17χρονος κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε σωφρονιστικό κατάστημα

17χρονος κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε σωφρονιστικό κατάστημα

Ο 17χρονος έδωσε μια σοκαριστική περιγραφή υποστηρίζοντας πως τον τελευταίο μήνα της παραμονής του στο σωφρονιστικό κατάστημα, πέντε άτομα τον βίαζαν επί 15 ημέρες.

«Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί μέσα μου κλέψανε τα χρήματα και με βάλανε να παίξω ξύλο με ένα άλλο παιδί, για να δουν πόσο “μάγκας” είμαι» είπε ο 17χρονος.
«Όποτε πήγαινα να μιλήσω σε κάποιον φύλακα ερχόταν ένας από αυτούς και με σταμάταγε» πρόσθεσε.

«Τους προκαλώ να μιλήσουν»

Η μητέρα του ανήλικου θύματος μιλώντας επίσης μαζί με τον γιο της ξέσπασε και προκάλεσε τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος να βγουν και να μιλήσουν.

«Προκαλώ όχι μόνο τον διευθυντή αλλά και την κοινωνική λειτουργό, και τους πολιτικούς, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχουμε κράτος» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Τους καλούσε κάθε μέρα ο σύζυγός μου και του έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά» είπε η ίδια.

Η μητέρα του 17χρονου αποκάλυψε πως ο λόγος που ο γιος της εισήλθε στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων είναι η ενδοοικογενειακή βία και επρόκειτο για μία απόφαση της εισαγγελέως.

Ακόμη, έκανε έκκληση σε όλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα αντίστοιχων συμβάντων να μιλήσουν δημόσια.

«Είναι μια ανεπανάληπτα τραγική υπόθεση, μια πολύ σκληρή υπόθεση, ειλικρινά, όπως μου την περιέγραψε ο νεαρός κι όπως την έχει καταγγείλει και χωρίς αντιφάσεις, χωρίς λογικά κενά, χωρίς περιστροφές, ένα παιδί πολύ τρομαγμένο, ένα παιδί το οποίο μπήκε μέσα για να σωφρονιστεί και τελικά καταλαβαίνετε ότι κάθε άλλο παρά αυτό, έζησε έξι μήνες φρίκης μέσα σ’ αυτό το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, περιέγραψε ανεπανάληπτα συγκλονιστικές στιγμές…» ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης.

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τη μητέρα του, σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη των όσων φέρεται να έζησε, αποφεύγει να βγει μόνος από το σπίτι και ζητά πάντα τους γονείς του να είναι εκεί. Άλλωστε, σ’ εκείνους εκμυστηρεύτηκε πρώτα απ’ όλους, τα πάντα.

Η καταγγελία στην Αστυνομία

Στις 20 Μαρτίου η μητέρα του 17χρονου κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ηρακλείου όσα φρικτά της είχε περιγράψει ο γιος της. Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Η ερώτηση που του έκανα εγώ “δεν παρουσιάστηκε κάποιος φύλακας; Γιατί; Δεν σε άκουσαν να φωνάζεις απ’ τον πόνο, απ’ όλα τα σχετικά;” Και μου λέει “μαμά, αυτοί κάθονταν έξω στο τραπέζι, με τα πόδια τους πάνω στις καρέκλες. Και δεν εμφανιζόταν κανείς”» αποκαλύπτει η μητέρα του θύματος.

Τόσο οι γονείς του 17χρονου όσο και το ίδιο το παιδί, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που φέρονται να τον κακοποίησαν, ενώ η οργή ξεχειλίζει για εκείνους που φέρονται να μην τον προστάτευσαν, σύμφωνα με την καταγγελία του ως όφειλαν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό