Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 25 Ιούλιος 2020 07:49

Εμπειρία ζωής η επίσκεψη στη Μήλο

Η μοναδικότητα του νησιού της Μήλου σε πολιτισμικό επίπεδο αλλά και σε αυτό της ευμορφίας την έχουν καταστήσει ξακουστή στα πέρατα του κόσμου.

Εμπειρία ζωής αποτελεί η επίσκεψη στο νησί όπου η Αφροδίτη με τις αναλογίες της «αποτυπώθηκε» ως άγαλμα και σαγήνεψε την ανθρωπότητα.

Μια νέα σελίδα στο Instagram η Welcome to Milos,Greece αναδεικνύει μέσω του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου ορόσημα του νησιού που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Ο διαχειριστής μιλά στο Πινάκιο για το εγχείρημα του μα κυρίως για την αγάπη του στη Μήλο! Ακολουθήστε την σελίδα Welcome to Milos,Greece.

Οι φωτογραφίες του θέματος είναι ευγενική παραχώρηση από τον διαχειριστή της σελίδας στο Instagram.

Προσδεθείτε γιατί ξεκινά το ταξίδι στην σαγηνευτική Μήλο

Welcome to Milos,Greece μια σελίδα στο Instagram που αναδεικνύει τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Μήλου, τι σας ώθησε να την δημιουργήσετε;

«Αυτό ακριβώς που αναφέρετε, η ανάδειξη της ομορφιάς και του πολιτισμού του νησιού μας μέσω του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου αυτή την στιγμή».

Ποια είναι η απήχηση που έχει ο κόσμος;

«Επιθυμία μας είναι η προσωπική επαφή με τον καθένα που επικοινωνεί μαζί μας. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας εκπέμπει απλότητα και ζεστασιά, γνωρίσματα της νησιώτικης νοοτροπίας. Ο κόσμος ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά σ’ αυτό».

Ποια μέρη της Μήλου θεωρείτε σπάνια και ιδιαίτερα που «κόβουν» την ανάσα;

«Αδιαμφισβήτητα το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου που αποτελεί τοπίο μοναδικής ομορφιάς και πόλο έλξης παγκοσμίως. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Μήλος είναι γεμάτη σπάνιες ομορφιές. Ο τεράστιος φυσικός κόλπος της με τα πολύχρωμα χωριουδάκια χτισμένα πάνω στο νερό. Το Κλέφτικο με τις σπηλιές που κρύβονταν οι πειρατές και τα κρυστάλλινα νερά του. Η σπηλιά του Παπάφραγκα, τα παλιά θειωρυχεία, τα ηφαίστεια, το Κάστρο της Πλάκας με την μαγευτική θέα. Αλλά και οι πρωτοχριστιανικές Κατακόμβες, η νεολιθική πόλη της Φυλακωπής και τα πρώτα ορυχεία οψιδιανού στα Νύχια. Και δεν είναι μόνο αυτά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες».

Είναι εμπειρία ζωής να επισκεφθεί κάποιος έστω για μια φορά της ζωής του τη Μήλο;

«Η Μήλος είναι ένα πανέμορφο νησί, ένας τόπος γεμάτος ενέργεια και πλούσια ιστορία που εξήγαγε πάντα τέχνη και πολιτισμό. Έχει δώσει το παρόν σε όλες τις φάσεις της γνωστής ιστορίας της Ελλάδας. Σαν ένας ζωντανός οργανισμός, επικοινωνεί και συνδέεται με τον επισκέπτη με το που αυτός πατάει τα χώματά της. Μόνο βιωματικά μπορεί κάποιος αυτό να το καταλάβει».

Μπορούν οι φωτογραφίες να χωρέσουν γαστρονομία και παράδοση αλλά και φυσική ομορφιά;

«Οι φωτογραφίες μπορούν να δώσουν μόνο μία πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ζήσει κανείς επισκέπτοντας την Μήλο. Η πραγματική εμπειρία και τα συναισθήματα που νιώθει κανείς εδώ, δεν μπορούν να αποτυπωθούν».

Το νησί έχει προσδώσει και τεράστια πολιτισμική προσφορά στην ανθρωπότητα, η Αφροδίτη της Μήλου πρέπει να επαναπατριστεί;

«Η Αφροδίτη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του πολιτισμού της Μήλου και μέρος της τεράστιας πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ακόμα κι αν προσωρινά βρίσκεται αλλού, ανήκει στην Ελλάδα. Την ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να την κλέψει κανείς. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει αντιληπτό από όλους και η Αφροδίτη θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής».

Welcome to Milos,Greece καλωσορίζει τους followers ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας σας;

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την Μήλο με την ομορφιά και την αισθητική που της ταιριάζει. Ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει νοερά στο νησί μας, να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του, να περπατήσει στα σοκάκια του και να θαυμάσει τις περισσότερες από 70 παραλίες του. Εμείς με την σειρά μας σαν γνήσιοι νησιώτες, είμαστε εκεί για να τον καλωσορίσουμε και να τον βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί».

Πηγή : pinakio.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2