Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 09 Μάρτιος 2019 07:14

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» : Για την προσχολική αγωγή

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική επέκταση της προσχολικής αγωγής. Όχι στην κοροϊδία της κυβέρνησης.

Στις 26/2/2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους δήμους που από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύει η υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Ένας από τους Δήμους είναι και ο Δήμος Κομοτηνής.

Επειδή θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους πρέπει να έχουν θέση σε αναβαθμισμένες προσχολικές δομές, αναδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής την ανάγκη για ουσιαστική υλοποίηση της σύγχρονης και ποιοτικής δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους δημόσια και δωρεάν και την ανάγκη επίσης να αναπτυχθεί το δίκτυο των δημόσιων παιδικών και βρεφικών σταθμών ώστε όλα τα παιδιά ως 4 χρόνων να έχουν τη θέση τους σε δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς!. Μάλιστα συμμετείχαμε σε σχετικές κινητοποιήσεις.

Στο Δήμο Κομοτηνής δεν υπάρχουν οι αναγκαίες κτιριακές υποδομές για την υλοποίηση αυτού του στόχου, αν σκεφτεί κανείς ότι για τη λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου νοικιάζεται διαμέρισμα και οι χώροι που χρησιμοποιούνται από αρκετά νηπιαγωγεία του Δήμου, είναι ήδη ανεπαρκείς. Από την ανακοίνωση δε της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να δώσει ούτε ένα ευρώ, αφού για την υλοποίηση αυτού του μέτρου καθώς η ίδια λέει “δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού”!, μάλιστα έκοψε και το κονδύλι των 140 εκατομμυρίων ευρώ για προσχολικές υποδομές στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019!, έστειλε οδηγία τοποθέτησης κοντέινερ μέσα στα υπάρχοντα σχολειά που θα στεγάσουν τα νηπιάκια, και μέχρι σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένας μόνιμος διορισμός νηπιαγωγών.

Αυτή είναι η λύση για το κρίσιμο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής; Να γεμίσουν οι υπάρχοντες - ήδη πολύ μικροί- αύλιοι χώροι με προκάτ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διαβίωση παιδιών και εκπαιδευτικών σε αυτά τα σχολεία; Αν λάβουμε υπόψη την εμπειρία από την τοποθέτηση προκάτ για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών σχολείων όλοι καταλαβαίνουν ότι, αν τα νήπια - προνήπια μπουν στα προκάτ, θα μείνουν εκεί για χρόνια!

Οι ανάγκες των νηπίων - προνηπίων και όλων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας δεν χωράνε στη "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται δηλαδή για κοροϊδία και εμπαιγμό της κυβέρνησης η οποία από τη μία εμφανίζεται απλόχερη με 4 δις στο ΝΑΤΟ, και με τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των μετόχων από 15%σε 10% σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη είναι μίζερη στις ανάγκες των παιδιών μας και τις δικές μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

⦁ Γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων νηπιαγωγών.

⦁ Δέσμευση χώρων και χρηματοδότηση για την ανέγερση νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

⦁ Δημόσιους, Δωρεάν παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, κάθε ειδικότητας.. Χωρίς τροφεία και επιβάρυνση των γονιών

⦁ Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, στις προσχολικές δομές, βασική προϋπόθεση για μια αναβαθμισμένη και επιστημονικά θεμελιωμένη προσχολική αγωγή.

ΓΙΑ ΤΗ. “ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

ΓΙΆΝΝΗΣ ΛΕΒΈΝΤΗΣ

ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΔΉΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2