Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2018 08:39

Η Κυβέρνηση απαξίωσε και απουσίασε επιδεικτικά από το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αλεξανδρούπολης

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου πλούσιο, με ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με κύριο άξονα το πως θα μπορέσει η Αλεξανδρούπολη, μέσω της συνέργειας όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως η ΓΑΙΑΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ ο ΟΛΑ, ο Δήμος, η Περιφέρεια ΑΜΘ, να γίνει, και συγκεκριμένα το λιμάνι της πόλης, ένα εμπορευματικό κέντρο το οποίο θα προσελκύσει το παγκόσμιο εμπορικό ενδιαφέρον.

«Στην εποχή μας, που υπάρχουν πολιτικές ανακατατάξεις στον ενεργειακό και μεταφορικό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, η ΑΜΘ και ειδικά η Αλεξανδρούπολη, μπορούν να έχουν ένα ρόλο σημαντικό στο διεθνές σύστημα μεταφορών.

Το στοίχημα μας εν προκειμένω είναι η αξιοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Η αξιοποίηση των αεροδρομίων, ταυτόχρονα.

Η σύνδεση τους με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, και η σύνδεση όλων αυτών με τις πύλες εισόδου της περιφέρειας που είναι ταυτόχρονα και πύλες εισόδου της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος.

«Η σημερινή ημερίδα, κατευθύνει την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες σε μια αναπτυξιακή πορεία η οποία εάν υπάρξει νομίζω ότι τα πράγματα για την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή θα είναι πραγματικά πάρα πολύ καλά, γιατί η προοπτική της αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδος» επεσήμανε από τη μεριά του ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

sinedrio2 alex

Βέβαια η Κυβέρνηση απαξίωσε και απουσίασε επιδεικτικά από ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με τίτλο: «Αναπτυξιακό Συνέδριο: Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια» στην Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί μάλιστα μια πρωτοβουλία της ΓΑΙΟΣΕ.

Κι αυτό γιατί αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η υπουργός Μακεδονίας-Θρκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τελικά και οι δύο με διάφορες δικαιολογίες δεν ήρθαν στην  Αλεξανδρούπολη και έστειλαν… εκπροσώπους τους.

Κάτι που δείχνει την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει την περιοχή μας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για την υπουργό Μακεδονίας Θράκης ειπώθηκε ότι ήταν άρρωστη, αλλά βρισκόταν κανονικά στην Καβάλα την προηγούμενη μέρα….

Ήταν λοιπόν απόλυτα δικαιολογημένη η «έκρηξη» του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της κ.Νοτοπούλου, τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν προχωράει τίποτα από όσα έχει εξαγγείλει για το λιμάνι, τις μεταφορές και όλα τα υπόλοιπα, ζητώντας του να μεταφέρει στην υπουργό Μακεδονίας και Θράκης όσα θα ακουστούν.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης  ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. 

Η θέση της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κάθετου και οριζόντιου οδικού άξονα (Εγνατία Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου με πρόσβαση στις παρευξείνιες χώρες, η ύπαρξη του μεγαλύτερου λιμένα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου καθώς και η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο και συνιστούν ιδανικό πεδίο ανάπτυξης και ανάδειξης της πόλης ως σημαντικού επιχειρηματικού και παραγωγικού κέντρου της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και κύριου ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κόμβου.

Άγρια… κόντρα Λαμπάκη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το συνέδριο «σημαδεύτηκε» από την άγρια κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και στελεχών το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πάντως κατέδειξε και το πρόβλημα που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβετνώγντος κόμματος στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, όταν κάποια στιγμή ακούστηκε πως εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών θα διαβαστεί μήνυμα της βουλευτού Νατάσας Γκαρά που δεν ήταν παρούσα, αντέδρασε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΜενέλαος Μαλτέζος, που τόνισε ότι βάση του πρωτοκόλλου, θα πρέπει να μιλήσει πρώτα ο Γιώργος Καίσας, που ήταν άλλωστε και πρώτος σε ψήφους. Εκεί υπήρξε η πρώτη έντονη αντιπαράθεση με τον κ.Μαλτέζο.

Στη συνέχεια ο κ.Λαμπάκης επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ( του οποίου ζήτησε την να μην ξεχνάμε ποριν λίγες ημέρες την επίσημη στήριξη μιλώντας για συνεργασία, σύνθεση και συστράτευση), αλλά τώρα την κατηγόρησε πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για τα έργα της Αλεξανδρούπολης, με εξαίρεση την βουλευτή κ.Γκαρά.

Το παρόν έδωσαν και μίλησαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, ο Πρόεδρος της Εγνατία Οδός Απόστολος Αντωνούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης και ο καθηγητής του ΔΠΘ Δημήτρης Δημητρίου.

 

Evros-News / Evros24

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2