Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 03 Μάιος 2020 10:25

"Και παίρνει ο αέρας τα τραγούδια" από τον Δήμο Κομοτηνής σε στίχους της Σοφίας Μενεδελίδου και Μουσική του Γιώργου Εφραιμίδη !

Ο Δήμος Κομοτηνής από την έναρξη της μεγάλης υγειονομικής κρίσης που έπληξε τον τόπο μας ανέπτυξε μια σειρά από δράσεις, που ως στόχο είχαν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, αλλά και να στηρίξουν τους ασθενέστερους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας, αλλά και όσους πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε.

Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον του εστιάστηκε εκ των πραγμάτων κυρίως στον κοινωνικό τομέα. Όμως, παρά το γεγονός ότι οι πολιτιστικές δράσεις ελαχιστοποιήθηκαν λόγω της υγειονομικής συγκυρίας, η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο μεγάλος μας πλούτος είναι το σπουδαίο ανθρώπινο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτουμε ως περιοχή. Αυτούς τους ανθρώπους προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να αξιοποιήσει μέσω των πολιτιστικών του δομών, με ποικίλες δράσεις που αναπτύσσονται πάντα με γνώμονα την πλήρη συμμόρφωση στις υγειονομικές οδηγίες των επιστημόνων.
Μία, λοιπόν, από αυτές τις δράσεις είναι και η πρωτοβουλία μας για να γραφτεί και να κυκλοφορήσει το Τραγούδι της πόλης μας! Της πόλης, που έχει πληγεί κι αυτή από την κρίση, αλλά εμπιστεύεται τα όνειρα και τις ικανότητες των παιδιών της, στηρίζεται σ’ αυτά, τα στηρίζει κι αυτή με όλες της τις δυνάμεις και συνεχίζει να παλεύει και να ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο!

Για μας, για τον Δήμο Κομοτηνής και για τους ανθρώπους του πολιτισμού μας, η περίοδος της υποχρεωτικής κοινωνικής απομόνωσης δε σήμαινε αδράνεια, αλλά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Θερμές ευχαριστίες, λοιπόν, στους υπέροχους συντελεστές του τραγουδιού με τίτλο: «Και παίρνει ο αέρας τα τραγούδια», που είναι το τραγούδι της πόλης μας, το τραγούδι της Κομοτηνής. Οι άνθρωποι που εργάστηκαν γι’ αυτό το τραγούδι είναι οι εξής:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μουσική: Γιώργος Εφραιμίδης
Στίχοι: Σοφία Μενεσελίδου
Τραγούδι: Στέλλα Φαρμάκη
Ενορχήστρωση: Γιώργος Εφραιμίδης, Κριστιάν Εφραιμίδης, Χρήστος Χατζόπουλος
Ηχοληψία: Κριστιάν Εφραιμίδης
Φωνή αρχής: Σοφία Μενεσελίδου

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Δημήτρης Κούρκουλος: Ντραμς
Γιώργος Παγκοζίδης: Τουμπερλέκι
Βεϊσέλ Αχμέτ: Καχόν-Κουρτίνα
Μαρία Αποστολίδου: Νταούλι
Σάκης Βαργεμτζίδης: Πιάνο
Γιάννης Κερζεβάνης: Πλήκτρα
Μαρίνος Τόκας: Πλήκτρα
Μπάμπης Συκάκης: Μπάσο
Κυριάκος Τσακιράκης: Λαούτο
Γιώργος Εφραιμίδης: Κιθάρα
Γιώργος Κελεσίδης: Κιθάρα
Μάκης Πατρονίδης: Κιθάρα
Χρήστος Χατζόπουλος: Ούτι
Σοφία Χατζοπούλου: Κανονάκι
Μεχμέτ Μουσταφά: Βιολί
Τάσος Καπζάλας: Σαξόφωνο-Φλάουτο
Δημήτρης Κυριακάκης: Γκάιντα-Καβάλι
Ελένη Αποστολίδου: Ποντιακή λύρα

ΧΟΡΩΔΙΑ:
Ελένη Αποστολίδου
Δημήτρης Κυριακάκης
Στέλλα Φαρμάκη
Σοφία Χατζοπούλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

H Σοφία Μενεσελίδου στο προδωπικό της ΦΒ αναφέρει : "Είναι κάποιες στιγμές που η χαρά σε κάνει να μη βρίσκεις λέξεις να την εκφράσεις! Πόσο ευτυχής είμαι σήμερα!

Σε ποιον να απευθύνω πρώτα τις ευχαριστίες μου; Στον Δήμαρχο της πόλης μας, τον Γιάννη τον Γκαράνη, που πίστεψε και στήριξε χωρίς δεύτερη σκέψη τη δυναμική της ιδέας μου να δημιουργήσουμε ένα εξ αποστάσεως διαδικτυακό τραγούδι, στηριζόμενοι στο έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας;

Στον Γιώργο τον Εφραιμίδη, που εξέλιξε την ιδέα και πρότεινε να φτιάξουμε ένα τραγούδι ολόδικό μας, γραμμένο κι ερμηνευμένο από τους ανθρώπους αυτής της πόλης; Και πήρε τους στίχους μου και τους έντυσε με την υπέροχη μουσική του! Στη Στέλλα τη Φαρμάκη, που η συγκλονιστική της ερμηνεία έδωσε σάρκα και οστά στο τραγούδι μας; Στον Κριστιάν τον Εφραιμίδη, που με το μοναδικό του ταλέντο και τις εξαιρετικές ικανότητές του έκανε πραγματικότητα το ιδιαίτερα δύσκολο τεχνικά αυτό εγχείρημα;

Σε όλα αυτά τα μαγικά πλάσματα, τους μουσικούς κι ερμηνευτές, που απέδειξαν ότι αυτή η πόλη έχει παιδιά που την κάνουν περήφανη;

Και τέλος, στον Νίκο τον Λαγό, που ένωσε τις μοναχικές μας εικόνες και έντυσε με τις υπέροχες λήψης της Κομοτηνής το τραγούδι μας! "Και παίρνει ο αέρας τα τραγούδια"!"

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2