Ποπολάρος για εστίαση και καφέ ώστε και τα μέτρα να τηρηθούν και να μη χάσουν πολλούς πελάτες. Την ξέρετε την έκφραση που λένε πως άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο; Ε, για σκεφτείτε να αλλάξουμε το ποτήρι… Έτσι και στην εστίαση και στα καφέ-μπαρ, μπορούν να αλλαχθούν τα τραπεζοκαθίσματα, κερδίζοντας σε χώρο, άρα και σε πελάτες.

2 popolaros asfalis 28 05 20

Μένουμε ασφαλείς με νόημα… 
Τώρα το καλοκαίρι, να προσέχετε οι άνδρες… Έτσι και βρεθείτε σε κοσμοπολίτικο μέρος και πάτε σε καμιά κυριλέ τράπεζα, αν σας δώσουν το αξεσουάρ της φωτογραφίας, όταν το ανοίξετε μην προτρέξετε να πείτε πως θα χρειαστείτε μεγαλύτερο μέγεθος… Είναι για να μείνετε ασφαλής πατώντας με το δάχτυλο τα πλήκτρα στο ΑΤΜ. Γιατί αν το πείτε για το μέγεθος, μην ελπίζετε πως αυτός που σας το έδωσε θα νομίσει πως έχετε τα δάχτυλα του …Γκοτζίλα.

 

Το 21 όπως με την Ολυμπιάδα
Ε, τώρα με τα μέτρα απόστασης και αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, δηλαδή να εξαφανιστεί κατά κάποιο τρόπο ο ιός, δεν θα έχουμε να σπαζοκεφαλιάζουμε για το τι θα κάνουμε με την ετήσια έκθεση στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Άλλωστε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο, πήγαν για το 2021. Έχει και τα καλά του ο κορωνοιός…

ποπολαρος

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2