Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 07:35

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Τα κρίσιμα σημεία για τον Λογιστή – Φοροτεχνικό, με έντονη διαμαρτυρία στη Βουλή

Με τη λίστα των καυτών θεμάτων του κλάδου και του «Γολγοθά» του Λογιστή – Φοροτεχνικού που φαίνεται να «μην καταλαβαίνει» η πολιτική ηγεσία, απέσπασε θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Βασίλη Καμπάνη η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., καθώς ήταν προσκεκλημένη στη συζήτηση του Ν/Σ, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών η Υποθέσεων της Βουλής στις 22/07/2020.

Με μία καλά προετοιμασμένη εισήγηση που κάλυψε βεβαίως τις βασικές διατάξεις του Ν/Σ με όσα θετικά σημεία περιλαμβάνει αλλά και με προτάσεις νομοτεχνικών βελτιώσεων, ο Πρόεδρος επανάφερε τα θέματα που είχε καταθέσει πρόσφατα πάλι στη Βουλή η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., κατά τη συζήτηση προηγούμενου του Ν/Σκαι διερωτήθηκεγιατί στο παρόν Ν/Σ, ενώ είχε διατηρηθεί αποδοχή,αγνοήθηκανκαι δεν περιλαμβάνεταικανένα από τα θέματα αυτά.

Με κατηγορηματικό τρόπο παρουσίασε την διαμαρτυρία για λογαριασμό και όλων των Ενώσεων στο επίμαχο ζήτημα της προκλητικής αδιαφορίας και έλλειψης πολιτικής βούλησης (στα έξω από κάθε συντεχνιακή επίκληση) θεσμικά και υγειονομικά δικαιώματα που αποστερούνται χωρίς να έχουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης τα Λογιστικά – Φοροτεχνικά Γραφεία.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., άνοιξε την εισήγησή του με τα ακόλουθα δύο καυτά ερωτήματα που έκαναν αίσθηση:

«Αν όπως θέλει ο νομοθέτηςτορόλο και το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικούπου το εντάσσει νομοθετικά με τον νόμο 3842/2010στα εμπιστευτικά επαγγέλματα ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, γιατί παρανόμως μας αποστερούνται οι αυτονόητες και συνταγματικά επιβεβλημένες κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσειςγια να υπηρετήσουμε με την επαγγελματική μας υπευθυνότητα τοπιστοποιημένο έργο που μας έχει ανατεθεί;

Δηλαδή εξακολουθούμε να ρωτάμε γιατί μας αποστερούνταιοι κανόνες εργασιακής ασφάλειας δικαίου, με μέσα και εργαλεία ασφαλή που δεν καταπιέζουν, δεν καταδυναστεύουν και κυρίωςδεν διακινδυνεύουν την ψυχική και σωματική υγεία μας;»

Ως προς το ζήτημα των προθεσμιών των φορολογικών δηλώσεων με αμείλικτα ερωτήματα:

Ξεκαθάρισε ότι «δεν ζητήσαμε παράταση μέχρι 30 Σεπτέμβριου,αλλά ζητήσαμε για όσο διάστημα χρειαστεί, γιατί το απαιτούν οι συνθήκες και οι περιστάσειςπου βιώνουμε όλοι μας.Ακόμα και η 30ηΣεπτεμβρίου ίσως φανεί ως λίγος χρόνοςαν έχουμε νέους γύρους μέτρων με νέες πλατφόρμες, επιστρεπτέες και νέες δηλωτικές υποχρεώσεις.

Απαιτούμε αμοιβαίο σεβασμόκαι ζητάμε τααυτονόητα για την αξιοπρέπειαενός κλάδου που προσπαθεί να κρατήσει στην ζωή την οικονομική συνέχεια της χώρας ενώαγκομαχεί να ανασάνει με όσα τραβάει καθημερινά.

Γνωρίζετε κάποιον λογιστή που να μην δουλεύει μέχρι το βράδυ και τα σαββατοκύριακα για να προλάβει την κάθε προθεσμία;

Έναν λογιστή που όλο αυτό το διάστημα τα βρήκε όλα σωστά στις πλατφόρμες και δεν έκανε ούτε ένα λάθος; Γιατί να μην είναι μόνιμα ανοιχτές όλες οι πλατφόρμες;

Γιατί να πρέπει να πληρώσει τέτοια πρόστιμα ή αποζημιώσεις από την τσέπη του για κάτι το οποίο μπορεί να διορθωθεί; Γιατί πρέπει να ζουν οι λογιστές με ένα τέτοιο άγχος;και με τέτοια πίεση;


Στη συνέχεια ο Βασίλης Καμπάνης σχολίασε τις διατάξεις του Ν/Σ με συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις και υπενθύμισε τα θέματα που έχει ζητήσει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να περιληφθούν σε διατάξεις.

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2