Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 10:15

100 μέρες δράσης, πριν τα 100χρονα μιας ελεύθερης πόλης

Σε 14 μήνες από σήμερα η Κομοτηνή και η περιφέρειά της συμπληρώνουν 100 χρόνια ελεύθερης ζωής.

Μια επέτειος που αναμένεται να περάσει σε κλίμα βαρύ, αφού ο τόπος μας στα χρόνια της τρέχουσας κρίσης χτυπήθηκε δυσανάλογα και το ντόπιο δυναμικό ολοένα και φθίνει. Το κέντρο της πόλης μοιάζει εγκαταλειμμένο, οι χρόνιες αδυναμίες οξύνθηκαν, η μετανάστευση –ιδίως των νέων επιστημόνων– σαρώνει, η μιζέρια είναι πανταχού παρούσα. Η εκπροσώπηση του νομού στην Κυβέρνηση είναι μηδενική, στην Βουλή αόρατη, στο περιφερειακό συμβούλιο κλινικά νεκρή, ενώ και στους τοπικούς φορείς το επίπεδο πέφτει διαρκώς. Τι είδους απάντηση μπορεί να είναι ένας δήμαρχος -διαχειριστής μέσα στο τοπίο αυτό; Άραγε οι «επικρατέστεροι» υποψήφιοι για τον Δήμο Κομοτηνής συνειδητοποιούν την δραματικότητα της κατάστασης;

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα προβλήματα της λεγόμενης καθημερινότητας, με πρώτο και κυριότερο τα αμέτρητα αδέσποτα σκυλιά που (για να μείνουμε στην πιο μετρήσιμη παράμετρο) στέλνουν καθημερινά κόσμο στο νοσοκομείο. Βεβαίως και πάσχουμε στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου, της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, της αισθητικής και της ταυτότητας της πόλης. Για όλα αυτά ήδη έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, είναι όλες καταγεγραμμένες στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και στην ιστοσελίδα μας (www.spartakos.gr). Για όλα ψάξαμε λύσεις ρεαλιστικές και παραγωγικές την παρελθούσα πενταετία. Όμως κι αυτά να μπαλωθούν κάπως, δεν αρκούν, αν εξακολουθεί να λείπει εκείνη η νέα πνοή που χρειάζεται η Κομοτηνή και όλη η Ροδόπη.

Χρειαζόμαστε δήμαρχο «εκτός ορίων»:

-        να επιστρατεύσει κάθε δυναμικό και εκπροσώπηση του τόπου μας, να κλωτσήσει το αδιάφορο κατεστημένο του παρακμιακού αθηναϊσμού, να απαιτήσει την διάλυση του προξενικού κυκλώματος, να βάλει ένα φρένο στον κατήφορο.

-        Να ασχοληθεί με τα πάντα, να κεντρίσει με το δικό του παράδειγμα το φιλότιμο των πολιτών, να «βγάλει» τελικά από δημότες και δημοτικούς υπαλλήλους τον καλύτερό τους εαυτό.

-        Να δώσει το σύνθημα ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις θα λύσουμε ΤΩΡΑ χρονίζοντα προβλήματα (Ίδρυμα Παπανικολάου, Πάρκο Καρυδορρέματος, μεταφορά Πυροσβεστικής…).

Ήδη μέσα στις 100 πρώτες μέρες του στον Δήμο, αυτό να κάνει. Όχι να μοιράσει φούμαρα στον κόσμο και καρέκλες στους «δικούς του» αλλά το ακριβώς αντίθετο: να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο σήμα ότι λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελευθερίας αλλά και μπροστά στο χείλος του γκρεμού, κάτι άλλαξε ριζικά, σαν από θαύμα.

Logo Σπάρτακος black orange

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2