Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 17 Μάιος 2020 07:49

Συμμετοχή του Προέδρου του ΕΒΕΡ Αντώνη Γραβάνη σε τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. με τον Αλέξη Τσίπρα

Οι θέσεις και οι προτάσεις Προέδρων Επιμελητηρίων και παραγόντων της αγοράς για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας, τέθηκαν προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ευρείας τηλεδιάσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Πέμπτη 14/5.

Οι συμμετέχοντες ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα «σήκωσε στις πλάτες της» τον εθνικό στόχο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αναφέρθηκε στο σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης που έχει προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. χωρίς την υποχρέωση επιστροφής, για την κάλυψη μισθών, εισφορών και ενοικίων αλλά και την στήριξη της εργασίας. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στόχος θα έπρεπε να είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή η προσφορά αλλά και η ζήτηση», πολιτική που όμως είπε δεν υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, παρ’ όλο που άλλες χώρες το έπραξαν. «Η έγνοια του οικονομικού επιτελείου, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της εργασίας», ήταν η θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων στήριξης όλων των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό καθώς με το κλείσιμο επιχειρήσεων αυξάνεται και το ποσοστό ανεργίας. Όπως βαθύτατα κοινωνικό είναι και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας που έθεσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε επίσης στη ρευστότητα που έχει άμεση ανάγκη η αγορά αλλά στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης, μέσω και της συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Αντώνης Γραβάνης, πρόεδρος του ΕΒΕΡ, είχε την ευκαιρία να αναλύσει το πλαίσιο προτάσεων που συντάξαμε ως Επιμελητήριο, με 4 άξονες και 47 προτάσεις σχετικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως το αποστείλαμε στους αρμόδιους υπουργούς.

Επιπλέον, ζήτησε ξεκάθαρα να υποστηρίξει την επαναφορά του νόμου για την επιδότηση 12% των εργοδοτικών εισφορών για τις επιχειρήσεις στην παραμεθόρια περιοχή και την περιφέρεια μας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε με υπουργική αποφαση,δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής, υπουργική απόφαση που τελικα ακυρώθηκε απο το ΣτΕ.

 

Στην τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, συμμετείχαν οι κάτωθι Πρόεδροι Επιμελητηρίων:

ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΡΟΔΟΠΗΣ)

ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΕΒΕΠ)

ΡΑΒΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΒΕΑ)

ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ (ΒΕΠ)

ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ)

ΔΑΜΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑ)

ΤΡΟΥΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑ)

 

Καθώς και οι:

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ)

ΚΑΦΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ)

ΜΑΛΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ)

ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΠΑΠ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ Ε.Ε.Α –ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ (Γ.Γ. Ε.Ε.Α & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦ.ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ)

ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γ.Γ. ΠΟΕΣΕ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ Ε.Ε.Α)

ΑΥΓΕΡΗ ΕΛΛΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ –ΜΕΛΟΣ ΔΣ Ε.Ε.Α)

ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ Ε.Ε.Α)

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2