Η Κομοτηνή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η Κομοτηνή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Δήμος Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που είναι η 3η Ιουνίου, με μια ποδηλατική δράση για τους μικρούς φίλους των δύο τροχών.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού -Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δρομικό Σύλλογο «Rodopi Runners», διοργανώνει μια ποδηλατική δράση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής στο Δημοτικό Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 και έναν αγώνα Προσανατολισμού την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το πρωί στις 11:00, επίσης στο Δημοτικό Πάρκο.
Υπεύθυνος για την ποδηλατική δράση είναι ο Μιχάλης Ράντος, Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και για τον αγώνα προσανατολισμού ο Στάθης Γκεβρέκης, μέλος των «Rodopi Runners».
Η ποδηλατική αυτή δράση εντάσσεται στο αθλητικό διήμερο που διοργανώνουν ο Σύλλογος «Rodopi Runners» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., τον Δήμο Κομοτηνής και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και περιλαμβάνει τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα 21 χμ. την Κυριακή 5 Ιουνίου και τον 1ο Νυχτερινό Αγώνα το Σάββατο 4 Ιουνίου.
H συγκεκριμένη δράση προσανατολίζεται στις εξής κατευθύνσεις:
Στη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 6 έως 12 ετών και στη σωστή χρήση του ποδηλάτου σε ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές και δοκιμασίες, όπως και στη διεξαγωγή Ποδηλατικής διαδρομής δεξιοτεχνίας με ποδήλατα βουνού ΜΤΒ, που θα πραγματοποιηθούν στο Κεντρικό Πάρκο της Κομοτηνής και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Την παρακίνηση των ποδηλατιστών της Κομοτηνής να λάβουν μέρος σε ποδηλατικές διοργανώσεις που αποσκοπούν στην εξοικείωση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις αθλητικές τους εξορμήσεις.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό