Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 06:39

Παραδόθηκαν 27 τρισδιάστατες μάσκες στο Σισμανόγλειο, από το 1ο ΣΕΚ

Έγινε χθες η παράδοση στον χώρο του 1ου Σχολιού Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής των 27 ασπίδων προστασίας προσώπου, στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Κομοτηνής, Κώστα Χαριτόπουλο, προκειμένου να παραδοθούν στην παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απέναντι στον κορονοϊό -covid-19-.

Όπως μας είπε το Διδακτικό προσωπικό της δομής,-ρεπορταζ το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ ραδιοφωνικώς και τηλεοπτικώς- από την στιγμή που τα σχολεία έκλεισαν λόγω μη διασποράς κορονοϊού, οι καθηγητές αποφάσισαν να θέσουν σε λειτουργία τον 3D εκτυπωτή τους, συγκεκριμένα το τμήμα Ηλεκτρονικών και να κατασκευάσουν αυτές τις ασπίδες προστασίας προσώπου.

Όπως μας εξήγησε η Δ/ντρια Μαίρη Δαργινίδου και κυρίως ο καθηγητής των Ηλεκτρονικών Γιώργος Κασάπης, η διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα και γίνεται με την επικάλυψη στρώσεων, ενός ειδικού πλαστικού νήματος. Στον σκελετό αυτόν προστίθεται και το πλαστικό επικαλυπτικό του προσώπου, οπότε έχουμε ολοκληρωμένη την τρισδιάστατη μάσκα. Στον εκτυπωτή των Ηλεκτρονικών, προστέθηκε και ο εκτυπωτής του Εσπερινού ΕΠΑΛ, οπότε η…παραγωγή αυξήθηκε σε περίπου 8 κομμάτια την ημέρα!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των καθηγητών του 1ου ΣΕΚ :

«Σταθμίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Οι ασπίδες κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου ΕΚ , με συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες.

Ευχαριστούμε το εσπερινό ΕΠΑΛ για την υποστήριξη του εγχειρήματός μας με τον 3D εκτυπωτή που μας διέθεσε ,την Δ/ντρια ΔΕ Ροδόπης κ. Κοσμίδου Μ. , τον περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κ. Μπαντίκο Κ. , για την υποστήριξη στο έργο μας καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Κασάπη Θανάση ,Ζιώγα Δημήτριο και Χατζόπουλο Γεώργιο που παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ,εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος ,μέσα σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες μέρες που όλοι μας βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειες σας, Καλό Πάσχα, με ψυχική δύναμη, θετική ενέργεια, αλληλεγγύη και όλοι σας να είστε υγιείς!»

ΥΓ: Εμείς Ευχαριστούμε και τιμούμε την Τεχνική Εκπαίδευση η οποία μας εκπλήσσει με την ποιότητα των καθηγητών και τα επιτεύγματα μαζί με τους μαθητές τους. Άξιος ο κλάδος της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία λάμπει με πετυχημένα εγχειρήματα και ευρεσιτεχνίες. Φέτος αν επιτρέψουν οι συνθήκες θα εξοπλίσουν το ηλιακό αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκά και ειδικό σταθμό φόρτισης! Η ΕΡΤ Θα είναι και πάλι ΕΚΕΙ. Ευγε !

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2