Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ η Σάκκαρη

Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set κόντρα στη Νο26 τενίστρια του κόσμου, Ελίζ Μέρτενς, και αφού… γλίτωσε τα χειρότερα στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης, πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη straight sets νίκη της αυτή την εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ladies Trophy.

Η Νο1 του ταμπλό στη Ρωσία, χρειάστηκε να επιστρέψει τρεις φορές από break πίσω στο 1ο set (1-2, 2-3, 5-6) και να σώσει τρία set points της Μέρτενς στο tie-break, πριν “κλείσει” το ματς με 7-6(7), 6-2, μέσα σε 2 ώρες και 7 λεπτά.

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο 500άρι τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και 2η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, μετά την περυσινή της παρουσία στην τελική “4αδα”, όπου αποκλείστηκε από την Έλενα Ριμπάκινα.

Το Σάββατο, θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα και Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου, με φόντο την είσοδό της στον 4ο WTA τελικό της καριέρας της.

Αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα πίσω από το σερβίς της, δίνοντας στην Μέρτενς… 17 break point ευκαιρίες (4/17), η Σάκκαρη κατάφερε, με περιπέτεια, αλλά δείχνοντας ατσάλινα νεύρα στις κρίσιμες στιγμές του ματς, να πάρει την πρόκριση με 2-0, εκμεταλλευόμενη τις εξαιρετικές επιστροφές της στα receiving games.

Μόλις 8/33 πόντους κέρδισε η Βελγίδα πίσω από το 2ο σερβίς της, ενδεικτικό της επιθετικότητας της Σάκκαρη στις επιστροφές, που της απέφεραν και έξι breaks στον αγώνα, μετρώντας 6/11 break points.

Η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 1ο set, όμως κέρδισε τα επόμενα τρία games (5-4) και έκανε τον εαυτό της φαβορί για το 1-0. Παρ’ όλα αυτά, το σκηνικό άλλαξε εκ νέου, με την Μέρτενς να σώζει δυο set points της Ελληνίδας στο 5-4 και αφού ισοφάρισε σε 5-5, πήρε ξανά κεφάλι με break (5-6) και τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το 0-1.

Εκεί, η Μαρία επέστρεψε εξαιρετικές μπάλες, έφτασε στο break back και έστειλε το εναρκτήριο set σε tie-break (6-6). Αφού έσωσε τρία set points της αντιπάλου της (εκ των οποίων τα δυο συνεχόμενα), η Νο1 του ταμπλό κέρδισε 5/6 τελευταίους πόντους στο set και μετέτρεψε το 4-6 σε 9-7, για να το κερδίσει μετά από 78 λεπτά σπουδαίας μάχης.

Στο 2ο set οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι. Η Μέρτενς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σάκκαρη, η Μαρία από την πλευρά της ένιωσε πολύ πιο άνετα στο court και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, προηγήθηκε με 5-0, έχοντας τις μπάλες στα χέρια της.

Κάπου εκεί… χαλάρωσε, η Βελγίδα ρίσκαρε και επέστρεψε προς στιγμήν στο ματς, με δυο σερί κερδισμένα games (5-2). Μέχρι εκεί όμως. Η Μαρία επέστρεψε από 0-40 στο αμέσως επόμενο service game της και στο 4ο match point της “έκλεισε” το ματς (6-2).

tennis24.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό