3η Λογοτεχνική Σκηνή Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

3η Λογοτεχνική Σκηνή Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

3η Λογοτεχνική Σκηνή Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

Θέμα του εορτασμού Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 είναι «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με μέσα που θα εξασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Η φετινή θεματική κινείται γύρω από δύο άξονες:  Την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης) και την υιοθέτηση πρακτικών και τη χρήση πόρων και υλικών που να είναι βιώσιμα και να μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθιστώντας έτσι τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία προσβάσιμα από τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον εορτασμό, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 με την παρουσίαση της 3ης Λογοτεχνικής Σκηνής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής στον κήπο του Μουσείου με θέμα «Μνήμες προσφύγων του ΄22».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους φίλοι του Μουσείου, πολιτιστικοί σύλλογοι και λογοτέχνες της περιοχής μας με μαρτυρίες και λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό