Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 11:46

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2018, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων  Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και «Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020», οργανώνει εκδήλωση με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και με θέμα: «Υφαίνουμε το Μέλλον – Χρωματίζουμε Μεταξένιες Αναμνήσεις» στο Σουφλί  στις 26/09/2018.

Πιο συγκεκριμένα, στο Σουφλί θα πραγματοποιηθούν:

Α. Μία ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική δράση με θέμα το κουκούλι, με τη μορφή Δημιουργικού Εργαστηρίου Design για παιδιά Ε’ Δημοτικού της περιοχής. Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Β. Επίσκεψη και  πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Μουσείο Μετάξης του ΠΙΟΠ για επισκέπτες-μαθητές από την πόλη Svilengrad της Βουλγαρίας. 

Γ.  Έκθεση των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού εργαστηρίου (σχέδια /κατασκευές παιδιών) σε συνδυασμό με παράλληλη δράση : Performance “The nest | one route to freedom” – μία παράσταση εικαστικού χορού με συνδυασμένη βιωματική δράση και συμμετοχή παιδιών. Η εν λόγω εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σουφλίου και είναι ανοιχτή για το κοινό με ώρα προσέλευσης 18.30.

Οι εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τα Προγράμματα Interreg, οι οποίες εμπνέονται τη θεματολογία τους με αφορμή την ανάδειξη Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης με απώτερο σκοπό να ενισχύσουν την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Οι προγραμματισμένες δράσεις έχουν ως  βασική ιδέα να ανακαλύψουμε μαζί το συμβολικό νόημα που προσδίδει το κουκούλι. Το κουκούλι είναι σύμβολο του πνεύματος ενός ανθρώπου: Το κουκούλι είναι μαλακό, αδιαπέραστο στο νερό, διαπερατό από το φως, το σπειροειδές νήμα του συμβάλλει στην προστασία της πεταλούδας την οποία προετοιμάζει κατάλληλα και την απελευθερώνει, οδηγώντας την στον κόσμο της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας!

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά. 

Η ΕΥΔ INTERREG  ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Σουφλίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  για τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων (Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου, Αμφιθέατρο Σουφλίου και  Μουσείο Μετάξης αντιστοίχως) καθώς και το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ για το σχεδιασμό της πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης.

 

Λίγα λόγια για τα Προγράμματα INTERREG :

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία, δύο γειτονικές χώρες με πλούσιο παρελθόν, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχουν εισέλθει σε μια περίοδο στενότερης συνεργασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βασική ιδέα πίσω από το INTERREG είναι ότι οι χώρες έχουν θέματα που μπορούν να λυθούν καλύτερα αν συνεργάζονται με τους γείτονές τους παρά εάν κάθε ένα από αυτά παραμένει περιορισμένο στα σύνορά του. Για το λόγο αυτό, στα Προγράμματά μας προωθούμε δραστηριότητες που φέρνουν τους ανθρώπους μας πιο κοντά.

Εστιάζουμε στη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Βουλγαρία γύρω από τα κοινά μας σύνορα, μέσα από τα Προγράμματα Συνεργασίας INTERREG “ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020” και “ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 2014-2020».

Όλες μας οι δράσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και στο Μπλαγκόεβγκραντ, το Σμόλυαν, το Καρντζάλι, το Χάσκοβο.

Συνεργαζόμαστε με δημόσιους και άλλους θεσμούς και στις δύο πλευρές των συνόρων που μπορούν να ωφεληθούν και να επηρεάσουν θετικά τον ευρύτερο δυνατό αριθμό κατοίκων, χρηματοδοτώντας ένα πολύ διαφορετικό φάσμα δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, των μεταφορών, της υγείας και σε θέματα που αφορούν την κοινωνική  ζωή.

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία παρέχουν 160.000.000 ευρώ από το 2014 έως το 2020 στην περιοχή!

Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής με πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Ο απώτερος στόχος μας είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις διασυνοριακές περιοχές.

Συνεργαζόμαστε! Δρούμε μαζί και όλοι κερδίζουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα μπορείτε να βρείτε:

http://www.greece-bulgaria.gr/

http://www.interreg-balkanmed.eu/

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2