Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 20:11

Γιάννης Γκαράνης: «Με γεμάτα ταμεία τροχιοδρομούμε στην Ανάπτυξη»

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την παράταξη ‘Κοινωνία Πολιτών’, πως θα είναι και την επομένη των εκλογών, στο τιμόνι της Διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Γκαράνης διαβεβαιώνει τους δημότες πως έχει την επίγνωση των προβλημάτων του Δήμου και ζητά την εντολή για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του. Ειδικά τώρα που ο Δήμος έχει οικονομική ευρωστία και έχει εξασφαλισθεί πλεόνασμα της τάξης των 8 εκ ευρώ το οποίο θα διατεθεί για την συμπλήρωση όλων των κενών που αφήνει η ελλιπής χρηματοδότηση του κράτους.

«Όταν παραλάβαμε το Δήμο το 2011, είχαμε ζημίες και χρέη της τάξης των 23 εκ ευρώ, όταν άλλοι γειτονικοί δήμοι, είχαν πλεόνασμα 8 εκ ευρώ. Κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, με το -23 εκ ευρώ, που βρεθήκαμε στον προϋπολογισμό μας και την κάθετη μείωση των πόρων από την ΣΑΤΑ της τάξης του 70%. Έπρεπε να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην οδοποιία, στις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης, συν τις έκτακτες ανάγκες που προέκυπταν και τα καταφέραμε και μάλιστα με γεμάτα ταμεία!»

Όπως τόνισε το πλεόνασμα θα διατεθεί για την συμπλήρωση υποδομών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, αλλά και στην πόλη. Υποδομών που θα αφορούν την καθημερινότητα και για την αναπτυξιακή προοπτική συνολικά του Δήμου Κομοτηνής.
Υπογράμμισε δε την πρώτη θέση του Δήμου Κομοτηνής στην απορρόφηση των πόρων του Φιλόδημου και του ΕΣΠΑ. Για δε το θέμα της πρότασης των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, πως θα υλοποιηθεί από άλλο ταμείο της ΟΧΕ Εγνατίας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα έργα για την ανάδειξη του Ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής και την σύνδεσή του με το κέντρο της πόλης, το οποίο θα φέρει τουριστική πνοή. Προσπάθειες θα καταβληθούν να κρατηθούν ανοικτά και τα πολλά Μουσεία που διαθέτει η Κομοτηνή.

Για τους νέους παραδέχθηκε πως αν και είναι μια από τις πιο ζωντανές φοιτητουπόλεις, ο Δήμος δεν είναι και τόσο συνδεδεμένος με την Φοιτητική Κοινότητα. Για το σκοπό αυτό ανακοίνωσε πως δρομολογεί μία Κοινότητα Νέων σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.

Για την Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων σημείωσε πως μετά το γεγονός πως περιήλθαν στην κτήση του Δήμου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας από το 2014 και μετά, υπάρχουν πια ώριμες μελέτες για την ένταξη τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονομώντας πόρους.

Για τον τομέα του Τουρισμού, τόνισε με σαφήνεια πως ζητεί όλες τις παραλίες να περιέλθουν στην δικαιοδοσία του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να κάνει το πλέγμα των παρεμβάσεων προκειμένου να είναι ελκυστικές για τους τουρίστες.

Για το θέμα της υλοποίησης της μελέτης αξιοποίησης του Φαναρίου, υποστήριξε πως πίεσε και πιέζει ο Δήμος την ΕΤΑΔ να τρέξει το έργο, το οποίο ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης το άλλο που κάνει ο Δήμος Κομοτηνής, είναι η ανάπτυξη των υποδομών, όπως ο Βιολογικός καθαρισμός, προκειμένου να αναπτυχθούν νέες Ξενοδοχειακές Μονάδες και να καλύψουν την υψηλή ζήτηση που παρατηρείται στο Φανάρι το καλοκαίρι.

Παραδέχθηκε δε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τα υψηλά τέλη ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στο Λιμάνι Φαναρίου, όπως και το τεράστιο θέμα του ιδιοκτησιακού του Ναυτικού Ομίλου. Ζητά και εδώ να περιέλθουν στην δικαιοδοσία του Δήμου το Λιμάνι, από το Λιμενικό Ταμείο.

Κλείνοντας ο κ. Γκαράνης εκτίμησε πως δεν υπάρχει γενική απογοήτευση στους δημότες από την τωρινή διοίκηση, ωστόσο υπάρχουν παράπονα, τα οποία ως νέα διοίκηση θα αποτελούν την κύρια προτεραιότητά της. Θεωρεί ως μια γερή βάση τα γεμάτα ταμεία του Δήμου και είναι έτοιμος να δώσει τα φτερά για να πετάξει η πρωτεύουσα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που είναι η Κομοτηνή!

ΥΓ: Λόγω καιρικών συνθηκών η κεντρική ομιλία του κ. Γκαράνη θα γίνει σήμερα στο Πολιτιστικό Κύτταρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στις 20:30 μ.μ.

Β.Μ.

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2