5 + 1 φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη

5 + 1 φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη

5 + 1 φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη

Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

Θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου και να του δώσεις λίγο χρώμα και ζωή με ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά ωραία φυτά εκεί έξω για να διαλέξεις. Ωστόσο, γιατί να μην επιλέξεις ένα από τα φυτά που πέρα από όμορφα προσφέρουν και τύχη στο σπιτικό σου.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το απλό και έξυπνο κόλπο που υπόσχεται να σώσει όλα τα φυτά σου.

 

Τα φυτά που φέρνουν τύχη

Μπαμπού

Το μπαμπού, εκτός από το ότι είναι ένα πανέμορφο εξωτικό φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Αν θέλεις λοιπόν καλή τύχη στον τομέα της οικογένειας, τοποθέτησε τις δεσμίδες μπαμπού με κατεύθυνση προς την ανατολή. Αν πάλι θέλεις η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά τότε τοποθέτησε το μπαμπού νοτιοανατολικά. Επιπλέον, πρόσεξε ώστε να μην τοποθετήσεις το μπαμπού στο πάτωμα, αλλά πάντα ψηλά όπως στο τραπέζι ή σε πάγκο.

 

Σανσιβέρια

Η σανσιβιέρια, γνωστή και ως γλώσσα της πεθεράς, είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που είναι πολύ εύκολο να διατηρήσεις. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα φυτό που θεωρείται ότι έχει προστατευτική ενέργεια απέναντι στις απειλές και προστατεύει τους κατοίκους του σπιτιού στο οποίο τοποθετείται από την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, η ιδιότητα του να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, βελτιώνοντας την ποιότητά του το καθιστά ένα ιδανικό φυτό για να τοποθετήσεις στο σπίτι ή το γραφείο σου.

 

Κρασούλα

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά με στρογγυλά φύλλα θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και η κρασούλα δεν αποτελεί εξαίρεση! Συνήθως δίνεται σε άτομα που μόλις άνοιξαν μια επιχείρηση, αφού λέγεται ότι αν τοποθετηθεί στην είσοδο φέρνει πλούτο και επιτυχία. Για αντίστοιχα αποτελέσματα στο σπίτι σου τοποθέτησε μια γλάστρα με κρασούλα κοντά στην πόρτα. Δεδομένου λοιπόν ότι είναι ένα φυτό που διατηρείται εύκολα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το δοκιμάσεις !

 

Ορχιδέα

Η ορχιδέα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με το Feng Shui έχει και την μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη και ευημερία στα ερωτικά. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη. Τοποθέτησε λοιπόν τουλάχιστον μια γλάστρα με ορχιδέα στο σπίτι σου. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο φυτό να φροντίσεις αλλά αξίζει τον κόπο !

 

Φίκος ο ελαστικός

Ο φίκος ο ελαστικός θεωρείται ότι φέρνει μεγάλη εύνοια στον οικονομικό τομέα κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που προτιμάται όλο και περισσότερο τελευταία. Στα θετικά στοιχεία του φυτού αυτού προστίθεται το γεγονός ότι διατηρείται πολύ εύκολα, αφού αρκεί ένα καλό πότισμα στις δύο εβδομάδες. Ακόμα, είναι ένα στιλάτο φυτό που αγαπάται πολύ από διακοσμητές και ταιριάζει τέλεια σε μίνιμαλ χώρους. Γιατί λοιπόν να μην μπει και στο δικό σου ;

 

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο, ως φυτό που καθαρίζει τέλεια τον αέρα του σπιτιού, θεωρείται ένα από τα τυχερά φυτά. Τα όμορφα άσπρα λουλούδια του και η εύκολη συντήρησή του (ποτίζεται μια φορά την εβδομάδα) το καθιστούν την ιδανική επιλογή φυτού αν επιθυμείς τύχη, ομορφιά και ευκολία στο σπίτι σου!

Πηγή: exypnes-idees.gr/MM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό