Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2019 07:29

Περιοδεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον οικισμό της Οργάνης του δήμου Αρριανών

Επίσκεψη στον οικισμό της Οργάνης του Δήμου Αρριανών πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Φακιρίδης μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ,  Χουσείν Κελές και Τζελαεντίν Αρναούτ την Παρασκευή 1/3/2018  το μεσημέρι και συζήτησαν με κατοίκους του οικισμού το φλέγων θέμα  με τη ζημιά και τις τιμές του καπνού, αφού η κύρια απασχόληση είναι η καπνοκαλλιέργεια, με μέσο όρο κλήρου 3-5 στρέμματα.

Στον οικισμό η ζημιά από τη νεκρωτική ίωση έφτασε το 50% και οι τιμές που δίνουν οι έμποροι είναι κατά μέσο όρο 1€ λιγότερο από πέρσυ. Όλοι μιλάνε για μια καταστροφική χρονιά . Τα 100€ που έδωσε η κυβέρνηση σαν αποζημίωση για τη ζημιά από την νεκρωτική ίωση, δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα υποστηρίζουν.                                                   

ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, έρχονται να κουτσουρέψουν κι άλλο το εισόδημά τους. Στα πρόσωπά τους είναι ολοφάνερο το αίσθημα της εγκατάλειψης Αγροτικός Σύλλογος δεν υπάρχει. Δεν ξέρουν από που να πιαστούν.                                                             

Οι πιο νέοι δηλώνουν « Να φύγουμε έξω. Μόνο αυτό θα μας σώσει»...   

Και δεν φτάνουν όλα αυτά , εδώ και μερικά χρόνια ταλαιπωρούνται από το δρόμο που οδηγεί στη Μυρτίσκη ένα οικισμό 6 χιλιόμετρα πιο βόρεια. Δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε  πριν 15 με 20 χρόνια και τώρα λόγω των καιρικών συνθηκών σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση. Χόρτασαν υποσχέσεις για την επισκευή του δρόμου.

Όμως εν έτει 2019 το πρόβλημα παραμένει και έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της εγκατάλειψης. Έρχεται να ξεσκεπάσει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αφού εκφράσανε την ολόπλευρη συμπαράστασή τους και τη δέσμευση να αναδείξουν τα προβλήματα στο δημοτικό, στο περιφερειακό συμβούλιο και στη βουλή, υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας Αγροτικού Συλλόγου που θα αγωνίζεται για τα ταξικά τους συμφέροντα. Υπογράμμισαν όμως  και την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, στο κίνημα και στις εκλογές, τοπικές, ευρωεκλογές που έχουν προγραμματιστεί και βουλευτικές όποτε γίνουν.

Γιατί ένα ενισχυμένο ΚΚΕ παντού, είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ανθρώπων του μόχθου, που παράγουν τον πλούτο. Είναι εγγύηση για αγώνες που θα έχουν στόχο αξιοπρεπές εισόδημα, με εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία της παραγωγής από φυσικές καταστροφές και ασθένειες, δωρεάν υγεία και παιδεία.

Αγώνες που θα κρατούν ανοιχτό το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας με εθελοντικούς συνεταιρισμούς και καθετοποιημένη οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2