Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021 07:07

Επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στη Βόρεια Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε στις 6 και 7 Απριλίου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαρακη επισκέφθηκε τόσο το ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού στην Περαία όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα του αλλά και τα προγράμματα μετεκπαίδευσης από την Διευθύντρια κ. Ξένη Γερνά, όσο και τη Σχολή Ξεναγών όπου ο Διευθυντης κ. Τούμπας παρουσίασε τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της εξωστρέφειας της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταυρο Καλαφάτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλα Πατουλίδου.

Στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, συζητήθηκε η εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των Ειδικών Μορφών Τουρισμού και η αναβάθμιση του ΙΕΚ στην Περαία ως μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Ζαχαράκη για την προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια για την επανεκκίνηση του τουρισμού και συζήτησε για την επόμενη μέρα από την πανδημία και την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη που έρχεται στην περιοχή.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δράση "Cities of gastronomy" της Unesco όσο και γενικότερα θέματα συνεργασίας για την προώθηση του τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες της.

Επίσης η Υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσία του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέα Μανδρίνου, του Πρόεδρου του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννη Ασλάνη, του Πρόεδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρωνα Θεολόγη και τον Γιώτη Χαραλάμπους του Συνδέσμου τουριστικών λεωφορείων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προγράμματα στήριξης των εργαζόμενων και ο συντονισμός των Υπουργείων για το άνοιγμα των πυλών εισόδου, η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Η κ. Ζαχαρακη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που δίνει το πράσινο φως στην ανάπλαση της Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο ΙΕΚ Τουρισμού της Περαίας η κ. Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θερμαϊκου Γιώργο Τσαμασλή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη σχολή.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2