Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 10:48

Από Ιανουάριο οι χρηματοδοτήσεις για την Κ.ΑΛ.Ο

Οι διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας στην ΑΜ-Θ και της Βουλγαρίας στις περιοχές Χασκόβου και Φιλιππούπολης, αναπτύσσουν δράσεις Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικές Δυνάμεις, από το Διασυνοριακό πρόγραμμα Ιντερεγκ Ελλάδα-Βουλγαρία.

Οι δράσεις αυτές αναλύθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το παρόν του έδωσε και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Ευάγγελος Νικολαΐδης, ο οποίος άκουσε τα παράπονα, για την τεράστια γραφειοκρατία, αλλά και την απουσία χρηματοδότησης για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία όπως ανέφερε θα ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του 2019.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως τον πρώτο μήνα του 2019 ξεκινούν οι χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 27 εκ ευρώ και αφορούν τις υφιστάμενες ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η δεύτερη φάση αφορά επιχορηγήσεις από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και είναι της τάξης των 82 εκ ευρώ, δράση η οποία θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου έτους.
Επίσης υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 11 εκ ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ΚΟΙΝΣΕΠ και 2 εκ ευρώ που απευθύνονται για ΚΟΙΝΣΕΠ από ΑΜΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως τα ΑΜΕΑ, ως εργαζόμενοι μέσω συνεταιρισμών, δεν χάνουν το προνοιακό τους επίδομα.
Ο κ. Νικολαΐδης στην εισήγησή του τόνισε πως, «Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την Βαλκανική συνανάπτυξη μέσω δράσεων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».

Στην Βουλγαρία η Κοινωνική Οικονομία ξεκινά τα πρώτα της βήματα και η χώρα διψά για τεχνογνωσία. Οι εταίροι του προγράμματος, το επιμελητήριο και ο Δήμος Χασκόβου, καθώς και το πανεπιστήμιο της Φιλιπππούπολης, καταβάλλουν προσπάθειες για την ενθάρρυνση ανθρώπων να ασχοληθούν με την Κοινωνική ΕΠχειρηματικότητα και να πετύχουν την ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και ένα χρόνο και θα συνεχισθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και από πλευράς Ελλάδας εταίροι είναι η Αναπτυξιακή Ροδόπης-Ξάνθης τα Επιμελητήρια Δράμας Ξάνθης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

ΥΓ: Στην τελευταία ενότητα συντονίστρια στη συζήτηση για τα προβλήματα και την χρηματοδότηση των ΚΟΙΝΣΕΠ ήταν η αρχισυντάκτρια της ΕΡΤ Κομοτηνής, Βασιλική Μαχαίρα

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2