Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019 08:09

Ελένη Λαφτσή : «Ανατροπή για τις πολιτικές που δοκιμάστηκαν»

Με φουλ τις μηχανές για τον εκλογικό αγώνα για το Δήμο Κομοτηνής, η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής, Ελένη ΛΑφτσή, βρήκε χρόνο(ανάμεσα στην μαχόμενη μάνα και τη…μαχόμενη Δικηγόρο) και μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής !

Καταρχάς η κ. Λαφτσή ήταν κάθετη στο θέμα της 4ης Νομικής και ζήτησε , σύμφωνα και με την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Χώρας, Αλέξη Τσίπρα, να το σταματήσει ο ίδιος μια και τα πράγματα προς την ίδρυσή της προχωρούν γρήγορα.

Για άλλη μια φορά έκανε λόγο πως μια Νομική Σχολή πολύ κοντά στην Αθήνα, θα έκανε πολλούς φοιτητές και Καθηγητές να μην επιθυμούν να έλθουν στην Κομοτηνή. Το γεγονός αυτό θα αποδυναμώσει τη Νομική Σχολή Κομοτηνής, καθώς πολλά μέλη ΔΕΠ θα θελήσουν να μετακινηθούν προς τα κει. Κάλεσε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Παιδείας, -που αθέτησε την υπόσχεσή του, ότι δεν θα δράσει ξαφνικά- να προχωρήσουν στην ενίσχυση των υποδομών του ΔΠΘ και της Νομικής. Επανέλαβε δε και την αρνητική στάση στην ίδρυση της Νομικής του Δικηγορικού κόσμου της Χώρας, καθώς πολλοί Δικηγόροι είναι άνεργοι. Από την άλλη παραδέχθηκε πως και η τοπική επιστημονική κοινότητα των Δικηγόρων, σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς φορείς του κλάδου, πως θα πρέπει να δράσουν για την αναβάθμιση της Νομικής, προκειμένου να κτισθεί ένα δυναμικό προφίλ, για το οποίο θα επιλέγεται και από τους Φοιτητές και από τους Καθηγητές.

Σε ότι αφορά τα θέματα του Δήμου Κομοτηνής-συν τους οικισμούς του- τον χαρακτήρισε σαν ένα Δήμο που δυστυχώς εν έτει 2019, του λείπουν τα αυτονόητα για υποδομές για Οδοποιία, καθαριότητα και ύδρευση.. Χαρακτηριστικά για την ύδρευση αναφέρθηκε στο Νέο Σιδηροχώρι, όπου οι κάτοικοι αγοράζουν ακόμα εμφιαλωμένο νερό.

Εάν λοιπόν εκλεγεί Δήμαρχος θα ξεκινήσει από τα αυτονόητα και εν συνεχεία θα σταθεί σε έργα για τον Πολιτισμό, την Τουριστική Ανάπτυξη.
Κατηγόρησε τη Διοίκηση του Δήμου για εκκωφαντική απουσία από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω των οποίων θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει και να ενισχύσει υποδομές, όπως την επέκταση του Κυνοκομείου. Όπου μια πρόσφατη επίσκεψή της κ. Λαφτσή, που το χαρακτήρισε «κολαστήριο», ανάγκασε, όπως είπε το Δήμο να προχωρήσει σε ενέργειες ευπρεπισμού, ότι μπορεί να κάνει κανείς σε ένα χώρο που κατασκευάσθηκε για 50 τετράποδα και κρατάει τώρα 325.

«Φυσικά τα ευρωπαϊκά προγράμματα για να τα αξιοποιήσει κανείς θα πρέπει να κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία με μελέτες και επιχειρήματα», κάτι που δεν είδαμε στην τωρινή Διοίκηση.
Για την τωρινή Διοίκηση, επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως ΝΑΙ μεν νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου, ωστόσο έμεινε εκεί…ενώ δεν αξιοποίησε όπως θα έπρεπε τους πόρους του Φιλόδημου.

Υπογράμμισε πως δεν αναδεικνύεται το ιδιαίτερο διαφορετικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την περιοχή μας που είναι η πολυπολιτισμικότητα και μάλιστα αυτό θα μπορούσε να έχει σημεία αναφοράς και τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, ακόμα και στην Γαστρονομία. «Εννοείται πως δεν θα είναι η ατραξιόν του Δήμου, απλά θα αναδείξουμε αυτό που έχουμε την συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων», υποστήριξε η κ. Λαφτσή.

Για τον Τουρισμό στηλίτευσε και εδώ την απραξία του Διοίκησης, καθώς 1,5 εκ Βούλγαροι και Ρουμάνοι περνούν ετησίως από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, οι οποίοι …απλά μας χαιρετούν για άλλες περιοχές, καθώς εδώ κανείς δεν τους ενημερώνει ή δεν έχει ετοιμάσει τίποτα για να τους κρατήσουμε για έστω ένα μικρό χρονικό διάστημα. «Δεν υπάρχει μια πινακίδα, καθώς εισέρχονται, για το τι μπορούν να κάνουν στην περιοχή μας», δήλωσε η κ. Λαφτσή.

Βέβαια αυτή η απραξία για το τουριστικό κομμάτι αγγίζει και τον Πολιτισμό, καθώς δεν υπάρχουν θεσμοί πολιτιστικών γεγονότων που θα επαναλαμβάνονται, κάνοντας μια εξαίρεση για το Φεστιβάλ Φαναρίου, το οποίο και η παράταξή της στήριξε και παρακίνησε για να γίνει.

Αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την ενοποίηση του Ιστορικού Κέντρου, το οποίο βέβαια άργησε και εντελώς σε προεκλογική περίοδο, έχουν ξεκινήσει τα έργα, όπως και έργα της ΔΕΥΑΚ.
Κληθείσα να απαντήσει αν οι Κομοτηναίοι, επιτρέπουν στο μυαλό τους την ιδέα για Δήμαρχο Γυναίκα, απάντησε «Γιατί ΌΧΙ;, Εϊμαστε το 52% του πληθυσμού.

Οι κύριοι Γκαράνης και Γραβάνης και οι δύο είναι καθαρά κομματικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μην μας κάνουν τώρα τους ακομμάτιστους. Δοκιμάστηκαν και έφεραν τα αποτελέσματα που έφεραν. Δεν είναι ώρα για Ανατροπή στο Δήμο και Γυναίκα Δήμαρχο, μια και εμείς δεν έχουμε δοκιμασθεί; Φυσικά αναλαμβάνω την ευθύνη σε ότι με αφορά για το γεγονός πως δεν κατάφερα να πείσω τους δημότες για κάτι. Αυτή τη φορά με ένα νέο πολύ δυναμικό ψηφοδέλτιο, τους καλώ να μας εμπιστευτούνε», τόνισε καταλήγοντας η κ. Λαφτσή.

Β.Μ.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2