Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 11 Ιούλιος 2020 07:35

Διάταξη του Υπ. Οικονομικών ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων της Θράκης. Ευριπίδης Στυλιανίδης : "Η τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας"

Μια ακόμη θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις της Θράκης .. κατατέθηκε τροπολογία από τον υπουργό οικονομικών που ρυθμίζει την αδικία μη καταβολής του 12% μέσω συμψηφισμού με εισφορές ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων …

Με τη διάταξη συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων

 

Με διάταξη η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων της Θράκης.

Ειδικότερα, συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% από το 2010 με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη διάταξη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνοντας ότι «αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας».

 

Αναλυτικά, η δήλωση του Βουλευτή Ροδόπης:

«Από το 2010 και για μία ολόκληρη δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία αθετώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν κατέβαλε στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% επιδότησης ημερομισθίου των εργαζομένων, το οποίο όμως ισολογίσθηκε και φορολογήθηκε, στερώντας τες μέσα στην οικονομική κρίση κάθε ίχνος ρευστότητας.

Αυτό είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και άλλες να μετακομίσουν στα Βαλκάνια εκτινάσσοντας την ανεργία και ενισχύοντας τη μετανάστευση από την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές αποφάσεις Σταθάκη, αντί να αποκαταστήσει την αδικία, την επέτεινε καταργώντας με αντισυνταγματικό και απαράδεκτο τρόπο κάθε πρόσθετο κίνητρο για τη Θράκη.

Σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από ένα συστηματικό, αθόρυβο και σωστά οργανωμένο αγώνα που κάναμε σε απόλυτο συντονισμό με τις επιχειρήσεις της περιοχής, μας δικαιώνει.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την ανταπόκρισή του.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταϊκούρα, διότι ανταποκρινόμενος στις παρεμβάσεις μας, συντόνισε και διευκόλυνε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και το Γενικό Γραμματέα, ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το συναρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη για τη συμβολή τους.

Διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών.

Ενισχύει έτσι όχι μόνο την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την προοπτική τους, αφού διασφαλίζει νέες δυνατότητες ρευστότητας.

Δημιουργούνται νέες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Με την τακτοποίηση του 12% κλείνουμε έναν φαύλο κύκλο κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος και με τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη ανοίγουμε ένα νέο κύκλο πραγματικής ανάπτυξης.

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύουμε εμπράκτως τι σημαίνει ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2