«Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Υπάρχουν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες όμοιες με κεταμίνη

«Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Υπάρχουν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες όμοιες με κεταμίνη

Οι Aρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία από το τάμπλετ το οποίο είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία από το τάμπλετ το οποίο είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας.

Αστυνομική πηγή που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ανέφερε ότι κατά την εξέταση του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από το φέρετρο της άτυχης 9χρονης, βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες όμοιες με την κεταμίνη.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι οι αναζητήσεις έχουν γίνει πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αφού αυτό μετά θάφτηκε μαζί με το παιδί.

Πρόκειται για μια σχετική ανατροπή στην υπόθεση καθώς από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής προέκυπταν αναζητήσεις για την κεταμίνη αλλά χρονικά εντοπίζονταν μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και συγκεριμένα λίγο μετά τα δημοσιεύματα για την ουσία και λίγο πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

«Nor-κεταμίνη βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας»

Στο μεταξύ, νέο σημαντικό εύρημα των ιατροδικαστών φαίνεται ότι καταρρίπτει την υπερασπιστική γραμμή της προφυλακιστέας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η ουσία «nor-κεταμίνη» βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης 9χρονης.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος μεταβολίζεται στο ήπαρ, και έπειτα μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει τον θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης μιλώντας στο Mega.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτσης.

Η ιατροδικαστής της Καρολάιν θα συνδράμει στο έργο της ανακρίτριας

Όπως έγινε γνωστό, δεκτό έγινε το αίτημα της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για διορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της.

Η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών και Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ όρισε την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

Πρόκειται για την ιατροδικαστή-πραγματογνώμονα της Καρολάιν, η οποία προχώρησε σε μία συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε» φέρεται να λέει το ανακριτικό αίτημα.

Αν και προβλέπεται δικονομικά η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις. Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα συνδράμει σημαντικά στο έργο της ανακρίτριας.

 

«Απείλησαν άτομα που κατέθεσαν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας»

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μάρτυρες που έχουν καταθέσει για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρονται να δέχονται απειλές με SMS και τηλεφωνήματα.

Μάλιστα, ο εντατικολόγος και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» από νομικούς κύκλους, επέμεινε στο «κομβικό στοιχείο», κάνοντας λόγο για «περίεργες συμπεριφορές» της Ρούλας Πισπιρίγκου που άλλωστε μετέφερε τότε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά όχι στην Εισαγγελική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε τη θέση του για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, το οποίο είναι πιθανό να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται μάλιστα για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το ΠΓΝΠ τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – όπου αντί για 10 εμφανίζεται στο… 485 (!), κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ο κ. Ηλιάδης, στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Επί της ουσίας, όμως, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα, ενώ μάλιστα ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα είχε γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

 

«Να έλεγα φόνισσα τη μάνα της Τζωρτζίνας;»

Στο μεταξύ, ο κ. Ηλιάδης, μίλησε για την εν λόγω υπόθεση στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό», ως ένας εκ των γιατρών που επανέφεραν στη ζωή την Τζωρτζίνα, μετά την πρώτη ανακοπή.

Όπως ανέφερε αρχικά, ο ρόλος του ως εντατικολόγος είναι συγκεκριμένος, με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συνεργάζεται εκτός από τον ασθενή και με την οικογένεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να σωθούν τα παιδάκια, αλλά ξέρω ότι το σύστημα θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι η οικογένεια χρειαζόταν φροντίδα», ανέφερε.

Σχετικά με το αν έκανε καταγγελία, ο κ. Ηλιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Με δύο θανάτους, φανταστείτε να έκανα καταγγελία για ανθρωποκτονία. Η μήνυση θα ήταν το λιγότερο. Θα έβγαινα να πω για μία μάνα που είχε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από το κράτος, θα την έλεγα φονιά;».

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι οι κινήσεις που έκανα ήταν σωστές. Βάλτε τα πράγματα κάτω και πείτε μου αν εσείς αν θα λέγατε δολοφόνο μία μητέρα που έκλαιγε στην εντατική για το παιδί της που έπαθε καρδιακή προσβολή», συνέχισε. Όσο για το αν αισθάνεται ικανοποίηση που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή τόνισε: «είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί εμείς στην εντατική θέλουμε να σώζουμε ζωές».

real.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό