37χρονος ιερέας: «Είμαι αθώος, αδίκως διασύρομαι»

37χρονος ιερέας: «Είμαι αθώος, αδίκως διασύρομαι»

Σοκάρουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 37χρονου ιερέα από τα Κάτω Πατήσια που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό.

Όπως είπε ο ιερέας σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, «είμαι αθώος, αδίκως κατηγορούμαι και διασύρομαι. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει την αθωότητά μου. Δεν την βίασα όπως με κατηγορεί γιατί δεν έχει διαρραγεί ο παρθενικός υμένας της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώροι που κατηγορούμαι ότι την βίασα φέρουν τζαμαρίες και κλειδιά έχουν 6 άνθρωποι. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Είναι ο λόγος ο δικός μου απέναντι στον λόγο της. Όμως η ανήλικη δεν έχει πειραχθεί και το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμία κατάθεση».

Πάντως, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του ιερέα για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και πορνογραφία κατά συρροή. Η μαρτυρία 18χρονης που φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία την περασμένη Παρασκευή ήταν αυτή που οδήγησε στη νέα δίωξη σε βάρος του 36χρονου. Το νεαρό κορίτσι φέρεται να υποστήριξε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον ιερέα με την συναίνεσή της. Ωστόσο, οι περιγραφές της για τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισε ο κατηγορούμενος παραπέμπουν σε αυτές της ανήλικης που τον έχει καταγγείλει για βιασμό. Η 18χρονη ήταν παρούσα την ώρα της σύλληψης του ιερέα καθώς, όπως αναφέρει, πολλές φορές βοηθούσε την οικογένειά του και φρόντιζε τα παιδιά του. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το δικό της κινητό τηλέφωνο.

Δικηγόρος του ιερέα: Δεν υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες του πελάτη μου

«Δεν είχε σχέση ερωτική με την babysitter ο ιερέας» όπως είπε ο δικηγόρος του, Λουκάς Προυσανίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι εντελώς διαφορετικό να έχει μια κοινωνική σχέση από το να έχει μια ερωτική σχέση». Σχετικά με τις γυμνές φωτογραφίες, ο κ. Προυσανίδης υποστήριξε ότι «το φωτογραφικό υλικό δεν είναι πορνογραφικό. Γυμνές φωτογραφίες του πελάτη μου δεν υπάρχουν. Η κοπέλα που λέει ότι έκαναν έρωτα, αυτό είναι προϊόν της δικής της καταθέσεως και το σημαντικό είναι ότι τα καταθέτει όταν είχε ενηλικιωθεί. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ιερέα σε μένα και την υπεράσπιση».

kontranews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό