Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 07:33

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης και η Σοφία Τσακίρη λένε ΟΧΙ στις απομιμήσεις !

«Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω! Τι κακό έχουν δηλαδή οι μαϊμούδες ; 

Καλές είναι, οικονομικές είναι, δεν ενοχλούν κανέναν !

«Τι κακό έχουν οι μαϊμούδες; Είναι ανθυγιεινές, κακόγουστες, πολλές φορές βγαίνουν και ελλαττωματικές! Τη δουλειά σου που έχασες, στις «μαϊμούδες» το οφείλεις !».

Εσείς, αγοράζετε και χρησιμοποιείτε πάντα γνήσια και νόμιμα προϊόντα;

Γνωρίζετε πως η παραποίηση και η αντιγραφή  επώνυμων αγαθών κοστίζει στην Ελλάδα 1,3 δις ευρώ σε χαμένα έσοδα;

Στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης του φαινομένου αγοράς και εμπορίας προϊόντων αντιγραφής, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), αρμόδιος Εθνικός φορέας για την προστασία της  Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (πατέντες και designs), σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ideas Powered με σκοπό την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την αγορά αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων.

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, πρωταγωνιστές της ενημερωτικής καμπάνιας ευαισθητοποίησης κατά των «μαϊμούδων», θεωρούν πως εκτός από την οικονομική διάσταση υπάρχει και αυτή της ασφάλειας !

Τα απομιμητικά προϊόντα δεν ελέγχονται αυστηρά όπως τα γνήσια για τη χρήση ή κατανάλωση από τους ανθρώπους. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα καταγεγραμμένα παραποιημένα προϊόντα που βρέθηκαν επικίνδυνα αφορούν παιδιά και ήταν παιχνίδια, ρούχα ή αντικείμενα παιδικής φροντίδας !

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ετήσιες απώλειες λόγω της απομίμησης και πειρατείας αγαθών σε 11 κλάδους της οικονομίας που μελετήθηκαν, αγγίζουν τα € 60 δις., με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, την αγορά εργασίας, το εμπόριο, την ευρωπαϊκή κοινωνία και οικονομία.

Στο αποκλειστικό βίντεο του ΟΒΙ, ο Θεσσαλονικιός Σωτήρης έρχεται σε αντιπαράθεση με τη Σοφία, καθώς ο ίδιος δεν κατανοεί ότι η παραποίηση προϊόντων αλλά και η εμπορία τους είναι παράνομες και τον οδήγησαν τελικά  στην ανεργία !

Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας του ΟΒΙ είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού, με σκοπό την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων και την αποφυγή ευκαιριακών αγορών παραποιημένων αγαθών.

Εμείς οι καταναλωτές, επιβάλλεται να παραμένουμε ενημερωμένοι. Είναι επιτακτικό να προστατεύσουμε το υγιές εμπόριο, το πλήθος των θέσεων εργασίας αλλά και την ασφάλειά μας!

Η ευθύνη βαρύνει όλους μας.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2