Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 08:42

Νίκος Τσαλικίδης Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης : «Δυναμώνουμε τη Ροδόπη με έργα»

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Ροδόπη με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλής το νυν και υποψήφιο Περιφερειάρχη  ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, κατέρχεται ο Νίκος Τσαλικιδης, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης. Ο κ. Τσαλικίδης έχει να επιδείξει πολυδιάστατη δραστηριότητα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, την οποία υπηρετεί για 2,5 χρόνια, έχοντας ήδη διατρέξει μια δωδεκαετή διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε δηλώσεις του στη Θρακική Αγορά, εστιάζει σε κομβικούς άξονες στους οποίους επικεντρώθηκε η δράση στην Περιφερειακή Ενότητα, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Πρώτα από όλα ο πολίτης

«Η πορεία μας στην Π.Ε Ροδόπης χαρακτηρίζεται  από μια δυναμική  προσπάθεια να κάνουμε πράξη σε όλα τα επίπεδα αλλαγές που δεσμευθήκαμε αλλά και να σταθούμε ακέραιοι απέναντι σε έκτακτες συνθήκες όπως αυτές προέκυψαν. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, την έλλειψη στήριξης και χρηματοδότησης από την κεντρική ηγεσία και την έλλειψη προσωπικού σε πολλές περιπτώσεις, τη δυσκίνητη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την εφαρμογή του σχετικού Νόμου και των νέων νομοθετικών δεδομένων, πιστεύουμε ότι αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει και επιτελούμε έργο, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και καθημερινού κόπου» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον προσπαθούμε σε σωστή διαχείριση, διεκδικήσεις με μελέτες και προγράμματα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Η αυτοδιοικητική μας πορεία χαρακτηρίζεται από συντονισμένη δουλειά, αίσθημα αλληλεγγύης και συνεργασίας, όρεξη από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και σωστή καθοδήγηση. Γνώμονας της δράσης μας, πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο, αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών και το κοινωνικό συμφέρον. Με αυτά για πυξίδα κατευθυνθήκαμε με σταθερά βήματα γύρω από άξονες που θωρακίζουν την περιοχή μας» τονίζει

Έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλη σημασία για τη Ροδόπη καθώς απασχολεί ακόμη σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, ενώ συνδέεται άμεσα με τα γενικότερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της, καλύπτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτάσεών της.  Για τους ίδιους λόγους, προκρίθηκαν εκ μέρους της ΠΕ, η ενίσχυση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των αγροτών, η ανάδειξη της σπουδαιότητας του πρωτογενή τομέα ,  παράλληλα με την έμπρακτη υποστήριξη του έργου  τους , μέσα από έργα και ενέργειες  . Πρέπει να σημειωθεί, όπως αναφέρει ο κ. Τσαλικίδης, η γόνιμη όσο και συστηματική επαφή με τους αγρότες στους οικισμούς και τους εκπροσώπους των τοπικών αγροτο-κτηνοτροφικών συλλόγων. Για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δρομολογήθηκαν μελέτες αναδασμών για έκταση μεγαλύτερη των 27.000 στρεμμάτων  στο Θρυλόριο, στη Γρατινή, στο Ανθοχώρι. Διατίθενται 1 εκ. € για κατασκευή γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης στους Δήμους Ιάσμου, Αρριανών, Μαρωνείας-Σαπών και Κομοτηνής.  Ξεκίνησε η κατασκευή της τελευταίας φάσης του φράγματος Ιασίου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Διατέθηκαν πόροι από το ίδιο πρόγραμμα, για την ολοκλήρωση των μελετών για τα δίκτυα διανομής νερού του φράγματος Ιασίου, π/υ 1,8 εκ. €. Ολοκληρώνεται η μελέτη και υπάρχει η πίστωση για την κατασκευή ταμιευτήρων έργο αντιπλημμυρικό και αρδευτικό. Διεξήχθησαν υπαίθρια σχολεία εκμάθησης οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα σε όλη την έκταση της περιοχής μας ενώ σημαντική ήταν κι η ένταξη  πιλοτικού έργου και η ανάθεση  μελέτης  για την αποτύπωση - σύνταξη φακέλου καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων στο Ν.Ροδόπης.

Φυσικό αέριο

Ο κ. Τσαλικίδης εστίασε εξάλλου στη στόχευση για ενίσχυση της θέσης της περιοχής ως ενεργειακού κόμβου και την αποκομιδή οφέλους για τη ΠΕ Ροδόπης, μέσα από τη διέλευση των έργων του φυσικού αερίου. Για τον ίδιο λόγο υπήρξε στενή επαφή με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και διαχείρισης του Αγωγού ΤΑΡ και τη ΔΕΔΑ. Η Κομοτηνή είναι ανάμεσα στις πόλεις που θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, τα νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις έχουν σημαντικά να αποκομίσουν από αυτή την εξέλιξη. Το έργο θα έχει και έμμεσα θετικά αποτελέσματα, στον κατασκευαστικό και εμπορικό κλάδο όπου υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Βελτιώνεται η καθημερινότητα

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε, μεταξύ άλλων, λόγω των έντονων αναγκών σε έργα συντηρήσεων και βελτιώσεων των βασικών υποδομών σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας όπως δρόμοι, κτίρια, φωτισμός οδικού δικτύου, καθαρισμός ρεμάτων, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Σημαντική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, είναι το έργο στη Μονή Βαθυρρύακος το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Με βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, χρηματοδοτήσαμε, εντάξαμε και εκτελέστηκαν μέχρι σήμερα στη Ροδόπη 18 έργα , ύψους 4,7 εκ. € . Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο 12 ακόμη έργα, προϋπολογισμού  9,6 εκ.€  όπως η συντήρηση κι η σήμανση του οδικού δικτύου, οι καθαρισμοί ρεμάτων, συντήρηση δρόμου Οργάνη-Μυρτίσκη, συντηρήσεις και έργα πρόσβασης ΑμεΑ στα κτίρια της Περιφέρειας. Προχωρά η δημοπράτηση επιπλέον τεχνικών έργων, προϋπολογισμού 8,4 €. Εντός του 2019 πρόκειται να δημοπρατηθεί η αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου, κόστους 1,5€ με την ολοκλήρωση και  της σχετικής μελέτης .Μέσα στο έτος προχωρά ακόμη η αναβάθμιση του δρόμου Κοπτερό-Ίασμος.  Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων νέου τύπου στο Βοσβόζη, Αμυγδαλόρεμα  και το  Ποντικόρεμα  κι η κατασκευή νέας ιρλανδικής διάβασης στον ποταμό Λίσσο, στην Αγία Μαρίνα Ιμέρου. Επίσης  σε εξέλιξη είναι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη γέφυρα Αρριανών στο ποταμό Λίσσο π/υ 5 εκ€. Ολοκληρώθηκε η μελέτη του  έργου  της νέας γέφυρας του Κοσμίου καθώς και του ποδηλατόδρομου από το Κόσμιο μέχρι το Ραδιοφωνικό Σταθμό, π/υ 2,1 εκ. €,  για  να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ.

Συστράτευση για το Παραεμπόριο

Συστηματική ήταν η από κοινού ενεργοποίηση της ΠΕ Ροδόπης με τους παραγωγικούς φορείς  για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου. Μεταξύ των αποτελεσμάτων της συνέργειας αυτής είναι κι η προώθηση της δημιουργίας οικίσκου στο συνοριακό σταθμό Νυμφαίας για χρήση από το Τελωνείο Κομοτηνής, η οποίας επιδιώκεται σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Θεματικές εκδηλώσεις

Η διοργάνωση για πρώτη φορά πολιτιστικών δρώμενων με θεματικές εκδηλώσεις  γύρω από τους άξονες Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη  πτυχή της πολυδιάστατης προσπάθειας  στην ΠΕ Ροδόπης. 

«Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα προκειμένου να συνεχίσει η περιοχή μας να στηρίζει του βασικούς πυλώνες που διαθέτει, πολύ δε περισσότερο να τους αναδείξει. Χρειάζεται χρόνος, επιμονή, στόχευση, βούληση και πίστη για να απαγκιστρωθεί η Ροδόπη, από τη δυσμενή θέση που βρίσκεται και εν τέλει να αναπτυχθεί. Στις επικείμενες εκλογές, ζητώ   ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Ροδόπης, για να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια , να δυναμώσουμε τη περιοχή μας » αναφέρει καταληκτικά ο κ. Τσαλικίδης

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2