Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2021 06:52

Χάρης Θεοχάρης, υπ. Τουρισμού : «Θέλουμε να ανοίξουμε όλες τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας» – Επιφυλακτικός για Τουρκία

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βόρειες Πύλες εισόδου της χώρας για τον τουρισμό, ενώ όσον αφορά την Τουρκία, δήλωσε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όλα αυτά σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο και την συμμετοχή των Προέδρων ΔΕΕΠ και στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, στο πλαίσιο της Διάδρασης που διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού και συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Θέμα της συζήτησης ήταν «Οι προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού στη μετά Covid εποχή».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού για το 2021, στις προσδοκίες, αλλά και στις απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι όλο και περισσότερες χώρες συνειδητοποιούν πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί το μέσον επιστροφής στην ελευθερία των μετακινήσεων.

Σε σχέση με την τουριστική περίοδο του 2021, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι, κατά την εκτίμησή του, η έκβαση θα είναι θετική και τόνισε ότι η ζήτηση θα αυξάνεται όσο προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμού καθώς ο πληθυσμός θα νιώθει πιο ασφαλής και θα αρχίζει να σκέφτεται τις διακοπές.

Επίσης μετέφερε την αισιοδοξία του ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή βασιζόμενος στην περυσινή επιτυχία καθώς το 2020 καταφέραμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, αφού διαχειριστήκαμε την κατάσταση καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δήλωσε ότι αποτελεί ο περασμένος Σεπτέμβριος όπου ενώ ο τουρισμός ήταν ενεργός, στην Κρήτη πετύχαμε χαμηλότερο δείκτη R κατά 2/3 σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και αποδείξαμε ότι ο τουρισμός και η νόσος Covid-19 μπορούν να συνυπάρξουν.

Τέλος τόνισε ότι στην Ελλάδα μπορούμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια την επιδημιολογική κατάσταση ενώ κρατάμε τα σύνορα ανοικτά και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

theoxaris3 tourismos 03 21

Για Έβρο, Περιφέρεια ΑΜΘ και Τουρκία

Σε ερωτήσεις που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου σχετικά με το άνοιγμα των βόριων Πυλών εισόδου αλλά και αυτών προς την γείτονα Τουρκία απάντησε ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βόρειες Πύλες εισόδου της χώρας και όσο αφορά για αυτές προς την Τουρκία δήλωσε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του καθώς η απόφαση για το άνοιγμα ξεφεύγει από το πλαίσιο των απλών τουριστικών αποφάσεων , περιμένει απαντήσεις και δεσμεύσεις σε υψηλό επίπεδο, τονίζοντας, ότι από άποψη τουριστική θεωρεί αναγκαία την είσοδο τουριστών από την Τουρκία, κυρίως για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Κλείνοντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την προβολή – προώθηση του οδικού τουρισμού στις Βαλκανικές Χώρες απάντησε ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί και την Σερβία την Κυριακή όπου θα τους γίνει εκεί γνωστό ότι η χώρα μας θα δεχθεί τουριστικό πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί και με εμβόλια τρίτων χωρών (Ρώσικο, Κινέζικο), μας ενημέρωσε δε ότι θα συνεχίσουν τα voucher του εσωτερικού και φέτος, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας με την εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων σε συνεργασία με το Υπουργείο καθώς δήλωσε ότι η Τουριστική Ανάπτυξη είναι σε μεγάλο βαθμό Περιφερειακή Ανάπτυξη.

#pgnews

#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΑΙΘΡΑΚΗ

#ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2